گوناگون

کسانی که در فضا می‌میرند، جسدشان چه می‌شود؟

کسانی که در فضا می‌میرند، جسدشان چه می‌شود؟

پارسینه: کارشناسان هوا فضا، راه‌های متعددی را برای از بین بردن یا دفن جسد افرادی که در فضا می‌میرند، پیشنهاد داده اند.

به گزارش دیلی میل، ایلان ماسک، رئیس اسپیس ایکس، در زمانی که بشریت آرزو دارد روی سطح مریخ فرود بیاید، گفت: "اگر می‌خواهید به مریخ بروید، آماده مرگ باشید". سفر به مریخ، سفری مملو از خطر است و می‌تواند منجر به مرگ افراد زیادی شود، بنابراین پس از مرگ چه اتفاقی برای اجساد می‌افتد؟
از زمان پرتاب اولین فرد به فضا در ۶۰ سال پیش ۲۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. اما اکنون که آژانس‌های فضایی به دنبال ارسال اولین مأموریت انسانی خود به مریخ هستند، انتظار می‌رود مرگ فضانوردان افزایش یابد.

فضانوردانی که به سمت سیاره سرخ می‌روند حداقل هفت ماه را درون کپسولی در مسیری که انسان هرگز طی نکرده است، سپری خواهند کرد و اگر در سفر به سیاره سرخ زنده بمانند، باید محیط سخت جهان مریخ را تحمل کنند.

اگر یک خدمه بمیرد، ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد تا جسد او به زمین برگردانده شود، بنابرااین یک سوال پیش می‌آید که برای جسد شخصی که در فضا می‌میرد، چه اتفاقی می‌افتد؟

کارشناسان روش‌های مختلفی را برای دفع جسد از جمله پرتاب آن در فضای تاریک یا دفن شخص در سطح مریخ به شرط سوزاندن بقایای اولیه برای جلوگیری از آلودگی سطح سیاره سرخ پیشنهاد داده اند.

با این حال، بدترین سناریوی ارائه شده توسط متخصصان تاکنون این است که دیگر فضانوردان کمبود غذا داشته باشند و دیگر چیزی برای خوردن باقی نمانده باشد و آن‌ها مجبور به خوردن بدن او شوند.

طبق مجله علمی Popular Science آمریکا، ناسا هنوز پروتکل‌هایی برای مقابله با مرگ و میر‌ها در فضا تهیه نکرده است، اما محققان فضایی در سراسر جهان روش‌های مختلفی را برای ازبین بردن محترمانه جسد فضانورد هنگام مرگ او در فضا ابداع کرده اند.


انجماد جسد یا پرتاب آن به فضا؟
به گفته کارشناسان، اگر یکی از خدمه در حالی که بیش از ۱۷۰ میلیون مایل سفر به مریخ را طی کرده، بمیرد، جسد وی را می‌توان در یک سردخانه قرار داد یا منجمد کرد تا زمانی که فضاپیما به زمین برسد. اما یخ زدگی در فضا با آنچه در زمین اتفاق می‌افتد بسیار متفاوت است، به گونه‌ای که جسد باید در خارج از کپسول قرار گیرد، که باعث یخ زدگی آن در فضا خواهد شد.

اما اگر یخ زدگی امکان پذیر نباشد، برخی از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که بدن مرده را به فضا پرتاب کنند. کاترین کانلی از دفتر حفاظت سیارات ناسا به Popular Science گفت: "در حال حاضر، هیچ دستورالعمل خاصی در سیاست حفاظت از سیارات، چه در سطح ناسا و چه در سطح بین المللی، وجود ندارد که به موضوع" دفن"یک فضانورد از طریق پرتاب به فضا پرداخته باشد.

اگرچه پرتاب جسد به فضا آسانترین گزینه است، زیرا در مسیر سفینه فضایی محاصره می‌شود و دقیقاً در همان جایی که رها می‌شود باقی خواهد ماند، اما مسئله این است که اگر در بسیاری از مأموریت‌ها این روش انتخاب شود، به گفته کارشناسان، موشک‌های فضایی که در آینده به مریخ پرتاب می‌شوند، در بین "دریای اجساد" پرواز خواهند کرد.

سوزاندن و دفن در سطح مریخ
هنگامی که فضانوردان به مریخ می‌رسند، با چالش‌های جدیدی روبرو می‌شوند که یکی از آن‌ها تابش است. اطلاعات قبلی نشان می‌دهد که این سیاره سرخ در معرض تابش ۷۰۰ برابر بیشتر از زمین قرار گرفته است. اگر یک فضانورد در مریخ بمیرد، دفن یک جسد در آنجا ضروری خواهد بود، اما ناسا قوانین سختگیرانه‌ای در مورد آلوده کردن سیارات دیگر به میکروب‌های زمین دارد.

کانلی می‌گوید: "در ارتباط با دفع مواد آلی (از جمله اشیا) در مریخ تا زمانی که همه میکروب‌های کره زمین از بین رفته باشند، محدودیتی اعمال نمی‌کنیم - بنابراین سوزاندن جسد ضروری خواهد بود. "

خوردن جسد
با این حال، احتمال دارد که هر فضانورد مرده‌ای دفن نشود، اما ممکن است بقایای آن‌ها خورده شود تا بقیه زنده بمانند.

این ایده دردناک و "وحشیانه" به نظر می‌رسد، اما کارشناسان به خاطر می‌آورند که در سال ۱۹۷۲ وقتی یک هواپیما در کوه‌های آند سقوط کرد چه اتفاقی رخ داد. مسافران نه غذا داشتند و نه وسیله‌ای برای برقراری ارتباط، بنابراین آن‌ها تصمیم سختی برای خوردن جانباختگان گرفتند تا از این طریق زنده بمانند.

"پائول وولپه" متخصص اخلاق زیست می‌گوید: "گرچه ما برای جسد احترام بسیاری قائلیم، اما زندگی نیز ضروری است و اگر تنها راهی که می‌توان زنده ماند خوردن جسد است، این قابل قبول است، هرچند مطلوب نیست. "

مرجع : باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد