گوناگون

با مشاور عالی رئیس جمهور آشنا شوید؛

علی طیب نیا کیست؟ + بیوگرافی و سابقه فعالیت

علی طیب نیا کیست؟ + بیوگرافی و سابقه فعالیت

علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ با کسب بالاترین رای اعتماد ورزا در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، در کابینه حضور پیدا کرد.

به گزارش پارسینه به نقل از اقتصاد24، علی طیب نیا اقتصاددان نهادگرای میانه‌رو و سیاستمدار ایرانی است که از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به‌عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی فعالیت کرد. در حالی که انتظار می‌رفت وی معاون اول رییس جمهور شود، محمدرضا عارف برای این پست انتخاب شد و اکنون از طیب نیا به عنوان گزینه اصلی برای ریاست بانک مرکزی یاد می‌کنند.

زندگینامه علی طیب نیا

علی طیب نیا در تاریخ ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۳۹، در اصفهان و در خانواده‌ای مذهبی متولد شده است. او همزمان با رخ دادن انقلاب اسلامی ایران در رشته ریاضی مدرک دیپلم خود را دریافت کرد و به توصیه محمد بهشتی با انتخاب رشته اقتصاد، در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. او با توجه به تأخیر رخ داده به‌خاطر انقلاب فرهنگی، در سال ۱۳۶۴ فارغ‌التحصیل شد. بلافاصله پس از آن در کنکور کارشناسی ارشد با کسب رتبه ۱ اقتصاد وارد تحصیل در این مقطع در دانشگاه تهران شد. او در سال ۱۳۷۶ برای شرکت در دوره دکترا اقدام کرد و با کسب رتبه یک دوران دکترای اقتصاد دانشگاه تهران را سپری کرد، و پایان‌نامه اش را در ارتباط با بررسی مسئله تورم در ایران در دانشگاه لندن طی کرد. از او به‌عنوان نظریه‌پرداز و نفر اول اقتصادی دولت یازدهم یاد شده است. او همچنین در دوره‌های مختلف عضو شورای پول و اعتبار بوده است.

مسئولیت‌های علی طیب‌نیا 

علی طیب نیا خدمت در مسئولیت‌های دولتی را از دوران دانشجویی در سال ۱۳۶۵ با سمت مشاور اقتصادی نخست وزیری وقت شروع کرد. او در دولت هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی به‌طور پیوسته دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دولت بود. او از سال ۱۳۷۳ به سمت دبیری کمیسیون اقتصاد هیئت دولت منصوب شد و تا دولت هشتم این مسئولیت را بر عهده داشت. در سال ۱۳۷۶ او به صورت همزمان در سمت معاون طرح و بررسی (امور اقتصادی) به عنوان معاون رئیس‌جمهور وقت فعالیت می‌کرد و همه مسئولیت‌های اقتصادی معاون اجرایی رئیس‌جمهور را برعهده داشت. پس از حذف مسئولیت معاونت رئیس‌جمهور در امور اجرایی در دولت دوم خاتمی، طیب‌نیا با عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی و فنی معاون اول رئیس‌جمهور فعالیت خود در نهاد ریاست جمهوری را ادامه داد. او در این دوران همچنین عهده‌دار مسئولیت ستاد مدیریت بحران کشور بود.

طیب‌نیا در دوره ریاست فرهاد رهبر بر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مسئولیت معاونت اقتصادی این سازمان را در بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۵ عهده داشت. این دو از دوستان نزدیک زمان دانشگاه بودند. حضور طیب‌نیا در سازمان مدیریت موجب شد برنامه چهارم توسعه تغییرات عمده‌ای را به صورتی که سایر اعضای تیم اقتصادی و شخص احمدی‌نژاد می‌خواستند نکند. طیب‌نیا موافق تنظیم بودجه انقباضی به منظور کنترل تورم بود، اما این نوع بودجه مورد قبول تیم اقتصادی دولت وقت و احمدی‌نژاد نبود. در نهایت بعد از یک سال طیب‌نیا از سازمان مدیریت خارج شد و در ادامه به دلیل مشابه تمایل به اتخاذ سیاست پولی انقباضی در سال ۱۳۸۷ از شورای پول و اعتبار کنار گذاشته شد. سمت‌های دیگر او شامل عضویت در ستاد اقتصادی دولت از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴، عضویت در شورای پول و اعتبار در سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷، معاونت هماهنگی و امور فنی و اقتصادی نهاد ریاست جمهوری و عضویت در شورای پژوهشی سازمان امور مالیاتی کشور و موارد متعدد دیگر است.

علی طیب نیا در سال ۱۳۹۲ در دولت حسن روحانی توانست با کسب بالاترین رای اعتماد وزرا در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به عنوان وزیر امور اقتصادی در کابینه حضور پیدا کند. او در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۷ به عنوان عضو شورای پول و اعتبار انتخاب شد.

دیدگاه‌های شاخص علی طیب نیا 

علی طیب نیا از مخالفین پرداخت یارانه نقدی و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی با آن است و معتقد است از طریق پرداخت یارانه نمی‌شود با پدیده فقر و نابرابری در اقتصاد به صورت اصولی مقابله کرد»، چون یارانه نقدی موجب رشد اقتصادی، ارتقای توان تولید و ایجاد اشتغال مولد نمی‌شود و برای مقابله با فقر باید به بهبود این ۳ عامل پرداخت. از آنجا که وی معتقد است یارانه نقدی موجب رشد اقتصادی نمی‌شود می‌گوید: یارانه و پرداخت‌های نقدی صرفاً در مواردی قابل قبول ما است که نتوان از طریق رشد اقتصادی برای بخش‌هایی از جامعه رشد اقتصادی را فراهم کرد.

فعالیت‌های علی طیب نیا در انتخابات‌های ریاست جمهوری

علی طیب نیا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲، نماینده اقتصادی محمدرضا عارف بود که بعد‌ها در کسوت وزیر اقتصاد به تیم اقتصادی حسن روحانی و دولت او راه یافت. او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در طی دیداری با مسعود پزشکیان و محمدجواد ظریف، از نامزدی پزشکیان در این انتخابات اعلام حمایت کرد و به عنوان نماینده اقتصادی او در انتخابات حاضر بود و فعالیت‌های چشمگیری در کارزار پزشکیان داشت.

 

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نمای روز

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار