گوناگون

چرا شوهرمان زودانزالی می گیرد؟ / بررسی علت ها و پیامدهای زود انزالی آقایان

چرا شوهرمان زودانزالی می گیرد؟ / بررسی علت ها و پیامدهای زود انزالی آقایان

پارسینه: زود انزالی یا انزال زودرس، یک اختلال جنسیتی محسوب می شود که می تواند زندگی زناشویی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار دهد.

زود انزالی یا انزال زودرس، یک اختلال جنسیتی محسوب می‌شود که می‌تواند زندگی زناشویی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار دهد. زود انزالی در واقع به وضعیتی گفته می‌شود که در آن ارگاسم مرد بسیار زودتر از حد تصور اتفاق می‌افتد. در این حالت ابتدا زندگی شخصی خود فرد دچار اختلال شده و سپس نبود رضایت جنسی از طرف شریک جنسی فرد مبتلا به این اختلال جنسیتی باعث بروز مشکلات زناشویی می‌شود. زود انزالی باید توسط روانشناسان شناختی بررسی و مراحل درمان آن آغاز شود.

زود انزالی
یکی از اختلالات رفتاری و جنسیتی در هنگام آمیزش جنسی وجود دارد که مردان درگیر آن هستند و عوامل متعددی برای به وجود آمدن این اختلال وجود دارد. به این اختلال، زود انزالی یا انزال زودرس گفته می‌شود. این اختلال در واقع در هنگام رابطه جنسی به وجود می‌آید که در آن، قبل از دخول یا یک دقیقه گذشته از دخول، مرد به ارگاسم یا برانگیختگی جنسی می‌رسد. این اختلال در روند زندگی زناشویی بسیار تاثیر گذار است و می‌تواند روند زندگی زناشویی و کیفیت روابط جنسی بین زوجین را کاهش داده و باعث به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل بی‌تمایلی به رابطه‌ی جنسی شود و همچنین در علاقه و احساس زوجین به همدیگر هم اثر گذار خواهد بود.

از آنجایی که در این اختلال جنسیتی، مرد قبل از به ارگاسم رسیدن همسر به ارگاسم می‌رسد، از همین رو توانایی به ارگاسم رساندن همسر خود را ندارد و رابطه‌ی جنسی نمی‌تواند به کیفیت مد نظر زوجین برسد و همین امر مشکلات فراوانی را در زندگی مشترک زوجین به وجود می‌آورد. این اختلال جنسیتی در بسیاری از جدایی‌های عاطفی نقش تاثیرگذاری دارد و برای درمان آن باید تعجیل شود.

علائم زود انزالی
از مهم‌ترین علائم زود انزالی، انزال زود رس و قبل از رضایت شریک جنسی از رابطه‌ی جنسی است. در این هنگام از آن جایی که برانگیختگی جنسی به طور غیر معمول زود‌تر از حد معمول اتفاق می‌افتد، می‌توان گفت مهم‌ترین علائم آن انزال زودرس مرد می‌باشد. یکی دیگر از علائم مهم زود انزالی، رسیدن به ارگاسم قبل از دو دقیقه دخول است که به طور کلی رابطه‌ی جنسی را دچار یک خلا می‌کند که در آن شریک جنسی هرگز نمی‌تواند به ارگاسم برسد.

از همین رو مشکلاتی را به وجود می‌آورد. از علائم دیگر زود انزالی، نبود توانایی در کنترل انزال است که در آن بعد از دخول، فرد کنترلی بر انزال خود ندارد و پس از گذشت یک دقیقه یا کم‌تر به ارگاسم رسیده و رابطه جنسی را به اتمام می‌رساند.


عوامل به وجود آمدن زود انزالی در مردان
زود انزالی بر دو عامل مهم استوار است که در ادامه به بررسی کامل این دو عامل می‌پردازیم:


۱. عوامل بیولوژیکی
در واقع از نظر بیولوژیکی، عوامل جسمانی فرد می‌تواند در بروز این اختلال جنسیتی موثر باشد. از جمله مهم‌ترین عوامل بیولوژیکی و جسمانی می‌توان به اختلال در ترشح هورمون‌های جنسی در مغز اشاره کرد که در آن با عدم توازن در تولید و ترشح هورمون‌های جنسی، فرد به بیماری انزال زود رس مبتلا می‌شود. با اشکال در توازن تولید و ترشح هورمون‌های جنسی در فرد، به جز بروز انزال زود رس، می‌تواند در ترشح هورمون دیگر بدن و همچنین مشکلات جسمانی دیگر به جز مشکلات جنسی اثر گذار باشد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

_مشکلات تیروئید

_واکنش‌های غیر طبیعی سیستم انزال

_قطع شدن بخشی از آلت تناسلی

_سطح غیر طبیعی هورمون‌ها

۲. آمپول درمان زود انزالی | عوامل روانشناختی
در بسیاری از موارد و مخصوصا در فرهنگ‌های غربی که شروع رابطه جنسی در سنین پایین اتفاق می‌افتد، باعث به وجود آمدن یک احساس گناه در فرد می‌شود که می‌تواند در زندگی مشترک افراد و در روابط جنسی آن‌ها با همسر خود تاثیر گذار باشد و همچنین باعث شود که در طول رابطه جنسی برای رسیدن به ارگاسم عجله کند و بخواهد رابطه جنسی را زودتر به اتمام رساند؛ و از آنجایی که در سنین پایین و قبل از ازدواج روابط جنسی متعددی با افراد متفاوت داشته است، احساس عذاب وجدان ناشی از این روابط جنسی، می‌تواند بر کیفیت رابطه‌ی جنسی با شریک جنسی خود تاثیر داشته باشد.

در بسیاری از اوقات فرد مورد نظر با دارا بودن اضطراب و کمبود عزت نفس، هنگام آمیزش جنسی تمایل دارد که زودتر از وقت معمول به ارگاسم رسیده و رابطه جنسی را به اتمام رساند که در این مواقع از آنجایی که این نوع رابطه جنسی عجله‌ای باعث عدم رضایت در شریک جنسی فرد مبتلا به زود انزالی می‎شود، از همین رو باعث بروز مشکلاتی در بین زوجین می‌شود که بعد‌ها همین مشکلات یکی دیگر از عوامل روانشناختی وجود زود انزالی در مردان به شمار می‌رود؛ و همچنین در بسیاری از مردان که از سنین پایین دچار مشکلاتی در نعوظ می‌باشند، از آنجایی که این موضوع به یک حالت خجالت آور برایشان بدل شده است، تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارند و همین امر موجب می‌شود که در هنگام رابطه جنسی با شریک جنسی خود خواستار این باشند که خیلی زود رابطه را به اتمام رسانند. در این صورت مشکلات دیگری برای زوجین به وجود می‌آید؛ اعم از مشکلات اخلاقی و بروز خیانت در زوجین به علت نیاز جنسی و نبود رابطه جنسی با کیفیت مطلوب.


برای زود انزالی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
از آنجایی که این اختلال جنسیتی بر دو عامل بیولوژیکی و روانشناختی استوار است، از همین رو نمی‌توان تنها راه درمانی را مراجعه به پزشک عنوان کرد. به علت اینکه این اختلال بیشتر در سطوح روانشناختی اتفاق می‌افتد، مراجعه به مشاوران و روانشناسان در حیطه جنسی و همچنین برگزاری جلسات زوج درمانی از طرف مشاور و روانشناس و شرکت در این جلسات از طرف زوجین می‌تواند کمک شایانی به این افراد کند.

اما زمانی باید برای وجود اختلال انزال زود رس به پزشک مراجعه کرد که فرد مبتلا قبل از رسیدن به رضایت شخصی خود از رابطه جنسی و همچنین قبل از رسیدن به رضایت شریک جنسی انزال زودرس اتفاق افتاده و در روند رابطه جنسی و همچنین در کیفیت هر چه بهتر رابطه جنسی اختلال ایجاد کند و کیفیت رابطه را کاهش دهد.

دراین هنگام فرد مبتلا باید به پزشک مراجعه و عوامل بیولوژیکی تحت بررسی پزشک قرار گیرد و در صورت نبود عوامل بیولوژیکی و جسمانی، فرد مبتلا باید به مشاوران و روانشناسان متخصص در حیطه مسائل جنسی مراجعه و عوامل روانشناختی که در بروز این اختلال نقش اساسی را ایفا می‌کنند، بررسی و در صورت مشکل، درمان شوند. از همین رو شرکت در جلسات زوج درمانی که به وجود هر دو فرد نیازمند است، می‌تواند در روند بهبود فرد و ارتقاء بهبود سطح کیفیت در هنگام آمیزش جنسی بسیار کار آمد باشد.

درمان زود انزالی
از آنجایی که در بسیاری از موارد زود انزالی به صورت طبیعی در فرد وجود دارد، از همین رو با شروع روابط جنسی در بین زوجین، این اختلال خود به خود ازبین می‌رود. اما در بعضی موارد زود انزالی یک اختلال اساسی محسوب می‌شود که در این صورت نیاز به درمان خواهد داشت.

آرام سازی ذهنی در بسیاری از موارد می‌تواند کار آمد باشد، به گونه‌ای که اگر فرد در هنگام آمیزش جنسی استرس و اضطراب نداشته باشد و از آرامش ذهنی که نتیجه آن آرامش جسمی هم می‌باشد، انزال به تاخیر افتاده و رابطه جنسی از کیفیت مطلوب تری بهره مند می‌شود. همچنین در مواردی، ترک اعتیاد به مواد مخدر می‌تواند در درمان زود انزالی اثر گذار باشد و همچنین رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از کاندوم‌های تاخیری در بسیاری از موارد می‌تواند انزال را به تاخیر اندازد.



۱. آمپول درمان زود انزالی | رفتار درمانی
در مرحله اول درمان، مراجعه به مشاوران و روانشناسان و رفتار درمانی توصیه می‌شود. به گونه‌ای که در این مرحله راهکار‌هایی به زوجین ارائه می‌شود که با استفاده از آن‌ها و همچنین با عمل به توصیه‌های روانشناسان و مشاوران و شرکت در جلسات زوج درمانی می‌توان به درمان این اختلال کمک کرد. در رفتار درمانی بیشتر بر روی عوامل روانشناختی و رفتاری افراد بررسی انجام می‌شود و از آنجایی که بیشتر مسائل مربوط به اختلال زود انزالی مربوط به عوامل رفتاری می‌باشد، درمان فرد مبتلا به این اختلال موثرتر خواهد بود.

۲. دارو درمانی
در گام بعدی، از آنجایی که روش مشاوره و رفتار درمانی به این دلیل کارآمد نبوده که بروز این اختلال به علت عوامل بیولوژیکی است، با مراجعه به پزشک و دارو درمانی می‌توان در کاهش این اختلال و سپس درمان آن نقش موثری ایفا کرد. در این نوع درمان دارو‌هایی به فرد مبتلا به این اختلال جنسیتی تجویز می‌شود که از جمله دارو‌های بازدارنده محسوب می‌شوند و یکی از عوارض جانبی آن ها، اختلال در روند انزال است و می‌تواند انزال را به تاخیر اندازد. اسپری‌های حاوی لیدوکائین، می‌توانند با سر کردن آلت تناسلی و بیضه‌ها در صورت اسپری کردن آن ها، انزال را به تاخیر اندازند و مدت زمان دخول را افزایش دهند.

همچنین استفاده از ژل‌ها و کاندوم‌های تاخیری می‌تواند در به تاخیر انداختن انزال موثر باشد. مهم‌ترین دارو‌ها برای درمان زود انزالی، دارو‌های گروه SSRI هستند که با بازجذب سروتونین می‌توانند انزال را به تاخیر اندازند. برخی دارو‌های ضدافسردگی مانند کلومی پرامین هم می‌توانند در به تاخیر انداختن انزال موثر باشند.

از جمله دارو‌های درمان زود انزالی می‌توان به پاروکستین که یکی از دارو‌های درمان بی خوابی هست اشاره کرد که در درمان زود انزالی کار آمد خواهد بود. البته باید گفت که این دارو‌ها دارای عوارض جسمانی می‌باشند و می‌توانند در خلق و خوی افراد تاثیر سوء برجای گذارند از همین رو توصیه به مصرف این دارو‌ها در مراحلی انجام می‌گیرد که نمی‌توان با روش‌های رفتار درمانی این اختلال را درمان کرد.


آمپول درمان زود انزالی
از آنجایی که اختلال جنسیتی زود انزالی بر دو عامل روانی و بیولوژیکی استوار است، از همین رو برای درمان این اختلال، ابتدا مراجعه به روانشناسان و مشاوران توصیه می‌شود و اگر این اختلال مربوط به عوامل بیولوژیکی باشد، در این صورت مراجعه به پزشک و دارو درمانی می‌توان گفت که این دارو‌ها بر به تاخیر انداختن انزال نقش قابل توجهی دارند. استفاده از آمپول در درمان زود انزالی از طرف پزشکان به ندرت اتفاق می‌افتد. به علت اینکه درمان زود انزالی به وسیله آمپول می‌تواند باعث ازبین رفتن قوای جنسی و از بین رفتن توانایی در تولید مثل شود.

از همین رو تجویز آمپول برای درمان زود انزالی غالبا توصیه نمی‌شود. ولی این نوع روش، می‌تواند موثر‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای درمان اختلال جنسیتی زود انزالی باشد. این نوع روش درمانی از آنجایی کارآمد است که صرفا بر روی این بیماری تاثیر گذار است و می‌تواند باعث درمان مطمئن در این اختلال شود. غالبا افرادی از روش آمپول در درمان زود انزالی استفاده می‌کنند که راه‌های دیگر نظیر رفتار درمانی و دارو درمانی را استفاده و به نتیجه مطلوب در انزال شان در رابطه جنسی، نرسیده اند و از همین رو به استفاده از این روش روی می‌آورند.

درمان زود انزالی مردان


سخن آخر
در انتها زود انزالی یا انزال زود رس، یک اختلال روانشناختی و جنسیتی محسوب می‌شود که می‌تواند زندگی زناشویی افراد و زوجین را بسیار تحت تاثیر قرار دهد و باعث تزلزل و ضعف در پدیده زندگی مشترک و روابط جنسی زوجین شود. از همین رو درمان آن حائز اهمیت است و برای درمان آن به سبب افزایش بهبود کیفیت زندگی مشترک، باید اقداماتی صورت گیرد. از مهم‌ترین اقدامات آن که عوارض دارو درمانی را هم به همراه ندارد، مراجعه به روانشناسان و مشاوران متخصص در حیطه مشکلات جنسی می‌باشد که بسیار کار آمد‌تر از دارو درمانی به حساب می‌آید. متخصصان حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاری تان کنند./ فرتاک نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد