قانون طلایی در بهبود روابط زناشویی

پارسینه: تنهایی زندگی کردن بسیار دشوار و دردناک است از این رو هر انسانی، به شخص دیگری نیاز دارد که مهربان و غمخوار و راز نگه دار باشد تا با او اونس بگیرد، درد و دل کند، رازهایش را در میان بگذارد و از دلجویی ها و غمخواری هایش بهره مند شود و این میسر نمیشود مگر با ازدواج تشکیل خانواده یکی از ابزارهای تامین سلامت و امنیت و سعادت اجتماع است اگر بنیاد خانواده ها مستحکم باشد و جوانان به موقع ازداوج کنند و به کانون گرم خانواده دلبسته شوند از بی بند و باری ها بزهکاری ها، ناامنی ها، اعتیاد و ... کاسته خواهد شد. چرا که پذیرفتن مسئولیت تامین زندگی و همسر و تربیت اولاد. دیگرفرصتی برای گناه و معاشرت های گمراه کننده باقی نمی گذارد.
عوامل موثر در بهبود روابط زناشویی
حال که ازدواج را عاملی برای رفاه و گسترش آسایش جامعه میدانیم آیا تاکنون از خود پرسیده ایم چرا ازدواجها و پیوندها به جدایی میانجامد و برخی زوجین با هم تفاهم و همدلی دارند و بعضی دیگر ندارند؟
این نوشتهها میتواند برای کسانی که در مرحله تصمیم گیری برای ازداوج و یا در آستانه ازدواج هستند و نیز کسانیکه روابط زناشویی آنها آشفته شده است مفید باشد.
دانستن برخی از نکات کلیدی در شناخت همسر و آگاه بودن از مشکل و توانایی ریشه یابی و تجریه و تحلیل مشکلات خانوادگی میتواند خیلی از شکایتهای خانوادگی و تردد به دادگاههای خانواده را کم کرده و زوجین بجای هتک حرمت در دادگاهها به یکدیگر در محیط خانواده مشکلاتشان را بررسی و تا حد امکان حل نمایند.
با توجه به بحرانهای موجود در جامعه در عصر حاضرو کاهش استانه تحمل افراد پیکره کانون خانواده بیشتر از گذشته در معرض آسیب قرار گرفته است لذا این ضرورت احساس گردید با ارائه نکات کلیدی در باب خانوادگی گامی در جهت پیشگیری از مشکلات خانوادگی برداشته شود.
نکته اول: نخستین نکته این است که انجام دادن هر کاری به مهارت و دانش نیازدارد. یعنی برای یک همسر توانا شدن باید دانایی، دانش و مهارتهای لازم را کسب کرد. از این رو توصیه میشود با مطالعه کتابهای تربیتی و روانشناسی و ایین همسرداری به مهارت خود بیفزایید.
نکته دوم: خانواده یک نهاد اصلی و ویژه جامعه است و برقراری روابط انسانی سالم درست میان اعضای خانواده مهمترین عامل سلامت خانواده است. سعی کنید با همدلی، همفکری، همکاری و هماهنگی روابط سالمی را میان اعضای خانواده خود برقرارنمایید.
نکته سوم: در ارزیابی روابط زناشویی هر یک از زوجین بدانند که همسرش نزدیکترین و محرمترین فرد را به اوست؛ لذا توصیه میشود به همسرتان به عنوان یک نیمه تن و بخشی از وجود خود که حامی و پشتیبان شماست نگاه کنید و تلاش نمایید وی را خوشبخت کنید.
نکته چهارم: تحکیم روابط زناشویی، علاقه به داشتن یک ارتباط سالم، ایجاد یک کانون گرم و صمیمی و نایل شدن به تفاهم از مسئولیت همه اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر است.
از این رو میتوان گفت که حل مسائل زناشویی و خانوادگی مستلزم کوشش همه اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر است.
نکته پنجم: وقتی در زندگی زناشویی سوء تفاهم با اختلاف نظری بروز میکند به جای سرزنش کردن کردن یکدیگر و تفسیر نادرست به شناسایی مساله، علت یابی و سرانجام راهیابی آن بپردازید.
نکته ششم: لازمه حفظ و استمرار روابط زناشویی سالم داشتن تعهد وفاداری، اعتماد، انصاف، صمیمیت، پذیرفتن متقابل، تفاهم متقابل و اعتماد متقابل است پس با رعایت این اصول نسبت به همسرتان احساس مسئولیت کنید و در خانواده فضایی سرشار از امنیت روانی و عاطفی ایجاد کنید.
نکته هفتم: مهمترین علل بروز مشکلات زناشویی سوء ارتباطات و سوء تفاهمات است؛ بنابراین هم زن و هم شوهر هر یک به سهم خود مسئولیت دارند که از بوجود آمدن سوء تفاهمات و سوء ارتباطات جلوگیری کنند و در اولین فرصت ممکن به حل آن بپردازند.
زیرا سوء تفاهمات و سوء ارتباطات به صورت یک فرایند مخرب و پیش رونده عمل میکنند. گاهی یک سوء تفاهم یا سوء ارتباط کوچک مانند یک گلوله برفی به تدریج به یک بهمن بزرگ تبدیل میشود و بنیاد زندگی زناشویی را متلاشی میسازد.
نکته هشتم: مورد تایید واقع شدن، مورد محبت قرار گرفتن و مورد توجه بودن از نیازهای انسان است سعی کنید در روابط زناشویی رتفارهای مطلوب همسرتان را مورد توجه باید در جمع باشد و تذکر نکات منفی و انتقاد باید به صورت محرمانه در تنهایی صورت گیرد.
نکته نهم: در هرفرصتی که پیش میآید سعی کنید با همسرتان ارتباط کلامی و عاطفی برقرار کنید و به گفتگوهای خانوادگی بپردازید. شایان ذکر است که زنها از صحبت کردن با همسرشان لذت میبرند و از این روش برای نشان دادن مهر و علاقه شان نسبت به همسرشان استفاده میکنند.
نکته دهم: در رویارویی با مسائل و مشکلات زناشویی همواره باید انصاف داشت. به عبارت دیگر خود را در وضعیت طرف مقابل قرار دادن و قبول مسئولیت خود و شناخت انتظارات مقابل
قدم اول در حل و فصل اختلافات زناشویی است. سوءتفاهم ها، تضادها، و ... روبرو میسازد و اینگونه پیوندها خیلی زود به سستی میگراید. علت اصلی چنین مشکلاتی این است که طرفین از یکدیگر انتظارات غیر واقع بینانه دارند و این امر نیز به برداشتهای نادرست از یکدیگر انتظارات غیر واقع بینانه دارند و این امر نیز به برداشتهای نادرست از یکدیگر و سرانجام به ارتباطات نامطلوب ختم میشود.
نکته یازدهم: اساس ارتباط سالم و با نشاط، مثبت فکر کردن است. در زندگی شخصی خانوادگی و زناشویی همواره سعی کنید به مثبتها موهبتها و نعمتهایی که در اختیارذ دارید بیندیشید نه به انچه در اختیار ندارید. به عنوان مثال برخورداری از سلامت داشتن فرزند و یا سلامت ... از نعمتهایی است که در اختیار داریم و باید شاکر درگاه الهی باشیم.
نکته دوازدهم: زن و شوهر میتوانند با یادآوری برخی ایام مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظایرآن و دادن هدایای هر چند کوچک عشق و علاقه و توجه خود را نسبت به یکدیگر بروز دهند.
نکته سیزدهم: زن و شوهر موظفند خود را در برابر یکدیگر آراسته و پاکیزه و جالب توجه نگه دارند و از پریشانی و ناآراستگی جلوگیری نمایند.
نکته چهاردهم: در روابط زناشویی سالم نباید مرد سالاری و یا زن سالاری مطلق باشد. یعنی اصولا رابطه سلطه گرایانه و سلطه پذیرانه چه از طرف مرد و یا زن برای کانون گرم خانواده آفت بزرگی میباشد.
نکته پانزدهم: خطای یکدیگر را در خصوص فرزندتان یا کسان دیگر همچون دوستان و بستگان بازگونکنید و همواره احترام یکدیگر را مراعات کنید. همچنین سعی کنید اهمیت احترام به بزرگترها و پدر و مادر را همواره به فرزندانتان یادآوری کنید.
نکته شانزدهم: مسئله اصلی این است که تفاوتهای فردی وجود دارد و زوجها نباید یکدیگر را به افراد دیگر مقایسه کنند. نکته حائز اهمیت این است که زوجها باید این تفاوتها را درک کنند و اختلافات زناشویی را در یک فضای محرمانه و صمیمانه مطرح کنند و معتقد باشند که میشود با گفتگو به تفاهم رسید و یک ارتباط سالم برقرار کرد.
نکته هفدهم: سعی کنید مورد یا موارد سوی تفاهم و مسائل مورد اختلاف را هر چه زودتر و سریعتر مطرح کرده و به حل و فصل آنها بپردازید. از پیشداوری، تصمیمهای عجولانه و غیر منطقی و شکل گیری افکار منفی جلوگیری کنید؛ و با یکبار پیش امدن یک رفتار منفی آنرا به تمام دوران زندگی فرد تعمیم نداد و نگویید شما همیشه این چنین هستید.
معاونت اجتماعی کلانتری ۱۴۸ انقلاب
ارسال نظر