نمکی: باید به جای طبیب، حکیم تربیت کنیم

پارسینه: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طب ایرانی و سنتی ما نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود و علمای دانشگاهها باید به این عرصه وارد شوند تا بتوانند آن ریشههای اصیل و ناب طب ایرانی و سنتی ما را زنده کنند.
به گزارش پارسینه ؛ دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، صبح امروز در آیین افتتاح طرح پایلوت ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان در شهرستان اردکان گفت: وقتی از طب سنتی و ایرانی صحبت میکنیم، منظورمان مجموعه نفیس و فاخری است که به عنوان یکی از زیربناهای علمی و فرهنگی این سرزمین، سالها در دانشگاههای جهان تدریس شد. چهرههای ارزندهای مانند ابن سینا و رازی و سایر بزرگانی که در تاریخ این سرزمین در عرصه جهانی درخشیدند هرگز از یاد نخواهند رفت.
وی افزود: یکی از اهداف بزرگ ما در رابطه با طب سنتی و ایرانی، این است که به دانشجویان خود این را آموزش دهیم تا بدانند که وابسته به یکی از دیرینهترین و کهنترین فرهنگهای جهان هستند؛ دانشجویان ما امروز کتابهای غربی را میشناسند اما ابن سینا و بزرگان طب سنتی خود را نمیشناسند و این امر باعث میشود ارتباط آنها با سرزمین و وطن به مرور سستتر شود. اولین گامی که باید برداریم، آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با دیرینه عظیم علمی و فرهنگی این سرزمین است.
نمکی ادامه داد: دانشجوی امروز ما باید بداند به جای اینکه طبیب شود باید حکیم تربیت شود. ما باید گامهای بزرگی در زمینه پژوهش در طب سنتی نیز برداریم؛ باید طب سنتی را در چارچوب علم امروز بیاوریم تا دانشجوی طب ما آن را به عنوان یک حرکت عالمانه بپذیرد. مردم ما باید تفاوت بین عوامفریبی و کار علمی را در طب سنتی و ایرانی ما تشخیص دهند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: طب سنتی و ایرانی ما نباید در دستان پلید جهل و خرافه قربانی شود؛ این علمای دانشگاههای ما هستند که باید به عرصه بیایند و بتوانند ریشههای اصیل و نام طب ایرانی و سنتی ما را زنده کنند.
وی با اشاره به ادغام خدمات طب سنتی در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، خاطرنشان کرد: ما هیچ زیرساختی مناسبتر از نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور برای ادغام فعالیتهایمان نداریم. ما حق نداریم فعالیتهای موازی را در نظام ارائه خدمت طراحی کنیم. یکی از اقداماتی که میتوان دنبال کرد، ادغام فعالیتهای طب سنتی در نظام ارائه خدمات است که امروز سامان یافت و در اولین سطح ارائه خدمات، در خانه بهداشت، بعد از آن در مراکز بهداشتی و درمانی و بعد هم در بیمارستانها آمیزهای از طب مدرن و طب ایرانی و سنتیمان را بتوانیم در کنار یکدیگر داشته باشیم تا اینها به جای تقابل بتوانند در اجرای درست این برنامه علمی به یکدیگر کمک کنند. امیدوارم این آغازی باشد برای این کار بسیار بزرگ و تا پایان سال بتوانیم در کلیه سطوح ارائه خدمت ادغام طب سنتی و ایرانی را داشته باشیم.
چه وزیر دانشمند و دانایی در این روزهای سرنوشت ملت را در دست گرفته، طبیب و حبیب و حکیم و دعا نویس و.......
نمکی خیلی با این حکیم و رحیم و عظیم و سلیم.... پیداست خیلی با نمکی
طب سنتی هیچ مبنای علمی ندارد و ادغام این به اصطلاح طب در خدمات درمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی خیانت به سلامت و حیات ایرانی هاست. بیمار حق دارد خودش تصمیم بگیرد که می خواهد توسط پزشکان دارای تخصص علمی مدرن درمان بشود یا توسط دکتر علفی های طب سنتی. اینکه طب سنتی را با خدمات درمانی بیمارستان ها ادغام کنند پایمال کردن این حق مشروع و قانونی بیماران است.
چو ناکس به ده کدخدایی کند/ کشاورز باید گدایی کند
فعلا که پزشکای این مملکت کاسب و تاجر هستن تا طبیب و حکیم...