از جزئیات برخورد محیط زیست با شکارچیان در میانکاله تا نظر علی لاریجانی درباره حکمرانی مطلوب

از جزئیات برخورد محیط زیست با شکارچیان در میانکاله تا نظر علی لاریجانی درباره حکمرانی مطلوب

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.

افشای اظهارات بایدن علیه رهبران اروپایی

شبکه «اِن‌بی‌سی نیوز» روز چهارشنبه به نقل از افرادی مطلع نوشت، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در موقعیت‌های مختلف اظهاراتی علیه همتایان اروپایی خود بیان داشته است.

این شبکه خبری هم‌زمان با سفر «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به آمریکا و گفت‌وگوی تلفنی بایدن و «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی او درباره بحران اوکراین، نوشته است: افراد مختلفی در جلسات محرمانه از رئیس جمهور آمریکا اظهاراتی منفی درباره همتایان اروپایی شنیده‌اند.

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از این افراد نوشت، در یکی از این موقعیت‌ها بایدن گفته بود «اولاف شولتز شبیه آنگلا مرکل نیست» و در جلسه‌ای دیگر «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس را پر مدعا لقب داده بود. رئیس جمهور آمریکا درباره ماکرون گفته بود او می‌خواهد مانند «شارل دوگل» رئیس جمهور فرانسه در زمان جنگ جهانی باشد و پوتین را نیز «فردی با بمب اتمی و بدون دوست» خطاب کرده بود.

این شبکه آمریکایی نوشت، آمریکا در حالی تلاش می‌کند رهبری کمپین فشار علیه روسیه را در دست داشته باشد که میان متحدان ناتو در این‌باره اختلافات زیادی وجود دارد. برای مثال آلمان در برابر درخواست‌ها برای لغو پروژه گازی مشترک «نورد استریم ۲» با روسیه مقاومت کرده و در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور آمریکا نیز بر موضع خود تأکید کرد.

از سوی دیگر، فرانسه که بر سر اجرای برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) با دولت جانسون به مشکل برخورده، تأکید دارد که برای مذاکره با روسیه به‌جای استفاده از ناتو، یک ائتلاف اروپایی تشکیل شود. در همین حال کشورهای شرق اروپا خواستار اتخاذ موضعی قوی‌تر علیه روسیه هستند.

با وجود این، «امیلی هورن» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش به انتشار خبر ان‌بی‌سی نیوز گفته است: «این شایعات افراد ناشناس به هیچ وجه بیان‌گر اظهارات یا طرز فکر رئیس جمهور درباره همتایان خود نیست که برایشان ارزش و احترام بالایی قائل است.»

تهدید کره شمالی به شلیک موشک قاره پیما علیه آمریکا

دولت کره شمالی در واکنش به اظهارات اخیر مقام‌های آمریکایی، این کشور را به هدف قرار دادن با موشک‌های مختلف خود تهدید کرد.

به نوشته وبگاه شبکه «راشا تودی»، وزارت امور خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در جهان امروز که بسیاری از کشورها با ارتباط با ایالات متحده به‌شکل فرمان‌برداری و پیروی کورکورانه وقت خود را هدر می‌دهند، فقط کشور ما در این جهان است که می‌تواند با شلیک موشک به سرزمین اصلی آمریکا که در برد آن‌هاست، جهان را به لرزه درآورد.»

این وزارتخانه در بیانیه خود آورده است: «بیش از دویست کشور در جهان وجود دارد اما فقط تعداد اندکی از آن‌ها بمب‌های هیدروژنی، موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و موشک‌های ابرفراصوت دارند.» در این بیانیه با اشاره به زنجیره آزمایش‌های موشکی اخیر کره شمالی، آن را «دستاوردی قابل توجه» خوانده و تأکید کرد، پیونگ‌یانگ فقط هدف «بازدارندگی در برابر جنگ» را دنبال می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به این بیانیه اعلام کرد، کره شمالی «تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی و رژیم جهانی منع گسترش سلاح‌های اتمی» بوده و مدعی شد آمریکا «هیچ نیت خصمانه‌ای» علیه این کشور ندارد. در این بیانیه آمده است واشنگتن به «محدود کردن دسترسی کره شمالی به خطرناک‌ترین برنامه‌های تسلیحاتی» و حفظ امنیت نیروهای نظامی آمریکا و شرکایش متعهد است.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی اواسط ژانویه سال جاری میلادی به دولت این کشور دستور داد، در سیاست اعتمادسازی در قبال ایالات متحده بازنگری کند و قصد خود را برای ازسرگیری همه فعالیت‌هایی که قبلاً متوقف شده بود، از قبیل آزمایش موشک‌های بالستیک هسته‌ای و قاره‌پیما اعلام کرد.

در هفته‌های اخیر آزمایش‌های موشکی کره شمالی بارها خبرساز شده است و پیونگ یانگ در اعتراض به مواضع و تداوم فشارهای آمریکا و متحدانش علیه این کشور، دست به انجام سلسله آزمایش‌های موشکی زده است.

سیزدهم ژانویه ۲۰۲۲ کره شمالی یک موشک بالستیک هواسونگ-۱۲ با برد ۴۵۰۰ کیلومتر پرتاب کرد؛ موشکی که بیشترین برد موشک آزمایش شده توسط پیونگ یانگ از سال ۲۰۱۷ بود. این پرتاب هفتمین پرتاب کره شمالی در سال جاری بود.

مرگ و میر در واکسن نزده‌ها ۵۰ برابر بیشتر است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: براساس بررسی که صورت گرفته، میزان مرگ بر اثر کرونا در جمعیت واکسن نزده‌ها تقریبا ۵۰ برابر بیشتر از جمعیتی بوده که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند. دکتر ابراهیم شکیبا، با اشاره به تاثیر چشمگیر تزریق واکسن در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، اظهار کرد: براساس نتایج بررسی که در استان انجام دادیم، میزان مرگ بر اثر کرونا در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت واکسن نزده ۵۷۱ نفر و در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت واکسن زده ۱۰ نفر بوده است. وی با اشاره به تاثیر بسیار چشمگیر تزریق واکسن کرونا در کاهش آمار فوت شدگان ناشی از کرونا بر اساس نتایج این بررسی، از همه مردم خواست برای تزریق واکسن کرونا و تکمیل هر سه دوز - براساس دستورالعمل های موجود- اقدام کنند. رییس مرکز بهداشت کرمانشاه به آمار واکسیناسیون کرونا در استان هم اشاره کرد و گفت: تاکنون ۹۰.۵ درصد جمعیت هدف استان دوز اول، ۸۰.۶ درصد دوز دوم و ۳۳ درصد نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

حمله بی سابقه و دسته جمعی شکارچیان به محیط بانان میانکاله

ز روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، انتشار تصاویری از حضور ده‌ها شکارچی مسلح در تالاب میانکاله طی ساعات اخیر مورد توجه و انتقاد دوستداران و فعالان محیط زیست قرار گرفت که این رخداد مربوط به روز‌های گذشته و قسمت‌هایی از تالاب میانکاله در مرز‌های سرزمینی استان گلستان است.

به گفته محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، تعدادی از شکارچیان در روز‌های اخیر به صورت گروهی در محدوده جغرافیایی استان گلستان وارد تالاب میانکاله و مناطق اطراف جزیره آشوراده شدند و پس از مواجه شدن با محیطبانان حفاظت محیط زیست مازندران، با آن‌ها درگیر شده و حتی به سمت آنان تیراندازی کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران عصر چهارشنبه ضمن تایید وقوع این درگیری‌ها در محدوده جغرافیایی استان گلستان، اظهار کرد: حدود ۱۰ روز پیش نزدیک به ۱۵۰ شکارچی برای شکار غیرمجاز وارد منطقه آشوراده شدند که با مقاومت یگان حفاظت محیط زیست مازندران و نیروی انتظامی بندرترکمن تعدادی از آن‌ها دستگیر و ادوات غیرمجازشان ضبط شد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: هفته گذشته و چند روز بعد از نخستین حضور گروهی شکارچیان، بار دیگر این افراد به همان منطقه رفتند و با محیطبانان درگیر شدند که طی چند روز این درگیری رخ داد. حتی در یکی از روز‌ها به سمت محیطبان‌ها تیراندازی کردند که چند ساچمه هم به محیطبان‌ها اصابت کرد و خوشبختانه با توجه به امکانات پوششی و حفاظتی به همکاران ما آسیبی وارد نشد. همه این مسائل نیز توسط همکاران ما مستندسازی شد و مستندات را تحویل مراجع قضایی دادیم و منتظریم برخورد جدی صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: البته از دیروز با ورود جدی‌تر نیروی انتظامی بندر ترکمن این افراد متفرق شدند و امروز هم منطقه کاملا آرام بود. قرار است در همین زمینه جلساتی را با مسؤولان مرتبط در استان گلستان داشته باشیم.

طالبان: آب کافی داشته باشیم حقابه ایران را می‌دهیم

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سحر افغانستان از روابط حسنه بین ایران و افغانستان ابراز خرسندی کرد. سخنگوی طالبان در این مصاحبه موضوع حقابه بین افغانستان و ایران را حل شده دانست و گفت: «در صورتی که طرف افغانستان به اندازه کافی آب داشته باشد جمهوری اسلامی ایران نیز از آب مستفید خواهد شد.» سخنگوی طالبان همچنین افزود: «نگرانی کشورهای همسایه از بابت قاچاق مواد مخدر از افغانستان قابل درک و حکومت افغانستان متعهد به جلوگیری از قاچاق مواد مخدر است؛ اما کشاورزان افغان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و نمی توان بدون فراهم کردن کشت بدیل کشاورزان افغان را از کشت خشخاش منع کرد.» وی گفت برای توقف کشت خشخاش در افغانستان نیاز به کمک و همکاری جامعه جهانی برای فراهم کردن کشت بدیل به کشاورزان افغان است.

علی لاریجانی از عامل انحطاط یک جامعه می‌گوید

علی لاریجانی در ارتباط مجازی با «همایش بین‌المللی انسان‌شناسی در حکمت ابن سینا» در سخنانی با موضوع «حکمرانی مطلوب» اظهار کرد: برای پاسخ به این پرسش که چرا ابن‌سینا که نظراتی درباره سیاست داشته است، کتابی مستقل درباره سیاست ندارد، باید به متن شرایطی که او در آن زیست کرد رجوع کنیم. در آن زمان شرایطی بود که ایران بزرگ تحت سیطره خلافت بغداد و شرایط خاصی از نظر سیاسی بر آن حاکم بود. وی یادآور شد: در زمینه عدالت ابن‌سینا معتقد است که عدالت صرفاً اقتصادی نیست و نیز برای اینکه عدالت در جامعه رخ دهد باید طبقه متوسط فربه شود. همچنین ایشان در زمینه از میان رفتن یک جامعه معتقد است که عامل انحطاط یک جامعه حتماً به امر درونی مربوط است نه تهاجم خارجی، چراکه تهاجم خارجی همیشه از خلل داخلی استفاده می‌کند؛ بنابراین، اگر در جامعه‌ای همبستگی و حکومت بر اساس عقلانیت و فرهیختگی باشد دچار انحطاط نمی‌شود. همچنین حکومت قانونگرا دچار انحطاط نمی‌شود. ابن‌سینا در زمینه آشفتگی در امور هم معتقد است یا با سخت‌گیری در قانونگذاری یا سهل‌گیری در آن ایجاد بهم ریختگی می‌کند. همچنین مسئله عدم اقناع و اعتماد را منجر به انحطاط جامعه می‌داند و می‌گوید آن هیات قانونگذاری باید خطیب باشند تا مردم را قانع کنند.

توئیت سعید جلیلی درباره مذاکره با آمریکا در دولت قبل

سعید جلیلی در توییتر نوشت: می گفتند فروش نفت ایران باید به صفر برسد، در حالی که بعد از سه سال، ما یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به جز میعانات و فرآورده ها و... داریم می فروشیم و این تعداد در حال افزایش است. او ادامه داد: اینکه امریکا که امروز در موضع شکست است بخواهد برای ما شرط بگذارد، همان قدر مضحک است که آلمان نازی در پایان جنگ جهانی دوم که شکست خورده بود برای رقبایش شرط می گذاشت و می گفت باید بیایید گفت و گو کنید! او نوشت: اینکه رهبری در پایان دولت قبل گفتند این دولت (در مذاکره با امریکا) مایه عبرت شد، یک راهنمایی دلسوزانه به همه بود.

نمایندگان مجلس ششم هم اجازه نمی‌دادند به خاتمی انتقاد کنیم

جلال جلالی‌زاده، فعال سیاسی بیان کرد: «مجلس یازدهم در قبال دولت هم سکوت کرده است؛ درصورتی که به یاد داریم وقتی دولت روحانی روی کار بود، نمایندگان چون دولت را از جناح رقیب می‌دیدند، هر نقدی را مطرح می‌کردند اما امروز سکوت کرده‌اند چون دولت را هم‌سوی طیفی و جناحی خود می‌بینند و این یکدستی قوا به مردم ضرر می‌رساند». این نماینده مجلس ششم درباره مواجهه مجلس اصلاح‌طلب ششم با دولت اصلاحات بیان کرد: «متأسفانه در زمان مجلس ششم هم اصلاح‌طلبان در مجلس اجازه نمی‌دادند به دولت اعتراض ویژه‌ای شود؛ یعنی تقریبا همین حالت در آن زمان که ما نماینده بودیم هم وجود داشت اما نه به شکل کنونی. به هر حال نمایندگان مجلس ششم افراد قدرتمندی بودند که فکر و ایده داشتند اما آن زمان هم اگر طرح سؤالی از رئیس‌جمهور می‌شد، هیات‌رئیسه فشار می‌آورد که سؤال مطرح نشود؛ مثلا به یاد دارم که قرار شد سؤالی از رئیس‌جمهور شود. هیات‌رئیسه فشار آورد تا سؤال مطرح نشود که نشد و گفتند بین دولت و مجلس جلسه‌ای مشترک برگزار شود تا ما سه نماینده منتقد با دولت سخن بگوییم. باز هم باز بر ما فشار آوردند تا آنکه فقط من بحث‌هایی را مطرح کردم و آن دو نماینده دیگر هم کنار کشیدند.»
منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار