گوناگون

تاریخچه روابط اقتصادی ایران و بلژیک

روابط اقتصادی ایران و بلژیک به سالهای دور و به اواخر قرن نوزدهم میلادی باز می گردد. ایران در آن زمان از همکاری بلژیک در تأسیس اولین کارخانه قند، اولین خط راه آهن بین تهران و شهرری و نوسازی وزارت گمرکات ، مالیه و پست استفاده نمود و بلژیک نیز خریدار نفت، قالی و کرک ایران بود. روابط دیرینه اقتصادی دو کشور که از زمان جنگ جهانی دوم کاهش یافته بود، دوباره از اواخر دهه 1340 نضج گرفت و سیر صعودی پیدا نمود. تأسیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و بلژیک در سال 1365 در تهران گام مؤثری برای توسعه هر چه بیشتر این روابط بود و امید می رود با هماهنگی این اتاق فعالیتهای اقتصادی، بازرگانی و صنعتی دو کشور در آینده از رشد چشمگیری برخوردار باشد.

حکومت بلژیک
حکومت بلژیک پادشاهی مشروطه است. مجلس نمایندگان متشکل است از 212 عضو که برای دوره‌ای چهار ساله با رأی تمامی افراد بالغ تحت سیستم تعیین تعداد نمایندگان به نسبت جمعیت هر منطقه انتخاب می‌شوند. مجلس سنا 182 عضو دارد، 106 نفر مستقیما انتخاب می‌گردند. 50 نفر منتخب شوراهای محلی هستند، 25 نفر را اعضای مذکور انتخاب می‌کنند و به علاوه ولیعهد. پادشاه شخصی را به نخست وزیری انتصاب می‌کند که از پشتیبانی اکثریت در مجلس نمایندگان برخوردار است و بر اساس توصیه نخست وزیر دیگر اعضای کابینه را نیز انتصاب می‌کند. بزرگترین نواحی بلژیک ، ناحیه فلاندرز (هلندی زبان) در شمال با 58% جمعیت و ناحیه والون (فرانسه زبان) در جنوب با 32% جمعیت است. بروکسل پایتخت در محاصره ناحیه فلامیش و والون با 10% جمعیت قرار دارد. اجتماع کوچکی از آلمانی زبانها در قسمت شرقی والون حضور دارند.

جغرافی
فلات جنگلی آردن در شمال شرق کشور جای دارد. جلگه‌های مرکزی بلژیک منطقه‌ای مهم از نظر کشاورزی میباشد. منطقه شمالی که مسطح و کم ارتفاع است، شامل فلات ماسه‌ای کمپن لند درشرق و جلگه فلاندر درغرب است. در محاصره سدها در پشت تلماسه‌های ، ساحلی اراضیی است که سابقا مانداب و مرداب بوده و اکنون از دریا بازپس گرفته شده و به صورت زمینهای کشاورزی درآمده است.
رودهای مهم: شلدت (شلد یا اسکو)،‌موز، سامبر
بلندترین نقطه: بوترانژ با ارتفاع 694 متر.
آب وهوا:بلژیک تابستانهای نسبتا خنک و زمستانهای معتدل و بارندگی کافی در تمامی سال دارد. مناطق دور از دریا تابستانهای گرمتر و زمستانهای سردتری دارد.

اقتصاد
بلژیک کشوری کوچک، صنعتی، با تراکم جمعیت بالا و دارای منابع طبیعی اندک است. در مرکز و شمال، خاک در مجموع حاصلخیز است و آب و هوا موجب بازدهی بالایی از گندم، چغندر قند، چمن و علوفه است. فلز کاری، که در اصل بر اساس ذخایر کوچک مواد معدنی در آردن بود مهمترین صنایع است. منسوجات، مواد شیمیایی، سرامیک،شیشه ولاستیک نیز جایگاه مهمی دارند ولی به غیر از زغال سنگ، تقریبا تمامی مواد خام مورد نیاز صنایع اکنون باید وارد شود. مشکلات اقتصادی دهه‌های 1970 و 1980 انعکاسی از نقسیم زبانی بلژیک بوده است. بیکاری بیشتر منحصر به منطقه والون فرانسوی زبان در جنوب است، در حالی که صنایع در شمال فلامانی رونق داشته است. بانکداری، تجارت و به ویژه امور اداری شمار روز افزونی را در استخدام خود دارد، و بروکسل از نقش خود به عنوان پایتخت غیر رسمی جامعه اروپا سود برده است. تولید ناخالص داخلی(GDP) کشور بلژیک در سال 2004 ، کل : 316.2 بلیون دلار (30 ام) و سرانه : 400،31 دلار (13 ام) می باشد

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار