در جریان سفر به مشهد مقدس صورت گرفت:

پزشکیان: نباید مردم را وادار کنیم برای آموزش فرزندانشان کاری کنند که به آن باور ندارند

پزشکیان: نباید مردم را وادار کنیم برای آموزش فرزندانشان کاری کنند که به آن باور ندارند

مسعود پزشکیان عصر دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 در نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم در شهر مشهد، گفت: باور و اعتقاد من این است که با حضور و مشارکت مردم همه مشکلات قابل حل است، در زمینه ساخت فضاهای آموزشی مورد نیاز در کشور و بهبود کیفیت آموزش نیز همکاری مردم حلال مشکلات است.

به گزارش پارسینه و به نقل از نورنیوز، دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز دوشنبه به منظور زیارت حرم مطهر رضوی (ع) و شرکت در کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، با استقبال نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و جمعی از مقامات محلی وارد مشهد مقدس شد.
25051101000892_Org

حضور رییس جمهور در منزل مادر شهید رئیسی 

رئیس جمهور که به منظور زیارت حرم مطهر رضوی و شرکت در کنگره جهانی حضرت رضا (ع) به مشهد مقدس سفر کرده است، در بدو ورود به این شهر در منزل مادر شهید رئیسی حضور یافت.

دکتر پزشکیان در این سفر علاوه بر زیارت مضجع شریف و نورانی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و شرکت و سخنرانی در کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در جلسه توسعه عدالت آموزشی استان خراسان رضوی نیز شرکت خواهد کرد.

25051101000891_Org

رئیس جمهور که به منظور زیارت حرم مطهر رضوی و شرکت در کنگره جهانی حضرت رضا (ع) به مشهد مقدس سفر کرده است، در بدو ورود به این شهر در منزل مادر شهید رئیسی حضور یافت.

دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز دوشنبه در جریان سفر به مشهد مقدس، با حضور در منزل مادر شهید رئیسی، یاد و خاطره شهید جمهور را گرامی داشت.

رئیس جمهور با قرائت فاتحه، ضمن آرزوی علو درجات برای روح شهید رئیسی، سلامتی و عزت مادر بزرگوار ایشان را نیز از درگاه خداوند متعال مسئلت کرد.

در این دیدار صمیمی، مادر شهید رئیسی با قدردانی از تلاش‌ها و خدمات دکتر پزشکیان در مسیر خدمت به مردم، برای توفیق روزافزون ایشان دعا کرد.

پزشکیان: حضور مردم کار مدرسه سازی را حل می‌کند

رئیس‌جمهور پزشکیان گفت همه ایرانی‌ها باید مطمئن باشند که فرزندانشان در فضایی سالم، باکیفیت و انسانی آموزش خواهند دید. این مسئولیت را با همراهی معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش به انجام خواهیم رساند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان عصر امروز دوشنبه در جریان سفر به مشهد مقدس، در نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم، اظهار داشت: اینکه در ایران ما و در هر منطقه‌ای کمبود فضای آموزشی وجود داشته باشد و کودکان از آموزش محروم بمانند، به هیچ وجه قابل قبول نیست.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نباید منتظر ماند تا در آینده دولتی با بودجه‌ای مشخص این مشکلات را حل کند، گفت: قدم نخست، نپذیرفتن این وضعیت است، وقتی پذیرفته نشود که در ایران نقطه‌ای وجود داشته باشد که کودکانمان در آنجا آموزش نبینند، راه رفع این مشکل پیدا می‌شود.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه پس از نپذیرفتن واقعیت‌های ناعادلانه، مسیرها نمایان می‌شوند، خاطرنشان کرد: نباید به بهانه نبود امکانات، از آموزش کودکان دست کشید. اگر نخواهیم کاری کنیم که فرزندانمان رشد کنند، در آینده نمی‌توانیم در وجودشان علم، آگاهی، عزت و سربلندی را نهادینه کنیم.

رئیس جمهور با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در جریان اجرای این طرح مردمی گفت: کاری که اینجا توسط مجموعه آقای دکتر مظفری انجام شده، همان است که انتظار می‌رفت. مردم ما این مسیر را تجربه کرده‌اند و می‌دانند که می‌توان با اراده ملی، مشکلات را پشت سر گذاشت.

دکتر پزشکیان با یادآوری تجربه‌های خود در دوران دفاع مقدس تأکید کرد: زمانی که عملیات‌ها در جریان بود، سپاه تازه تشکیل شده بود و حتی نیرو و امکانات کافی نداشت، در حوزه بهداشت و درمان جنگ، بسیاری از مسئولیت‌ها بر دوش مردم بود و لشکر عاشورا را دانشگاه‌ها اداره می‌کردند.

رئیس جمهور افزود: اجر و مواجبی در کار نبود، وظیفه‌ای عمومی بود که بر اساس آن همه فرزندان این کشور با ایمان و اراده در عملیات‌ها شرکت می‌کردند. اگر مشکلی هم وجود داشت، نیروها آماده بودند تا در صحنه بایستند.

دکتر پزشکیان با اشاره به همبستگی جهانی علیه ایران در آن دوران گفت: با وجود آنکه قدرت‌های بزرگ و کشورهای منطقه در برابر ما صف کشیدند، نتوانستند حتی یک وجب از خاک ایران را تصرف کنند، چون مردم در صحنه بودند.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز نیز اگر بخواهیم کشوری بسازیم که سربلند و عزیز باشد و بتواند در برابر انواع تهاجمات ایستادگی کند، لازمه‌اش حضور دوباره مردم است. هیچ قدرتی نمی‌تواند ملت ایران را از حرکت بازدارد یا زمین‌گیر کند.

دکتر پزشکیان با اشاره به گام‌های عملی در مسیر توسعه عدالت آموزشی تصریح کرد: قدم اول این است که مدرسه‌ها را بسازیم. همان‌طور که آقای مظفری تأکید کرد، روش آموزش و کیفیت آن نیز باید اصلاح شود و این کار را باید ما انجام دهیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کیفیت آموزش در مدارس دولتی نباید پایین‌تر از مدارس خصوصی باشد، گفت: اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی رخ دهد. به حول و قوه الهی و با همراهی معلمان ارزشمند و مدیران شایسته‌ای که در سیستم آموزش و پرورش حضور دارند و تعدادشان هم کم نیست، اجازه نخواهیم داد که مدارس دولتی از نظر کیفیت آموزشی در سطح پایین‌تری قرار گیرند.

دکتر پزشکیان افزود: نباید شرایطی ایجاد شود که تنها کسانی که پول یا آشنا دارند بتوانند فرزندانشان را در مدارسی ثبت‌نام کنند که آموزش مناسبی ارائه می‌دهد. باید شرایطی فراهم شود که هر کودک ایرانی بتواند در مدرسه‌ای تحصیل کند که آموزش درست، علم، مهارت و اخلاق را به او منتقل می‌کند.

رئیس جمهور با تشریح تجربه شخصی خود از دوران دانشجویی اظهار داشت: زمانی که فرزندانم در حال بزرگ شدن بودند، امکان مالی یا شرایط لازم را برای ثبت‌نام آنها در مدارسی که آموزش با کیفیت ارائه می‌کردند، نداشتم. چرا باید یک پدر ایرانی نتواند فرزندش را در مدرسه‌ای ثبت‌نام کند که اطمینان داشته باشد، آنجا آموزش درست می‌بیند و مهارت و اخلاق به درستی به او منتقل می‌شود؟

دکتر پزشکیان با انتقاد از نابرابری در نظام آموزشی کشور تصریح کرد: این پذیرفتنی نیست که در نظام اسلامی، مدارسی ساخته شود که برخی بتوانند با پرداخت ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان فرزندشان را ثبت‌نام کنند، در حالی که برخی دیگر حتی از حضور فرزندشان در مدرسه‌ای مطمئن نباشند، چه برسد به کیفیت آموزش‌هایی که در آن ارائه می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات انجام‌شده در استان خراسان رضوی اظهار داشت: ساخت مدارس در این استان در حالی به مراحل پایانی رسیده که کار در زمانی کمتر از یک سال انجام شده و همان‌گونه که پیش‌تر در چهل روز پروژه‌ای را به پایان رساندیم، این نیز قابل تحقق است؛ کافی است مردم وار د میدان شوند.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت نقش خیرین در ساخت فضاهای آموزشی گفت: به خیرین گفتیم تا دیروز تنها بودید و ۱۰۰ مدرسه ساختید، اما حالا می‌خواهیم ۱۰۰ نفر با هم یک مدرسه بسازیم؛ یکی کارگری کند، یکی خشت بگذارد، دیگری آجر بدهد، یکی پنجره بسازد و دیگری سیم برق بکشد؛ این کار شدنی است.

رئیس جمهور ادامه داد: همه مردم آماده‌اند برای فرزندان خود کاری انجام دهند. مردم باید مطمئن باشند که مسئولان به فکر آینده فرزندانشان هستند و اگر مدعی هستیم برای کشور خود دلسوزی داریم، باید این کودکان را به‌گونه‌ای تربیت کنیم که از نظر علم، مهارت، توان، اخلاق، باور و سواد در بالاترین سطح قرار بگیرند.

دکتر پزشکیان با طرح پرسشی نسبت به وضعیت نگران‌کننده نخبگان آموزشی افزود: چرا باید فرزندان ما در مدارسی تحصیل کنند که وقتی نخبه می‌شوند، ۹۰ درصدشان قصد مهاجرت دارند؟ این نتیجه کدام آموزش است؟ در اوایل انقلاب، جوانانی که به خارج رفته بودند، درس و زندگی را رها کردند و گفتند باید برای کشور خود کار کنیم، نه اینکه از آن بگریزیم.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم بازنگری در شیوه آموزش و پرورش در کشور گفت: همه‌چیز از آموزش آغاز می‌شود؛ از نوع باورها، رفتارها و دلبستگی‌هایی که باید در دل نسل جوان شکل بگیرد. این دلبستگی‌ها را می‌توان برای آینده ایران و فرزندان این سرزمین ساخت.

دکتر پزشکیان در پایان این بخش خاطرنشان کرد: سرمایه ایران در ساختمان‌ها و دستگاه‌ها نیست، بلکه در انسان‌هاست. برخی می‌آیند و قیچی افتتاح بیمارستانی را به دست می‌گیرند، اما باید دانست که این انسان‌ها هستند که طلا هستند، کل هستی برای همین آدم‌هاست.

رئیس جمهور با استناد به حدیثی گفت: بزرگی این حدیث را برای من روایت کرد و از همان زمان این جمله در ذهنم مانده است؛ در این حدیث آمده است که خداوند زمین را به‌خاطر انسان، انسان را به‌خاطر علم، علم را به‌خاطر عمل و عمل را وابسته به اخلاص خلق کرده است.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه اخلاص یعنی کار برای خدا و مردم اظهار داشت: کسی که برای مردم، کشور، آب و خاک خود کار می‌کند، برای خدا کار کرده است. این مفهوم باید در مدارس و جامعه به فرزندان منتقل شود تا نسل آینده بداند که فردا را باید با قدرت، جسارت، توان و باور بسازد.

رئیس جمهور با اشاره به برنامه دولت برای تحول در آموزش گفت: امروز مصمم هستیم روش‌های آموزشی را اصلاح کنیم. ساخت مدرسه‌ها آغاز شده و به موازات آن، کیفیت کلاس‌ها، ابزارها و محتوای آموزشی نیز به حول قوه الهی تغییر خواهد کرد.

دکتر پزشکیان با بیان تجربه‌ای شخصی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد دل پر از اعتراض داشتند، اما مجبور بودند برای آموزش فرزندانشان هزینه‌هایی بدهند که نباید وجود داشته باشد. گاهی افراد برای ثبت‌نام فرزندشان یا باید پول پرداخت و یا آشنا پیدا کنند؛ این درست نیست.

رئیس جمهور افزود: نباید مردم را وادار کنیم برای آموزش فرزندانشان کاری کنند که به آن باور ندارند. مثل پزشکی که نباید کسی را وادار کند خانه‌اش را بفروشد تا عمل جراحی انجام دهد. این رفتارها در جامعه، افراد را به سمت تصمیم‌هایی می‌برد که خلاف عدالت است.

دکتر پزشکیان تأکید کرد: همه ایرانی‌ها باید مطمئن باشند که فرزندانشان در فضایی سالم، باکیفیت و انسانی آموزش خواهند دید. این مسئولیت را با همراهی معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش به انجام خواهیم رساند.

رئیس جمهور از استاندار خراسان رضوی و مجموعه آموزش و پرورش استان قدردانی کرد و اظهار داشت: تجربه موفق خراسان باید به دیگر استان‌ها منتقل شود. برخی استانداران هنوز با نگاه سنتی تصور می‌کنند با پول می‌توان آموزش را اداره کرد، در حالی که باید به مردم اعتماد کرد.

دکتر پزشکیان گفت: فرزندی که شعور داشته باشد، نیازی به ثروت ندارد، اما اگر کسی فاقد شعور باشد، سرمایه را هم خراب می‌کند. باید طوری عمل کنیم که کودکان با شور، فهم، اخلاق و آگاهی رشد کنند.

رئیس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به نتیجه‌بخش بودن نهضت توسعه عدالت آموزشی گفت: ان‌شاءالله این نیتی که آغاز کردیم، به نتیجه خواهد رسید. از همه عزیزان تشکر می‌کنم و این مسیر باید با همراهی رسانه‌ها، صدا و سیما و مردم ادامه پیدا کند. من فقط بخشی از کار هستم و باید دیگران هم یک قدم جلو بیایند.

دکتر پزشکیان با ذکر حکایتی از ابوسعید ابوالخیر خاطرنشان کرد: مرحوم ابوسعید ابوالخیر قرار بود سخنرانی داشته باشد، نه تلویزیونی بود و نه موبایلی. مردم باید از نزدیک می‌آمدند و سخنان او را می‌شنیدند. وقتی جمعیت زیادی برای شنیدن او گرد آمدند و مسجد و حیاط پر شد، کسی از میان جمع گفت، یک صلوات بفرستید و یک قدم جلو بیایید. وی در واکنش به این جمله دیگر سخنرانی نکرد و گفت که خدا رحمت کند کسی را که برای انجام کار، یک قدم جلو بگذارد.

رئیس جمهور تأکید کرد: بعد از ۴۷ سال از انقلاب، نباید دچار عقب‌گرد شویم یا وضعیت فعلی را بپذیریم. می‌توانیم در همه حوزه‌ها تغییر ایجاد کنیم و این تغییر با اراده و ایمان ممکن است. کسانی که دائم می‌گویند نمی‌شود، نمی‌توانیم، نمی‌دانیم، راهی نیست، اهل حرکت نیستند.

دکتر پزشکیان با استناد به آیه «الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» افزود: تلاش و اراده رمز یافتن راه است. اگر با همدلی و مشارکت گام برداریم، حتماً راه پیدا می‌شود. این قدم اول است و اگر تیمی منسجم شکل بگیرد، می‌توان برای مسائل معیشتی، ناترازی‌ها و سایر مشکلات کشور نیز راه‌حل‌های مؤثر پیدا کرد و به حول و قوه الهی، آن‌ها را پشت سر گذاشت.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار