گوناگون

توشیبا؛ مرگ تدریجی غول ژاپنی چگونه رقم خورد؟

توشیبا؛ مرگ تدریجی غول ژاپنی چگونه رقم خورد؟

پارسینه: در سال های نه چندان دور خانه ای وجود نداشت که محصولی از توشیبا در آن نباشد، اما این کشور

به گزارش «پارسینه»، زمانی بود که تقریبا در هر خانه ای، از رادیو و تلویزیون گرفته تا وسایل برقی آشپزخانه، وسیله‌ای ساخت توشیبا وجود داشت. این شرکت که زمانی نماد سلطه ژاپن در صنعت الکترونیک بود، بالاخره از بازار بورس این کشور خارج شد و به تاریخ ۷۴ ساله حضور خود در بورس توکیو پایان داد.

اما چرا یکی از معروف‌ترین نام‌های صنعتی ژاپن چنین سقوط چشمگیری داشت؟

به گزارش «بی بی سی»، همه چیز از سال ۲۰۱۵ شروع شد، زمان که تخلفات حسابداری در چندین بخش آشکار شد و بسیاری از این تخلفات مدیریت ارشد شرکت را هم در بر می‌گرفت.

توشیبا به مدت هفت سال سود خود را ۱.۵۹ میلیارد دلار بیشتر از رقم واقعی اظهار کرده بود.

در سال ۲۰۲۰، بی نظمی‌های حسابداری بیشتری در توشیبا نمایان شد. همچنین ادعا‌هایی در رابطه با مدیریت شرکتی و نحوه تصمیم گیری سهامداران مطرح شد.

تحقیقات در سال ۲۰۲۱ نشان داد که توشیبا با وزارت بازرگانی ژاپن - که توشیبا را یک دارایی راهبردی می‌دانست - برای سرکوب منافع سرمایه گذاران خارجی تبانی کرده است.

در آن زمان، کارشناسان گفتند که این امر باعث می‌شود سرمایه گذاران خارجی درباره سرمایه گذاری در بازار سهام ژاپن متزلزل شوند و این امر نه تنها مشکلی برای توشیبا، بلکه برای کل بازار سهام ژاپن بود.

توشیبا؛ مرگ تدریجی غول ژاپنی چگونه رقم خورد؟

در اواخر سال ۲۰۱۶، توشیبا اعلام کرد که مسئولیت چند میلیارد دلاری مربوط به ساخت یک نیروگاه هسته‌ای را که واحد آمریکایی وستینگهاوس الکتریک (متعلق به توشیبا) یک سال قبل خریداری کرده بود، در اختیار خواهد گرفت.

سه ماه بعد، وستینگهاوس اعلام ورشکستگی کرد و توشیبا با سقوط تجارت هسته‌ای خود و بیش از ۶ میلیارد دلار بدهی مواجه شد.

این شرکت بسیاری از واحد‌های خود از جمله تلفن همراه، سیستم‌های پزشکی و محصولات خانگی خود را فروخت.

واحد تراشه «توشیبا مموری» بخش دیگری بود که برای فروش گذاشته شد، معامله‌ای که به دلیل اختلاف با یکی از شرکای این شرکت چندین ماه به تعویق افتاد.

درست در زمانی که شرکت‌ها روی آینده فناوری و نوآوری سرمایه گذاری هنگفتی می‌کردند، توشیبا مجبور بود برای جمع آوری پول نقد، دارایی‌های ارزشمندی را بفروشد.

توشیبا تا پایان سال ۲۰۱۷ موفق شد مبلغ ۵.۴ میلیارد دلار نقدینگی را از سرمایه گذاران خارجی دریافت کند تا مانع از خروج اجباری این شرکت از بورس توکیو شود. اما این بدان معنا بود که سهامداران فعال قدرت بیشتری برای تصمیم گیری داشتند.

این مسئله منجر به نبرد‌های طولانی شد و شرکت سازنده باتری، تراشه و تجهیزات هسته‌ای و دفاعی را فلج کرد.

توشیبا پس از بحث‌های فراوان در مورد اینکه آیا باید به شرکت‌های کوچک‌تر تقسیم شود یا خیر، کمیته‌ای را تشکیل داد تا بررسی کند که آیا می‌توان آن را خصوصی کرد؟

در ژوئن ۲۰۲۲، توشیبا هشت پیشنهاد خرید دریافت کرد. در اوایل سال جاری میلادی، این شرکت تایید کرد که با دریافت ۱۴ میلیارد دلار، به گروهی از سرمایه گذاران ژاپنی به رهبری «شرکت سرمایه گذاری ژاپن» (JIC) که تحت حمایت دولت است، واگذار خواهد شد.

مشخص نیست که مالکان جدید قصد دارند چگونه توشیبا را تغییر دهند، اما رئیس برکنار شده آن گفته است که خدمات دیجیتال با حاشیه سود بالا در کانون توجه قرار خواهند گرفت.

«شرکت سرمایه گذاری ژاپن» سابقه ایجاد کسب و کار از تولیدکنندگان بزرگ را دارد، از جمله بخش لپ تاپ سونی و واحد دوربین اولیمپوس. این شرکت پس از خرید بخش لپ تاپ وایو سونی در سال ۲۰۱۴، به آن کمک کرد تا در سال گذشته رکورد فروش را بشکند.

اما توشیبا شرکت بسیار بزرگ تری است و ریسک‌های زیادی نیز پیش روی آن قرار دارند: توشیبا حدود ۱۰۶۰۰۰ کارمند دارد و برخی از فعالیت‌های آن برای امنیت ملی ژاپن حیاتی تلقی می‌شوند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نمای روز

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار