گوناگون

گزارشي از مراسم تجليل از محمود مرتضايي فر/حاج احمد آقا مي گويد اين وزير شعار است!

12 بهمن 57 است. امام خميني (ره) در بهشت زهرا مشغول سخنراني است. ايشان خطاب به دولت غيرقانوني بختيار اعلام مي كند:«من دولت تعيين مي كنم. من به پشتوانه ملت توي دهن اين دولت مي زنم.» وقتي صحبت ايشان به اينجا مي رسد ناگهان جمعيت حاضر كه تا آن زمان براي تأييد سخنان سخنران ها عادت كرده بودند كف بزنند، شروع به كف زدن مي كنند. پس از حدود 02 ثانيه ناگهان فردي كه در نزديك امام (ره) نشسته بود. دست هاي خود را بالا مي برد و بانگ الله اكبر سر مي دهد و بدين سان از آن تاريخ به بعد در مراسم هاي مختلف براي تأييد سخنان سخنران، بانگ الله اكبر مرسوم مي شود.

اما اينكه آن فرد تكبيرگو چه كسي بود، موضوعي است كه همه شما آن را مي دانيد و مي شناسيد. او كسي نبود، جز «محمود مرتضايي فر» معروف به «وزير شعار». تكبير گفتن نامبرده در آن روز و اجراي مراسم هاي متعدد ديني و مذهبي بهانه اي شد تا در آستانه فرا رسيدن سي ويكمين سالروز فجر انقلاب اسلامي ايران، طي مراسمي كه توسط معاونت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي رياست جمهوري ترتيب داده شده بود از زحمات 30 ساله وي تجليل به عمل آيد.

«مرتضايي فر» كه اكنون در دوران كهنسالي به سر مي برد، از وضعيت جسماني خوبي برخوردار نيست. همين عامل باعث شده بود تا فرزندش وي را براي شركت در مراسم ياد شده همراهي كند. پس جاي آن است كه در اين ايام فرخنده براي سلامتي وي نيز دست دعا برداريم.

با اين مقدمه نسبتاً طولاني به موضوع گزارش مراسم تجليل از «وزير شعار» مي پردازيم:
لقب «وزير شعار»، لقبي شايسته است
حجت الاسلام تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه كشور دراين مراسم با بيان اينكه ميراث معنوي هر ملتي سرمايه عظيم آن ملت است، گفت: فرهنگ، باورها و اعتقادات يك ملت، معنويت آن ملت را تشكيل مي دهد و از آنجايي كه انسان موجودي داراي بعد مادي و معنوي است پس فرهنگ مربوط به روح و جان انسان است.
وي شناسنامه انقلاب را شعار «نهضت ما حسيني، رهبر ما خميني (ره) » دانست و افزود: شعار «استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي» ، بيان كننده فرهنگ انقلاب است، اما افرادي كه در فتنه پس از انتخابات آمدند و گفتند:«استقلال، آزادي، جمهوري ايراني» ماهيت واقعي خود را نشان دادند. به عبارت ديگر آنهايي كه شعار «استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي» را سر دادند در عرصه دفاع از انقلاب طي هشت سال جنگ تحميلي از هيچ تلاشي دريغ نكردند. در صورتي كه اگر جنگي در آينده روي دهد افرادي كه شعار «جمهوري ايراني» سر مي دهند، جان خود را فداي ايران نمي كنند و باز هم همين بسيجيان و متدينين هستند كه جان خود را فداي ايران خواهند كرد.

وي سپس با اشاره به اينكه مجريان نماز جمعه نقش بسزايي در فرهنگ سازي ، آماده سازي و اداره نماز جمعه دارند، اظهار داشت: آقاي «مرتضايي فر» يكي از كساني است كه در تمام صحنه هاي انقلاب حضور فعالي داشته است و توانسته در شرايط حساس جمعيت را اداره كند. بنابراين از خصايص و ويژگي هاي وي مي توان به خوش نام و با صفا بودن، تدين، صداي رسا و اهل مشورت بودن وي اشاره كرد.

حجت الاسلام تقوي يادآور شد: آقاي «مرتضايي فر» از چهره هايي است كه در سال هاي پس از انقلاب مجالس مختلفي را اداره كرده و لقبي را كه به وي دادند يعني «وزير شعار» به درستي لقب شايسته اي است.

«مرتضايي فر»،« بلال انقلاب» است
اسدالله بادامچيان نيز در سخناني آقاي «مرتضايي فر» را «بلال انقلاب » معرفي كرد و افزود: زماني كه حضرت امام خميني (ره) مي خواستند در بهشت زهرا (س) سخنراني كنند با يكسري محدوديت هايي مانند ضبط صدا، سيستم پخش صدا و تهديدات امنيتي وابستگان به رژيم شاهنشاهي مواجه بوديم و از سوي ديگر با شور و هيجان جمعيت و احتمال توطئه هاي گوناگون در درون جمعيت حاضر در بهشت زهرا (س) نيز روبه رو بوديم. حال در چنين شرايطي ، آقاي «مرتضايي فر» با شعار خود هيجان جمعيت را به حماسه تبديل كرد و اين باعث شد تا در تاريخ جاودانه شود. وي سپس به اهميت شعار كه امام (ره) در محرم 42 آن را فرمودند، اشاره كرد و گفت: بعد از فرمايشات امام در محرم 24 به يكباره سينه زني ها تبديل به شعارهاي انقلابي شد، به نحوي كه در همان سال وقتي در ميدان بهارستان راهپيمايي مي كرديم، شعاري از درون جمعيت تحت عنوان «خميني، خميني خدا نگهدار تو/ بميرد، بميرد دشمن جبارتو» برخاست. به همين جهت اين شعار تا پيروزي انقلاب باقي ماند.

وي با بيان اينكه شعارهاي آهنگين انقلاب در منزل آقاي «اكبري» واقع در خيابان غياثي توسط «حميدسبزواري» ، «مقدم فر» و ساير افراد، تهيه مي شد، اظهار داشت: هنر شعارهاي آن زمان اين بود كه اخلاق، ادب اسلامي و آهنگين بودن در آنها رعايت مي شد حتي در سال هاي بعد پيروزي انقلاب نيز در هيچ يك از شعارها توهين، اهانت و زشتي وجود ندارد.
اين پيشكسوت انقلاب ادامه داد: آقاي «مرتضايي فر» شعار را كه حماسه اي و حماسه آفرين است به صورت يك هنر ارائه داد، به نحوي كه در مراسم مذهبي برخي كشورها مجريان از محتواي شعارها و حركات وي استفاده مي كردند. اين موضوع نشان مي دهد تا چه ميزان هنر و هنرآفريني امثال آقاي «مرتضايي فر» تأثيرگذار است.

هيچ گاه نماز جمعه را ترك نكرده ام
محسن مرتضايي فر ، فرزند «محمود مرتضايي فر» در مصاحبه اي كه با وي شده بود و تصاوير آن در محل مراسم پخش شد درباره عكسي كه از پدرشان گرفته شده و آن عكس كنار امام (ره) در بهشت زهرا (س) مشغول صحبت هستند، گفت:« در آن تصوير پدرم پشت تريبون قرار گرفت و با لحني عاطفي كه جمعيت تحت تأثير قرار گرفت، گفت:«اي شهيدان، امروز امامتان بر فرازتان آمده.»
وي افزود: وقتي پدرم اين جمله را گفتند امام (ره) همان گونه كه در عكس مشهود است، مستقيم دارند پدرم را نگاه مي كنند و اين جزو معدود عكس هايي است كه امام (ره) دارند به سمتي غيراز جمعيت نگاه مي كنند. وي ادامه داد: پدرم برعكس روزهايي كه در مراسم هايي نظير نمازهاي جمعه، عيد فطر يا قربان با حرارت و شور و شعف خاصي سخن مي گفتند، در مجالس خصوصي فردي آرام هستند.
«الهه مرتضايي فر» ديگر فرزند «وزير شعار» نيز در بخش ديگري از فيلم مورد اشاره عنوان كرد: هرگز نديدم پدرم كلامي را بگويند و ابتدا خودشان به آن عمل نكرده باشند.
«مرتضايي فر» نيز از حضور 30 ساله خود در مراسم هاي مختلف انقلاب اينگونه روايت دارد: در طول اين 30 سال جوانان انقلابي همواره منتظر شعارهاي انقلابي بودند به همين علت من هر كجاي ايران بودم خودم را روز جمعه به تهران مي رساندم تا مراسم نماز جمعه را اجرا كنم. از اين رو به حول و قوه الهي تاكنون نماز جمعه ام هيچ گاه ترك نشده است.

تكبير گفتن در مراسم ها از 12 بهمن 57 آغاز شد
درحاشيه اين مراسم با «محمودمرتضايي فر» به گفت وگو مي نشينيم تا قدري از فعاليت هاي خود براي ما بگويد كه وي با اجابت درخواست ما سخنان خود را اينگونه آغاز مي كند: در جنب مسجد هدايت مغازه اي داشتيم كه ظهرها مي رفتم آنجا نماز و دعا مي خواندم. در آنجا بود كه با مرحوم آيت الله طالقاني آشنا شدم و اين آشنايي من با ايشان باعث شد تا به درخواست مرحوم آيت الله طالقاني هر روز و شب در آن مسجد مراسم ها را اجرا كنيم.

وي ادامه مي دهد: اين مصادف بود با سال 1344 كه پس از مدتي به دعوت شهيد آيت الله مطهري به مسجدالجواد هفت تير رفتم پس از مدتي كه مسجدتوسط ساواك بسته شد به مسجد قبا و نزد شهيد مفتح رفتم.

وي با اشاره به اينكه در نماز عيد تپه قيطريه و راهپيمايي 17 شهريور نيز حضور داشتم، درباره مراسم 12 بهمن 1357 اظهار مي دارد: درآن روز تاريخي براي اجراي برنامه صبح زود به بهشت زهرا (س) رفته بوديم و وقتي امام (ره) در سخنان خود به اين جمله معروف كه «من دولت تعيين مي كنم، من به پشتوانه ملت توي دهن اين دولت مي زنم.» جمعيت حاضر به واسطه شور و هيجان سخنان ايشان را با كف زدن تأييد كردند. در اين لحظه به ناگاه شروع به تكبير گفتن كردم كه جمعيت نيز با صدايي بلند مرا همراهي كردند. بدين ترتيب تكبير گفتن از آنجا آغاز شد.

«مرتضايي فر» درباره لقب «وزير شعار» هم مي گويد: يك روز حضرت امام (ره) كه مشغول گوش دادن به خطبه هاي نماز جمعه از راديو بودند كه شعارهاي من پخش مي شود، ايشان از مرحوم حاج احمد آقا سوال مي كنند اين كسي كه شعار مي دهد كيست؟ كه مرحوم حاج احمد آقا هم مي گويند:« وزير شعار است» بدين صورت لقب «وزير شعار» از آنجا فراگير مي شود.

در پايان اين مراسم از سوي معاونت ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي رياست جمهوري، شوراي سياست گذاري نماز جمعه و شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي به پاس زحمات 30 ساله وي در برگزاري مراسم هاي مختلف پس از انقلاب هدايايي به رسم يادبود به صداي ماندگار انقلاب اهدا مي شود.

احمد محمدى فر/صبح صادق

ارسال نظر

  • عمار

    خدا رحمتش کنه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار