گوناگون

تجربه ایالات متحده آمریکا در برخورد با مفاسد اقتصادی

جنجال نفس گیر و رسوایی بزرگ شبکه فساد مالی جک آبراموو، بزرگترین رسوایی تاریخ قانونگذاری و یکی از مهمترین پرونده های فساد مالی دهه های اخیر ایالات متحده است که در نهایت به محکومیت تعدادی از چهره های دریافت کننده پول و تدوین قانون "شفافیت و مسوولیت پذیری" در ایالات متحده منجر شد.

به گزارش از آرشیو تایم، نیویورک تایمز و واشینگتن پست، جک آبراموو (آبراموف)، سوپرلابیست معروفی است که همینک دوران زندان خود را در زندان فلوریدا می گذراند.

بنابراین گزارش، ماجرای آبراموو هنگامی در صدر توجه افکار عمومی و رسانه های ایالات متحده قرار گرفت که گزارش هایی مبنی بر اقدامات غیرقانونی وی و شبکه مالی غیر قانونی اش منتشر شد. پس از آن بود که به دنبال پیگیری برخی رسانه ها، این پرونده به جنجالی تبدیل شد که ضمن محکومیت و کناره گیری چندین تن از نمایندگان کنگره و سنای آمریکا و تبرئه عده ای دیگر که فریب او را خورده و از وی کمک مالی گرفته بودند، به تدوین قانونی در این زمینه منجر شد.

در جریان پرونده آبراموو، نمایندگان و رسانه ها به دو دسته تقسیم شدند. عده معدودی که در جریان مبارزات انتخاباتی مجلس و بعد از آن، از آبراموو کمک مالی گرفته بودند، یا نگرفته بودند اما ساده دلانه فعالیت های او را در حد یک لابی گری ساده ارزیابی می کردند، به دفاع از او برخواستند یا در این مورد سکوت اختیار کردند و عده ای دیگر که اکثریت نمایندگان و رسانه ها را تشکیل می دادند، به پیگیری این ماجرا تا به سرانجام رسیدن پرونده و محکومیت مجرمان ادامه دادند.

در میان گروه مخالف آبراموو، حتی نمایندگانی قرار داشتند که فریب وی را خورده و در ابتدا ساده دلانه از وی پول دریافت کرده بودند.

با پیشرفت پرونده آبراموو، آن چه بیش از فعالیت های خود آبراموو مورد توجه قرار گرفت و اهمیت پیدا کرد نمایندگانی بودند که از وی کمک دریافت کرده بودند. افکار عمومی می خواست بداند طرف دوم فساد چه کسانی هستند. به این ترتیب پای افراد بیشتری به این پرونده باز شد و هفت نماینده عمدتا جمهوری خواه، به همراه تعداد دیگری از سیاستمداران محاکمه شدند یا از مقام خود استعفا کردند.

علاوه بر این افراد، چند مشاور و چند عضو دولت جورج بوش نیز که اتهامهایی متوجه آنها بود، با محکومیت هایی روبرو شدند.

پس از آن بود که "جک آبراموف" به دلیل اتهامهایش از جمله اعمال نفوذ مغایر با قوانین سنا و دادن رشوه به چهار سال زندان محکوم شد. این حکم را قاضی "اِلن سگال هووِله" صادر کرد. آبراموف پیشتر با خطر محکومیت 10 ساله نیز روبرو بود.

تعدادی از نمایندگان و محکومیت های این افراد در پرونده رسوایی جک آبراموف، که مجله تایم به وی لقب "مردی که واشنگتن را خرید" داده بود، به شرح زیر است:

1. "تام دیلی" رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا که دو مرتبه از سوی کمیته اصول اخلاقی کنگره نیز توبیخ شد. در فاصله سالهای 2005-2004 علیه مشاوران تام دیلی نیز اعلام جرم شد. در نهایت علیه وی کیفرخواست صادر شد ( اکتبر 2005 ) و او در 9 ژوئن 2006 از مجلس نمایندگان آمریکا استعفا کرد.

1. علیه "جیمز اِلیس" ( جمهوریخواه) کیفرخواست صادر شد.
3. علیه " جان دی. کالیاندرو" (جمهوریخواه) اعلام جرم شد.
4. "آدام کیدون" ( شریک تجاری آبراموف) به جرم رشوه دهی اعتراف کرد و به 70 ماه زندان محکوم شد.

5. " مایکل اسکانلون" (جمهوریخواه و کارمند سابق تام دیلی) که برای آبراموف نیز کار کرده بود به شرکت در جرم رشوه اعتراف کرد.
6. " تونی رودی" (جمهوریخواه و کارمند سابق تام دیلی) به جرم تبانی محکوم شد.

7. "رابرت نی" ( جمهوریخواه) که از آبراموف رشوه گرفته بود، به 30 ماه زندان محکوم شد.

8. " نیل وُلز" ( جمهوریخواه و کارمند سابق رابرت نی) به جرم خود اعتراف کرد.

9. " ویلیام هیتون" (جمهوریخواه و کارمند سابق رابرت نی) به جرم خود در گرفتن رشوه اعتراف کرد و به 24 ماه مجازات تعلیقی محکوم شد.

10. "جان آلباگ" (جمهوریخواه) به جرم خود اعتراف کرد.

11. " جارِد کارپنتر" ( جمهوریخواه) که در شورای جمهوریخواهان برای حمایت از محیط زیست فعالیت داشته به جرم خود اعتراف کرد و به چهار سال به علاوه 45 روز مجازات تعلیقی محکوم شد.

12. " رابرت کوگلین" ( جمهوریخواه) به جرم خود اعتراف کرد.
13. "آدام کیدان"، خارج از سیستم سیاسی، به جرم خود در این پرونده اعتراف کرد و به 70 ماه مجازات تعلیقی محکوم شد.
14. " تِروِر بلاکان"، خارج از سیستم سیاسی، به جرم خود اعتراف کرد.

15. "جیمز هیرنی" (جمهوریخواه و کارمند سابق " تیم هاچینسون") به فساد مالی متهم شد.

16. "کوین ای. رینگ" کارمند سابق جان دولیتل به اتهام فساد مالی محکوم شد.

علاوه براین، در پرونده آبراموو، احکام ذیل نیز در این پرونده صادر شد:

* " باب نی" جمهوریخواه سابق از ایالت اوهایو به دو نیم سال زندان محکوم شد و اعتراف کرد که از آبراموف رشوه گرفته است.

* ایتالیا فدریچی یکی از بنیانگذاران شورای جمهوریخواهان برای حمایت از محیط زیست به فرار از پرداخت مالیات و ممانعت از انجام تحقیقات سنا در مورد روابط آبراموف با مقامات وزارت کشور آمریکا اعتراف کرد.

* مارک زاچارس مشاور سابق دان یونگ نماینده جمهوریخواه از آلاسکا به تبانی اعتراف کرد. وی به پذیرفتن هدیه به ارزش ده ها هزار دلار و یک سفر با اسکاتلند از سوی آبراموف در ازای اقدامات رسمی به نفع آبراموف در کنگره اعتراف کرد.

* مایکل اسکنلون شریک تجاری آبراموف و مشاور دیلی در نوامبر 2005 به تبانی در دادن رشوه به نمایندگان اعتراف کرد.

* نیل وُلز کارمند سابق رابرت نی اعتراف کرد که در مه 2006 در مورد دادن رشوه به "رابرت نی" تبانی کرده بود.

* استیون گریلز، معاون سابق وزیر کشور و ارشدترین مقام دولت بوش که در پرونده رسوایی آبراموف محکوم شد، به ممانعت از به اجرا درآمدن عدالت در این پرونده اعتراف کرد. وی اذعان کرد که به کمیته ای در سنای آمریکا در مورد رابطه اش با آبراموف دروغ گفته بود.

* آدام کیان (شریک تجاری آبراموف) به اتهام تبانی و فساد مالی در مارس 2006 به حدود شش سال زندان محکوم شد.

* تام رودی، لابیست و مشاور سابق رابرت دیلی در مارس 2006 به تبانی با آبراموف اعتراف کرد.

وزارت دادگستری ایالات متحده همچنین تعدادی از سیاسیون و مجلسی های ایالات متحده از جمله کوین اچ کونک در دفتر سناتور جود گرگ را تبرئه کرد. کوین ده هزار دلار از آبرامو گرفته بود، اما به دلیل این که آگاهانه این کار را انجام نداده و از اهداف کار آبراموو خبر نداشت مجرم شناخته نشد. گرگ نیز که در ابتدا برای نامزدی وزارت بازرگانی از طرف اوباما پیشنهاد شده بود نیز خود از رییس جمهور خواست نام وی را از فهرست وزرای پیشنهادی حذف کند. افراد دیگری نیز در این زمینه تبرئه شدند. دیوید صفویان، مقام عالیرتبه دولت بوش نیز که در ابتدا متهم شده بود در مورد ارتباطاتش با آبراموو دروغ گفته است، از اتهامات مربوطه تبرئه شد.

رسوایی پرداخت پول " جک آبراموف" به قانونگذاران کنگره آمریکا که منجر به محکومیت تعدادی از نمایندگان و مقامات دریافت کننده پول درگیر در این پرونده شد، به تدوین "طرح شفافیت قانونی و مسئولیت پذیری" شد که در مارس 2006 در سنای آمریکا اعلام وصول شد.

سنای آمریکا این طرح را در آوریل 2006 تصویب کرد. به به موجب این طرح، دولت موظف شد امور مربوط به اعمال نفوذ بر قانونگذران کنگره توسط افراد مختلف را نظارت و اصلاح کند.

برخی از مفاد این لایحه به شرح ذیل است:

1. ممنوعیت اهدای هدیه مالی و غیرمالی به نمایندگان از طرف لابیست ها.
2. سفرهای نمایندگان با حمایت مالی بیرونی، صرفا در صورتی که از سوی " کمیته اصول اخلاقی" کنگره تایید شود، مجاز است.

این طرح در سال 2006 با 90 رای موافق و هشت رای مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید.

به این ترتیب، پرونده فساد مالی شبکه آبراموو، با شناسایی افراد و نمایندگان دریافت کننده کمک مالی، محکومیت این افراد، تبرئه برخی نمایندگان و سیاستمدارانی که فریب آبرامو را خورده بودند و از او پول گرفته بودند و در نهایت تصویب طرحی برای مصونیت مجلس به پایان رسید.
مرجع : الف

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار