گوناگون

جنگ اسرائیل وحماس در youtube

جنگ اسرائیل وحماس در youtube

پارسینه: یوتیوب یک زیرنویس هم دارد که نوشته است: "راکت ها در حال سوار کردن روی کامیون حماس". تا ظهر شنبه 3 ژانویه به وقت محلی بریتانیا بیش از 260 هزار نفر این ویدئو را تماشا کرده اند.اما بعدا احمد سنور، 55 ساله و ساکن نوار غزه، مدعی شد کامیون مال او بوده که به اتفاق یکی از اعضای خانواده اش و کارمندش با آن سیلندرهای اکسیژن را از فروشگاهش حمل می کردند.

این اتفاق سوال هایی جدی در مورد اعتبار تصاویری که از هوا گرفته می شوند، به وجود آورد.

مقامات اسرائیلی ویدئویی از حمله هوایی 28 دسامبر خود منتشر کرده اند که آن ظاهرا نشان می دهد راکت های فلسطینی بار یک کامیون می شوند. سپس کامیون و افرادی که به آن نزدیک بودند بر اثر اصابت یک موشک نابود می شوند.


مقامات اسرائیلی گفتند که این ویدئو گواه روشنیست که به چه میزان حملاتشان دقیق و در عین حال موجه است.

یک بخش ویژه اطلاع رسانی سازماندهی شده که ویدئوها را روی سایت اینترنتی یوتیوب قرار دهد. این بخشی از تلاش برای قبولاندن موضع اسرائیل با استفاده از وسایل ارتباطی مدرن است.

ویدئوی روی سایت اینترنتی یوتیوب یک زیرنویس هم دارد که نوشته است: "راکت ها در حال سوار کردن روی کامیون حماس". تا ظهر شنبه 3 ژانویه به وقت محلی بریتانیا بیش از 260 هزار نفر این ویدئو را تماشا کرده اند.

روایت متفاوت

اما بعدا احمد سنور، 55 ساله و ساکن نوار غزه، مدعی شد کامیون مال او بوده که به اتفاق یکی از اعضای خانواده اش و کارمندش با آن سیلندرهای اکسیژن را از فروشگاهش حمل می کردند.

او گفته است که فروشگاهش در اثر حمله هوایی اسرائیل به ساختمان مجاور، تخریب شده بود، و او نگران بوده که اموالش غارت شود.

یک گروه حقوق بشری اسرائیلی اظهارات آقای سنور را به همراه تصویری از سیلندرهای اکسیژن سوخته شده روی وب سایت خود گذاشته اند.

آقای سنور گفته است که هشت نفر که یکی از آن ها پسرش بوده در این حمله کشته شده اند. او سپس به روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفته است که: "این ها اعضای حماس نبودند، این ها بچه های ما بودند... آن ها هم موشک نبودند."

واکنش اسرائیل این بود که این "مواد" در حال انتقال از یک انبار تسلیحات بود. این ویدئو روی سایت یوتیوب هنوز قرار دارد. اما این اتفاق نشان می دهد که چگونه یک ویدئوی ظاهرا معتبر می تواند به چیزی کاملا مشکوک تبدیل شود.

تلاش اسرائیل

برنامه تبلیغاتی اسرائیل دو هدف اصلی را دنبال می کند، یکی توجیه حملات هوایی و دومی این که فاجعه انسانی در نوار غزه وجود ندارد.

اسرائیل می خواهد از این طریق موقعیت جهانی خود را تقویت کنند و مادامی که عملیات نظامی اسرائیل در حال ادامه است، بتوانند اقدامات دیپلماتیک برای برقراری یک آتش بس در نوار غزه را ناکارآمد جلوه دهند.

هدف اول اسرائیل این است که حماس را مقصر معرفی کند، و تصویر شلیک موشک های حماس به این منظور خیلی کمک می کند.

اسرائیل همچنین به کامیون های حامل کمک های غذایی اجازه عبور می دهد و تاکید دارد که نمی گذارد مردم از گرسنگی بمیرند. اسرائیل بر این باور است که تلاش هایش موثر است.

ممنوعیت ورود خبرنگاران خارجی

اسرائیل ورود خبرنگاران خارجی به نوار غزه را علی رغم دستور دادگاه قانون اساسی این کشور ممنوع کرده است.

البته شبکه تلویزیونی الجزیره که گزارش هایش در جهان عرب تاثیر گذار است، در نوار غزه فعالیت دارد. دفتر بی بی سی در غزه هم کماکان مشغول کار است.

همزمان اسرائیل پوشش خبری در مورد آسیب رسیدن به شهرها و روستاهایش دریافت کرده است.

این که آیا اسرائیل به طور عمدی دست به عملیات تبلیغی و پروپاگاندا زده، هنوز روشن نیست.

تصاویر کودکان فلسطینی کشته و زخمی، ادعای دقیق بودن حملات اسرائیل را زیر سوال برده است، و هر چه این عملیات بیشتر ادامه پیدا کند، احتمال اینکه افکار عمومی جهانی به ضرر اسرائیل شوند، بیشتر است.

این وضعیت درخواست های دیپلماتیک برای توقف درگیری ها را هم افزایش خواهد داد.

پل رینولدز خبرنگار بی بی سی

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار