بهترین درمان‌های خانگی خر و پف

بهترین درمان‌های خانگی خر و پف

پارسینه: خُر و پُف به علت ارتعاش کام نرم (بخش نرم سقف دهان) هنگامی که ریه‌ها در مقابل مجاری هوایی مسدود شده و هوا را به درون می‌کشند، به وجود می‌آید و معمولاً به علت شل شدن عضلاتی که راه‌های هوایی را باز نگه می‌دارند یا وجود بافت‌های اضافی در هنگام خواب روی می‌دهد. در این مطلب روش‌های خانگی را معرفی می‌کنیم که تاثیر بسزایی در درمان خُر و پُف دارند.

میلیون‌ها نفر مبتلا به خروپف یا همان تنفس با صدای در حین خواب، هستند. این مورد با افزایش سن و وزن بیشتر شده و می‌تواند منجر به خواب ناآرام و بدون رفع خستگی برای فرد مبتلا و هم اتاقی‌ها شود. این مورد می‌تواند به چرخه خواب ضعیف و عملکرد غیرمطلوب در طول روز و سرانجام به جداسازی اتاق خواب و فشار در مورد زوجین و یا روابط بین هم اتاقی‌ها شود.

جالب این است که حدود نیمی از افراد مبتلا به خروپف مزمن شرایطی به نام آپنه خواب دارند که به این معناست که تنفس برای مدتی کوتاه در حین خواب قطع می‌شود. خروپف همراه با قطع گاه گاهی تنفس هنگام خواب، افت شدید و مکرر اکسیژن را در پی دارد و افت اکسیژن می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌های خطرناک همچون پرفشاری خون، سکته قلبی و مغزی، دیابت و مشکلات خلقی شود.

خروپف در میان مردم یک مشکل شایع است. ۵۷% از مردان بزرگسال و ۴۰% از خانم‌ها در خواب خروپف می‌کنند. بیشتر این افراد در رده سنی بین ۴۰ تا ۶۰ سال هستند. یک چهارم کسانی که خروپف می‌کنند، آن را یک بیماری یا عارضه نمی‌دانند و خروپف را بسیار عادی تلقی می‌کنند. حدود ۱۰ تا ۱۲ % از کودکان هم در خواب خروپف می‌کنند. می‌توان گفت که خروپف با وجود این که برای دیگران آزاردهنده است، اما به طورکلی، پدیده‌ای بی ضرر است، با این وجود در بعضی از افراد خروپف نشان دهنده یک اختلال پزشکی جدی به نام آپنه انسدادی خواب (OSA) است و باید حتماً تحت درمان قرار بگیرد. بعضی اوقات راه حل داشتن یک خواب شبانه خوب، تغییری ساده در سلامت یا شیوه زندگی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

اگر گاهی خروپف می‌کنید، انجام تغییرات و اصلاحات کوچک در سبک زندگی تان، می‌تواند به شما کمک زیادی کند که عبارتند از:

به پهلو بخوابید: خروپف معمولاً هنگامی اتفاق می‌افتد که به پشت خوابیده اید، زیرا نیروی جاذبه باعث می‌شود راه هوایی شما باریک‌تر شود؛ بنابراین، سعی کنید به پهلو بخوابید

وزن تان را کم کنید: وزن اضافی و چاقی در ناحیه گردن، بافت‌های گلوی شما را ضخیم کرده و مجاری تنفس تان را باریک می‌کند. پس با رژیم‌های غذایی مناسب و ورزش و پیاده روی روزانه، اضافه وزنتان را از بین ببرید.

دارو‌های ضدآلرژی مصرف کنید: اگر آلرژی دارید یا سرماخورده اید، از دارو‌های ضداحتقان که آلرژی یا التهاب مربوط به سرماخوردگی را تسکین می‌دهند، حتما استفاده کنید تا تنفس برایتان راحت‌تر شود.

زیاد آب بنوشید: اگر به اندازه کافی آب ننوشید، مجاری بینی و دهانتان خشک می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که بیشتر خرخر کنید.

از دستگاه رطوبت ساز در اتاق تان استفاده کنید: این دستگاه‌ها می‌توانند با ایجاد رطوبت در فضای اتاق، احتقان را کم کنند و تنفس برایتان راحت‌تر شود.

تغییر در سبک زندگی: تغییرات سبک زندگی، از جمله دوری از الکل قبل از خواب و کاهش وزن می‌تواند به توقف خروپف کمک کند. بیشتر افراد قبل از خواب یک لیوان نوشیدنی می‌خورند که این کار می‌تواند در بعضی موارد علت خروپف باشد. الکل به عنوان یک شل کننده عضله عمل کرده و سبب می‌شود که بافت‌های نرم پشت دهان و حلق شما به سمت داخل بیفتند.

کاهش عوامل حساسیت زا: عوامل حساسیت زای اتاق خواب را کاهش دهید خروپف گهگاه می‌تواند به خاطر عوامل حساسیت زا در اتاق خواب باشد. تعویض پوشش‌های متکا و رخت‌های خوابتان می‌تواند از قرار گرفتن گرد و خاک و سایر عوامل حساسیت زا روی آن‌ها جلوگیری کند. اگر عوامل حسایت زا عامل خروپف هستند، استفاده از تهویه هوا در خانه می‌تواند به کاهش خروپف کمک کند.

برای درمان خروپف، راه‌های زیادی وجود دارد که برخی از آن‌ها مانند عمل‌های جراحی هزینه زیادی را به دنبال دارند. روش‌های گیاهی آسان، ارزان و بی خطر هستند. دارو‌های گیاهی برای درمان خر و پف شامل موارد زیر است.

عرق نعناع
یک یا دو قطره عرق نعنا را به یک لیوان آب اضافه کنید و قبل از این که بخوابید قرقره کنید، این کار را هر شب تکرار کنید.

کره
مقدار کمی کره تصفیه شده را درون مایکروویو گرم کنید و با استفاده از قطره چکان دو یا سه قطره از این کره ولرم را درون هر سوراخ بینی تان بریزید. این کار را هر روز قبل از خوابیدن و بعد از بیدار شدن از خواب تکرار کنید.

یک قاشق غذاخوری از برگ‌های خشک شده گزنه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، اجازه دهید تا ۵ دقیقه بماند و سپس قبل از خواب بنوشید و حتی می‌توانید دو تا سه فنجان از آن را در طول روز بنوشید.

بابونه
یک قاشق غذاخوری گل بابونه یا چای کیسه‌ای بابونه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید و قبل از خوابیدن آن را بنوشید.

روغن آویشن
خستگی می‌تواند خروپف را تشدید کند. برای کمک به داشتن آرامش در حین یک خواب شبانه خوب، بعضی از افراد با استفاده از روغن‌های خاص، به موفقیت‌های بزرگی دست یافته اند. روغن آویشن بسیار مفید شناخته شده است.

اسپری بینی نمکی
نمک را به آب اضافه کنید. آن را خوب هم بزنید تا نمک به طور کامل در آب حل شود. اکنون آب نمک را در ظرف اسپری بینی یا ظرف قطره چکان بریزید. هر شب قبل از خواب، ۲ تا سه قطره از این آب نمک خانگی را در هر یک از سوراخ‌های بینی بچکانید. از این آب نمک فقط به مدت پنج روز استفاده کنید. بعد از این پنج روز، باقی مانده آب نمک را دور بریزید و دوباره آب نمک جدید درست کنید.

تاثیر روغن زیتون بر رفع خر و پف
برای درمان خروپف، هر شب قبل از خواب ۲ یا ۳ قطره روغن زیتون را بخورید. اگر از طعم آن خوشتان نمی‌آید، مقداری عسل هم به آن اضافه کنید و قبل از خوابیدن مصرف کنید.

آناناس
یکی دیگر از چیز‌هایی که در درمان خانگی خر و پف می‌تواند موثر باشد، آناناس است. بعد از شام چندتکه آناناس مصرف کنید که اثر ضدالتهابی هم دارد.

آناناس
روغن نعناع فلفلی
چند قطره روغن نعناع فلفلی را روی انگشتتان بریزید و آن را زیر هر ۲ طرف بینی ماساژ دهید. استنشاق بخار حاوی روغن نعناع فلفلی نیز تورم سوراخ‌های بینی را کاهش می‌دهد، برای این منظور چند قطره روغن نعناع فلفلی را در آب داغ بریزید و بخار آن را استنشاق کنید. یک قطره روغن نعناع فلفلی را در یک لیوان آب حل و این محلول را غرغره کنید.

پودر هل
نصف قاشق چای خوری پودر هل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و نیم ساعت قبل از خواب بنوشید. این کار خروپف را به تدریج کاهش می‌دهد.

درمان خر و پف با پودر زردچوبه
دو قاشق چای خوری پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و نیم ساعت قبل از خواب بنوشید. این کار را هر شب تکرار کنید.

مریم گلی
مقداری برگ مریم گلی را در ظرف حاوی آب جوش بریزید. حوله را بردارید و روی سرتان بکشید. سرتان را روی ظرف بگیرید و بخار متصاعد شده را با دهان و بینی استنشاق کنید. برگ‌های مریم گلی را در آب جوش بریزید. همچنین می‌توانید از محلول مریم گلی در آب برای غرغره کردن شب‌ها قبل از خواب استفاده کنید.
هشدار: اگر دچار اختلالات تشنجی هستید از مریم گلی استفاده نکنید.

نقش روغن اکالیپتوس در درمان خر و پف
آب داغ را درون ظرف بریزید. روغن اکالیپتوس را به آب اضافه کنید. حوله را روی سرتان بکشید. سرتان را روی ظرف حاوی آب داغ و روغن اکالیپتوس قرار دهید. با چشمان بسته، بخار متصاعد شده از آب داغ را از طریق بینی و دهان استنشاق کنید.

سیر خام
یک یا دو عدد سیر خام را بجوید و بعد یک لیوان آب بنوشید. این درمان را قبل از خواب انجام دهید که به کاهش خروپف کمک می‌کند.

سیر
عسل
یک قاشق غذاخوری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل از خواب بنوشید. این روش را هر شب تکرار کنید. همچنین می‌توانید از عسل برای شیرین کردن چای که بعد از شام می‌نوشید، استفاده کنید.

طب سوزنی در درمان خر و پف
گهگاه بعد از رنجش طولانی مدت سینوس‌ها و گذرگاه‌های هوا، در بافت داخلی می‌تواند مایعی شکل گیرد. این مایع آماس نام دارد و می‌تواند مانع جریان هوا شده و منجر به خروپف شود. طب سوزنی می‌تواند در این موارد با افزایش جریان خون به بافت ها، و کمک به خارج کردن مایع اضافی، سودمند باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر با درمان‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم و تغییر در شیوه زندگی، باز هم خروپف کردید یا با اختلال در تنفس یا احساس تنگی نفس از خواب بیدار شدید، حتماً در این مورد به پزشک ریه و دستگاه تنفسی مراجعه کنید. خروپف به خودی خود خطرناک نیست، اما دلیل این که باید بعضی از خروپف‌ها را جدی گرفت و حتماً برای بررسی و درمان آن‌ها به پزشک مراجعه کرد، این است که خروپف می‌تواند مهم‌ترین علامت بیماری وقفه تنفسی یا آپنه انسدادی خواب (OSA) باشد. گاهی میان خواب، خروپف‌ها قطع می‌شود که به معنی قطع تنفس به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه است. سپس با یک خرناس راه تنفسی باز می‌شود و فرد دوباره شروع به تنفس همراه با خروپف می‌کند. این نوع خروپف، احتمالاً علامت ابتلاء به یک بیماری است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار