معامله خصمانه جمهوری آذربایجان و اسرائیل علیه ایران
پارسینه: یک روزنامه اسرائیلی گزارش داد که جمهوری آذربایجان در قبال دریافت تسلیحات از این رژیم، نفت و دسترسی به ایران را در اختیار اسرائیل قرار داده است.
به گزارش «پارسینه»، روزنامه اسرائیلی هاآرتص فاش کرد که طی هفت سال گذشته ۹۲ پرواز باری خطوط هوایی «سیلک وی» جمهوری آذربایجان از پایگاه هوایی اوودا، تنها فرودگاه اسرائیل که از طریق آن مواد منفجره صادر و وارد میشود، انجام شده است.
به نوشته این روزنامه، اسرائیل در دو دهه گذشته یک اتحاد استراتژیک با جمهوری آذربایجان داشته و به این کشور با اکثریت شیعه تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار فروخته است. در مقابل، جمهوری آذربایجان به اسرائیل نفت و دسترسی به ایران را تامین میکند.
بر اساس گزارش رسانههای خارجی، آذربایجان به موساد اجازه داده است تا شعبهای برای نظارت بر آنچه در ایران رخ میدهد، ایجاد کند و حتی فرودگاهی را در اختیار اسرائیل قرار داده است تا در صورت تصمیم به حمله به تاسیسات هستهای ایران از آن استفاده کند. گزارشهای دو سال پیش هم حاکی از آن بود که عوامل موساد که آرشیو هستهای ایران را دزدیده بودند، آن را از طریق جمهوری آذربایجان به اسرائیل قاچاق کردهاند. بر اساس گزارشهای رسمی از باکو، در طول سالها، اسرائیل پیشرفتهترین سیستمهای تسلیحاتی از جمله موشکهای بالستیک، سامانههای دفاع هوایی و جنگ الکترونیک، پهپادهای انتحاری و ... را به این کشور فروخته است.
سیلک وی یکی از بزرگترین خطوط هوایی باربری در آسیا است و طبق اسناد رسمی به عنوان پیمانکار فرعی برای وزارتخانههای دفاع مختلف در سراسر جهان فعالیت میکند. این شرکت سه پرواز هفتگی بین باکو و فرودگاه بینالمللی بن گوریون با هواپیماهای باربری بوئینگ ۷۴۷ انجام میدهد و سال گذشته سومین شرکت حملونقل خارجی بزرگ از نظر حجم در بن گوریون بود.
اما ارقام فاش شده برای اولین بار نشان میدهد که از سال ۲۰۱۶، هواپیماهای «ایلیوشین ۷۶» سیلک وی حداقل ۹۲ بار در فرودگاه اوودا، مقصدی غیرعادی برای هواپیماهای باری غیرنظامی، فرود آمده اند. سیلک وی یکی از خطوط هوایی انگشت شماری است که از اوودا استفاده میکند. این خط هوایی حتی محور یک گزارش تحقیقی در رسانههای چک در سال ۲۰۱۸ بود که فاش کرد علیرغم تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری آذربایجان، سلاحهای ممنوعه - در یک معامله صوری از طریق اسرائیل - به آنجا منتقل میشد.
به گفته منابع آگاه، تنها فرودگاه اسرائیل که مجاز به واردات و صادرات مواد منفجره است، پایگاه نیروی هوایی اسرائیل در اوودا است.
دادههای بررسی شده توسط هاآرتص نشان میدهد که تعداد پروازها به باکو همزمان با دورههای جنگ در قره باغ کوهستانی افزایش ویژهای داشته است.
برخی از این پروازها با شناسه تماس رسمی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در اوودا به زمین نشستند. در سال ۲۰۱۶، سیلک وی از معافیت دیگری برخوردار شد و اجازه یافت که حتی اگر هواپیماهایش استانداردهای آلودگی صوتی هوانوردی اسرائیل را رعایت کنند، بتوانند به پرواز خود به اوودا ادامه دهند.
به نوشته هاآرتص، درگیریهای شدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در دهه ۱۹۹۰، دو طرف را تحت تحریم و محدودیتهای شدید صادرات توسط اروپا و آمریکا قرار داد. الهام علی اف که پس از به ارث بردن منصب از پدرش حیدر علی اف به ریاست جمهوری رسید، با مشت آهنین بر آذربایجان حکومت کرده است و رژیم او سابقه طولانی در سرکوب حقوق مدنی و دستگیری فعالان مخالف دارد.
تحریمها یک فرصت تجاری و راهبردی برای اسرائیل ایجاد کرد تا روابط خود با باکو را تقویت کند.
اقتصاد جمهوری آذربایجان اساساً بر نفت و گاز استوار است و به عنوان بخشی از اتحاد استراتژیک خود به بزرگترین تامین کننده نفت اسرائیل تبدیل شده است. بر اساس برآوردها، حدود نیمی از نفت وارداتی اسرائیل از جمهوری آذربایجان تامین میشود.
در اولین سالهای استقلال، ارمنستان و جمهوری آذربایجان هر دو به زرادخانه تسلیحات شوروی متکی بودند، اما بر اساس گزارش موسسه صلح بینالمللی استکهلم، از سال ۲۰۱۶ وضعیت تغییر کرده است و اکنون تامین تقریباً ۷۰ درصد تسلیحات آذربایجان بر عهده اسرائیل است.
گزارشها، بیانیهها و ویدئوهای رسمی متعدد از باکو نشان میدهد که اسرائیل طیف بسیار گستردهای از سلاحها را به این کشور صادر کرده است - از تفنگهای تهاجمی تاور گرفته تا پیشرفتهترین سیستمها مانند رادار، پدافند هوایی، موشک ضدتانک، موشک بالستیک، کشتی و طیف وسیعی از پهپادها، هم برای اهداف اطلاعاتی و هم برای اهداف تهاجمی. شرکتهای اسرائیلی همچنین فناوریهای جاسوسی پیشرفتهای مانند سیستمهای نظارت بر ارتباطات و جاسوسافزار پگاسوس که علیه روزنامهنگاران، اقلیت ها، و فعالان حقوق بشر استفاده میشود را برای جمهوری آذربایجان تامین کردهاند.
موسسه صلح بین المللی استکهلم میگوید صادرات نظامی اسرائیل به جمهوری آذربایجان با فروش سامانههای راکت انداز چندگانه لینکس توسط صنایع نظامی اسرائیل آغاز شد. بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر، جمهوری آذربایجان از راکتهای تامین شده توسط اسرائیل برای شلیک مهمات خوشهای ممنوعه به مناطق مسکونی قره باغ کوهستانی استفاده کرده است. ارمنستان نیز از مهمات خوشهای ساخت روسیه استفاده کرده است.
صهیونیست و اسرائیل زیر بیخ گوش ایران رسیده است/ هوشیار باشیم/
فقطبرایایراندشمنتراشیکردنایندولتمردانکدامکشورازایرانحمایتمیکندهیچحتیمردمفلسطینبرعلیهماهستنداعرابکهبهدامناسرایلرفتندامگرباتهدیدکردندوستیمانده
2ضربدر2 میشود4 قانون عالم هستی. دشمنی، دشمنی میاره قانون علم هستی. قانل توجه فندوقهای دزد غارتگر
مردک نکبت
الهام جون عشقم مادرت بگرید سوراخ موش رو اجاره کن