وقتی معاون رسانه ملی به رئیس سابقش رحم نکرد!

پارسینه: علی اصغر پورمحمدی در سخنانی که در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان صدا و سیما عنوان کرد، در صحبت هایی سرافراز را با سیاست های دولت و مجلس ناهماهنگ خواند.
تحریریه پارسینه / پورمحمدی در مراسم وداع محمد سرافراز با رسانه ملی با کنایه ای به سرافراز گفت: یک نکته کاری هم بگویم که استفعا کلا چیز خوبی نیست و با آن موافقت می شود. سعی کنیم استعفا ندهیم و از مکتب تی پا استفاده کنیم.
این کنایه پور محمدی اشاره به استعفاهای متعددی بود که در زمان ریاست سرافراز سازمان صدا و سیما اتفاق افتاد.سرافراز نیز در پاسخ به این کنایه پورمحمدی گفت: نمی دانم آقای پورمحمدی از ما تعریف کرد یا تخریب!

yjc©
وی در پایان سخنان خود به موضوع استعفا از سوی پورمحمدی پرداخت و گفت: من به بخش سنتی استعفا می پردازم که استعفا به معنی طلب عفو کردن است و از همه طلب عفو می کنم که در این مدت اذیتشان کردیم و امیدوارم توفیق خدمت برای همه فراهم شود.
اما چرا پورمحمدی که معاونت سیما را بر عهده دارد اینگونه با کسی که حکم معاونت به او داده است با کنایه صحبت می کند؟
دو هفته پس از انتصاب پورمحمدی به عنوان معاونت سیما، سرافراز با حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی دیدار کرد، در این دیدار سرافراز از پورمحمدی بهعنوان نماینده تامالاختیار سیما در تعامل با سینما یاد کرد. اگرچه این انتصاب بر قدرت پورمحمدی میافزود و او را به عنوان ناظر بر اتفاقات جاری در سازمان در راستای حمایت از سینما قرار میداد؛ اما در عمل چنین نشد. برخلاف انتظار این عنوان در حد یک نام باقی ماند. پورمحمدی نه تنها دیدار مشترک دیگری با حجتاله ایوبی و سایر مدیران این سازمان برای تعامل بیشتر نداشت، بلکه بخش حمایتی سیما نیز در اختیار اداره بازرگانی سازمان باقی ماند و همچنان نظارت بر پخش تیزرهای سینمایی و ارتباط با تهیه کنندگان زیر نظر اداره بازرگانی سازمان باقی ماند.
اما آغاز شایعه اختلاف میان رییس سازمان صداوسیما و معاونت سیما به فروردینماه سال 94 بازمیگردد. توقف سریال «درحاشیه» کلید آغاز سریال اختلافات این دو بود. علیاصغر پورمحمدی پس از بازگشت به سیما با جلب اعتماد بسیاری از هنرمندان و برنامهسازان باعث حضور مجدد آنها در تلویزیون و برنامهسازی شد. حضور مهران مدیری و ساخت یک سریال طنز برای سیما از نمونه های موفق در دوره جدید ریاست سازمان صدا و سیما بود.
«درحاشیه» اما در میانه پخش با مشکل مواجه شد. زمانی که شکایت گروهی پزشکان ایرانی به وزیر بهداشت کشیده شد، برای شخصی چون پورمحمدی که در سابقه خود دفاع تمام و کمال از برنامهسازان موفق را داشت، عقبگرد به حساب میآمد. پورمحمدی که در روزگار مدیریت شبکه سه، پای جنجالهای برنامه «۹۰» و «هفت» و سریالهایی چون «بزنگاه» و «شبهای برره» ایستاده بود، اینبار نتوانست از سریال «در حاشیه» دفاع کند. او مجبور شد به واسطه نامه ای که وزیر بهداشت برای محمد سرافراز نوشته بود در دفاع از سریال «در حاشیه» پا پس بکشد.
سریال «شمعدونی» ساخته سروش صحت نیز که پس از «در حاشیه» به روی آنتن رفت یکی از موارد اختلاف این دو بود. پخش این مجموعه موجب اعتراض علنی رییس سازمان صداوسیما شد. محمد سرافراز در میانه پخش این مجموعه، از علیاصغر پورمحمدی توضیحاتی درخصوص پخش و اعتراضات مخاطبان خواست.

«شمعدونی» که در زمان علی دارابی، معاون سابق سیما، موافقت برای ساخت دریافت کرده و تولید شده بود، در آن زمان نتوانسته بود به آنتن برسد و حالا در دوران جدید پخشش موجب اعتراضاتی در قالب ارائه تصویر ناصحیح از الگوهای خانواده ایرانی شده بود.
پورمحمدی در توضیح علت پخش این سریال به رییس سازمان صداوسیما گفته بود: «این سریال متعلق به دوره قبل بوده و با اصلاحات آن را پخش کردهایم». اما پاسخ سرافراز به پورمحمدی متفاوت بود: «حالا اگر سمی از گذشته به جای مانده بود، شما باید بدهید که مردم بخورند. این سریال برای دوره مدیران سابق صداوسیما بوده و به علت مغایرت با سبک زندگی ایرانی و اسلامی در همان دوره اجازه پخش آن داده نشده بود. در دوره جدید با کمبود سریال نمایش میدهید؟»
در ادامه این اعتراضات به پخش بعضی از سریال ها چند برنامه نیز توقیف شده و یا دچار تغییر در نحوه پخش شدند. «رادیو هفت»، «دستان»، «کتاب» و «هفت» از جمله برنامههایی بودند که تعطیل شدند.
اما آنچه بیش از همه نشان از اختلافات بنیادین در رسانه ملی داشت، نامه ای بود که مدیر شبکه چهار سیما در متن استعفایش نوشت، غلامرضا غلامی در نامه استعفایش خطاب به پورمحمدی نوشته بود: «جنابعالی در برنامهریزی اینجانب برای اداره مطلوب شبکه متناسب با ضوابط سازمانی و اصول حرفهای اختلال ایجاد میکنید».
او در بخش دیگری آورده بود: «احتراما، نظر به اینکه جنابعالی در برنامهریزی اینجانب برای اداره مطلوب شبکه متناسب با قواعد و ضوابط سازمانی و اصول حرفهای اختلال ایجاد میکنید و این رویه خلاف قراری است که روز اول در محضر ریاست محترم سازمان با همدیگر گذاشتیم و به منظور جلوگیری از بروز اختلافات بچگانه در سطح سازمان، بدینوسیله بنده از مدیریت شبکه چهار سیما استعفا میدهم و برای جنابعالی آرزوی توفیق میکنم، بدیهی است تا تعیین مدیر جدید باصلابت و در چارچوب ضوابط به اداره شبکه ادامه خواهم داد».
پس از این استعفا، از یک سو اعلام شد که پورمحمدی آن را پذیرفته و پورحسین را بهعنوان سرپرست این شبکه معرفی کرده و از سوی دیگر روابط عمومی سیما اعلام کرد که این استعفا پذیرفته نشده و غلامی همچنان در سمت خود باقی است.
اما دلیل استعفای غلامی، عدم موافقت پورمحمدی با ساخت برنامه ای در شبکه چهار با نام «نقد سینما» بود. پورمحمدی در پاسخ به درخواست غلامی نوشته بود: «از آنجایی که پخش دوباره برنامه هفت با موضوع سینما در جدول پخش شبکه سه قرار دارد؛ مقتضی است دستور فرمایید تولید و پخش برنامه در آن شبکه لغو شود.»
اما چه چیزی در این ماجرا نشان از اختلاف بین سرافراز و پورمحمدی بود؟! غلامی با صحبت های سرافراز دوباره به رسانه ملی بازگشت، او اعلام کرد که محمد سرافراز طی یک تماس تلفنی و با تدبیر، این اختلافنظر را حل کرده است.
چنین بود که پورمحمدی و سرافراز بر سر ماندن و یا رفتن مدیر یک شبکه به اختلافاتان دامن زده شد آن هم زمانی که نامه مدیر شبکه چهار خطاب های انتقاد آمیزش، پورمحمدی را نشانه گرفته بود.
غلامی به شبکه چهار بازگشت و برنامه «نقد سینما» را با نام «سینمای ایران» روی آنتن برد. غلامی در تایید نقش سرافراز در حل و فصل اختلاف با معاون سیما هم گفته بود: «ما رییس باتدبیری در سازمان صداوسیما داریم. او با مکالمهای کوتاه مساله را حل کرد.»
محمد احسانی زاده، مدیر شبکه یک و محمودرضا تخشید مدیر مرکز امور نمایش سیما که از همکاران سابق پورمحمدی در سازمان صدا و سیما بودند به فاصله چند هفته از هم استعفا دادند.
پورمحمدی بلافاصله استعفای تخشید را پذیرفت و در توضیح آن گفت: «آقای تخشید طی ماههای اخیر سه بار استعفا داده بودند که آخرین آنها مربوط به اوایل آذرماه بود. من ابتدا قصد نداشتم استعفای ایشان را بپذیرم ولی تاکیدشان این بود که با توجه به شرایط موجود، حاضر به ادامه همکاری در این سمت نیستند باعث شد که در نهایت این استعفا پذیرفته شد».
پورمحمدی اختلافات در رسانه ملی را رد نمی کرد، او در یکی از گفتوگوهای کوتاهش میگوید: «مشکلاتی درون سازمان وجود داشت که اجازه بدهید رسانهای نشود و درون این خانواده باقی بماند».
باتوجه به اینکه بنده عضو خانواده صداوسیماهستم و ازنزدیک مناسبات ومراودات را رصد میکنیم آقای پورمحمدی در حد معاون نبود و فقط صلاحیت مدیریت شبکه را داشت... .
خداييش بايد همين پورمحمدي ميشد رئيس سازمان.
بهترين شبكه شبكه سه بود كه زمان ضرغامي توسط پورمحمدي اداره ميشد.
الان هم يه خورده برنامه ها بهتر شده.
لااقل مهران مديري و ... برگشتن
سرافراز خيلي بي عرضه بود
رسانه پر خرج و بی بازده، نمیدانم چه اصراری هست که این رسانه را ملی بنامند و بودجه هنگفتی که هیچ بازدهی جز چندین مجری بی ادب و بسیار گستاخ و برنامه های بی محتوا و سانسور و تخریبی چیزی دیگر ندارد، با تغییر مدیر در رسانه ای که هیچ ابداعی و نوآوری نیست فایده که ندارد بلکه بسیار بی معنی هست...
مهمون از مهمون بدش میاد صاحبخانه از هر دو تاشون
صداوسیم چرا ریس اش عوض شد.