آفتی تاریخی که به آذربایجان غربی هم رسید
پارسینه: هر چند بیش از 50 درصد خانهی قاجاری را گذر زمان و بیتوجهیها تخریب کرده است، اما باقی ماندههای بنا، از سردر گرفته تا جدارههایی که هنوز نای نفس کشیدن دارند، سرپا هستند و منتظر...
هر چند بیش از 50 درصد خانهی قاجاری را گذر زمان و بیتوجهیها تخریب کرده است، اما باقی ماندههای بنا، از سردر گرفته تا جدارههایی که هنوز نای نفس کشیدن دارند، سرپا هستند و منتظر...
خانهی قاجاری «سرحدی» یکی از بناهای تاریخی قرار گرفته در بافت تاریخی شهرستان «تکاب» در استان آذربایجان غربی به مساحت حدود 800 متر مربع و در دو طبقه امروز بیش از 50 درصد از بخشهای اصلی خود را از دست داده است، اما توجه به بخشهای باقی ماندهی این بنای تاریخی، میتواند بخشی از تاریخ این شهرستان را زنده نگه دارد.
خانهی «سرحدی» که فقط سردر و جدارهی اصلی بنای آن باقی مانده و مالکاناش چشم طمع به تخریب بخشهای باقی مانده از خانه دارند تا بتوانند برج رویاهایشان را در آن بالا ببرند، در ابتدای ساخت در اواخر دوره قاجار متعلق به یکی از مالکان و زمینداران شهرستان تکاب بود، اما پس از انجام اصلاحات ارضی در سال 42 مالک دیگری پیدا کرد و تا سال 78 بنا به اظهارات همسایگان مسکونی بود، اما پس از آن به مرور متروکه شد و سرانجام در اثر اختلاف بین وراث به وضعیت کنونی درآمد.
وجود درصد زیادی از عناصر و تزئینات معماری ایرانی مانند آجرکاری در رنگها و شکلهای مختلف در این بنا که نیمی از بافت خود را از دست داده، در کنار سردر بنا که کاملا سالم است اهمیت زیادی دارد.
امیر مطلوبی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی، اما با تاکید بر اینکه این خانه در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده و حدود 70 درصد آن تخریب شده است، به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا میگوید: فقط بخشی از سردر بنا باقی مانده است که احساس میکنیم، باید آن سردر را حفظ کنیم.
وی با تاکید بر بررسیهای در حال انجام توسط معاونت میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی برای ثبت این سردر تاریخی ادامه میدهد: از سوی دیگر ورثهی این بنا اصرار به تخریب و تفکیک زمین دارند، چون معتقدند موقعیت قرارگیری بنا ارزش مالی خوبی برایشان به دنبال دارد.
به گفتهی مطلوبی؛ میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی تاکید دارد تا زمانی که ثابت نشود این بنا ارزشمند است یا خیر و تاییدیه برای ثبت شدن یا نشدن آن در فهرست میراث ملی تصویب نشود، اجازهی تخریب بنا را به مالکان آن نمیدهد.
او همچنین درباره وضعیت بافت تاریخی شهرستان تکاب و قرار گرفتن چند عنصر شاخص در این بافت اظهار کرد: سعی میکنیم این بافت را به طور کامل حفظ کنیم، حتی در توافق با شهرداری و شورای شهر تاکیدات و ضوابط لازم برای حفظ این بافت تاریخی به تصویب رسیده است.
به گزارش ایسنا، شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی به عنوان نزدیکترین شهرستان به مجموعهی ثبت جهانی «تختسلیمان»، هنوز موزهای برای معرفی آثار تاریخی شهرستان ندارد، به نظر میرسد این بنا میتواند ضرورت احیای یک موزه را در این منطقهی تاریخی تکمیل کند.
انتهای پیام
منبع:
خبرگزاری ایسنا
آذربایجان غربی با ظهور داعش محل جولان تروریست های کرد شده و 24 ساعته از مالکیتشون بر این شهر ها صحبت میکنند تا به وقتش سر ترک ها و آشوری ها رو از تن جدا کنند.
شما به فکر آثار تاریخی هستید!!
من یک تات آریایی هستم از این عموزاده های همیشه تروریست کرد زبان اینقدر بد شنیدم که به خوباشون هم اعتمادی نیست.
تمام تلاش این اکراد وابسته به 20 و اندی گروهک تروریستی مرزگشایی استراتژیک هست و نسل کشی.
خائن ترین و خطرناک ترین گروهک های تروریستی پان کرد ها هستند که گروه های حرفه ای سایبری هم دارند.