سهمیه ارزی جدید برای دارو و تجهیزات؛ ۷۰۰ میلیون دلار/ خریداری ۳۰ میلیون دُز واکسن ایرانی کرونا

پارسینه: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سهمیه ارزی جدید برای تأمین دارو و تجهیزات و رفع کمبود آن، حدود ۷۰۰ میلیون دلار است.
به گزارش پارسینه، بهرام دارایی درباره آخرین وضع خریداری واکسن های تولید داخل کرونا اظهارداشت: حدود ۳۰ میلیون دُز واکسن داخلی خریداری شده است و ۱۵۰ میلیون دُز واکسن وارد کردهایم.
وی با بیان اینکه با توجه به توانمندی شرکتهای داخلی در تولید ۳۰ میلیون دُز واکسن کرونا در هر ماه، درباره تأمین آن تا پایان سال و حتی سال آینده نگرانی نداریم، تصریح کرد: وضع ذخیره واکسن هم اکنون مناسب است، اما در پیش خریدها، پرداختها با تأخیر انجام شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم با مساعدت سازمان برنامه و بودجه، مانده مبالغ واکسن خریداری شده پرداخت و تسویه شود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷، حدود ۴ میلیارد دلار نیاز ارزی تهیه دارو و تجهیزات پزشکی بود، ادامه داد: به علت سیاستهای دولت قبل این رقم به شدت کاهش یافت، به طوری که در یک سال گذشته به دلیل مصوبه سال قبل مجلس حدود ۲ میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی برای سال ۱۴۰۰ در اختیار داشتیم که این مبلغ در نیمه امسال به اتمام رسید و مشکلاتی برای تأمین پایدار دارو در نیمه دوم سال ایجاد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با دخالت رئیسجمهور و اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار سهمیه ارزی جدید در ماه گذشته، تأمین دارو و جبران کمبودها به سرعت در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم تا حدود زیادی این وضع را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه برخی دارو ها فقط در بخشهای بستری مصرف دارند، ادامه داد: این روزها موضوع کمبود دارو زیاد مطرح میشود، اینکه بیان میشود کمبود دارو وجود دارد، همیشگی بوده و طبیعی است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود دارو گفت: برخی کمبودها جهانی است، یا برخی به علت مصرف زیاد در شیوع بیماری کرونا روی داده است، برخی کمبودها به علت داروهای نشان (برند) است که مشابه داخلی دارد و برخی کمبودها، به علت نوسانات ارز و کمبود ماده اولیه است.
دارایی افزود: برای مثال ریتالین که داروی نشان (برند) است و تولید داخلی نیز دارد، اما مردم به آن اقبالی نشان ندادند با این حال این داروی خاص، از شرکت اصلی تهیه شده و در کنار نمونه داخلی از هفته آینده در کشور توزیع میشود، این دارو مصرف نابجا نیز دارد که موجب کمبود میشود، البته دارویی که با ارز ترجیحی تولید میشود برای سوداگران وسوسه کننده است و حتی به خارج از کشور نیز قاچاق میشود که زمینه ساز این کمبود است.
وی با بیان اینکه رعایت نکردن شیوه نامههای دارویی در بروز کمبودها مؤثر است، ادامه داد: سعی میکنیم کمبودهایی که رئیس جمهور به آن ورود مستقیم کرده است، رفع شود و تا اسفند به حداقل برسد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برای ارز دارو برنامه ریزی شده است، چه این ارز به ابتدای زنجیره بیاید، چه در اختیار بیمهها قرار گیرد، هدف ما ضمانتِ تأمین دارو و جلوگیری از کمبود آن است؛ بنابراین اختصاص دادن به موقع و کافی ارز، ضامن اصلی تأمین دارو است.
ارسال نظر