مهمترین سوالات مربوط به روماتیسم مفصلی

پارسینه: روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن خودایمنی است که تصور میشود در فصل زمستان و با سرد شدن هوا تشدید میشود که در ادامه به بررسی این مسئله پرداخته میشود
روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن خودایمنی است که تصور میشود در فصل زمستان و با سرد شدن هوا تشدید میشود که در ادامه به بررسی این مسئله پرداخته میشود
مهمترین سوالات مربوط به روماتیسم مفصلی
مهمترین سوالات مربوط به روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی نوعی بیماری خود ایمنی مزمن است که تحت شرایط مختلف علائم آن نیز متفاوت خواهد شد. در ادامه به چند سوال مهم درباره این بیماری مزمن پاسخ داده میشود.
آیا هوای سرد در ایجاد روماتیسم نقش دارد؟
آب و هوا نقشی درایجاد روماتیسم ندارد. آب و هوای سرد و مرطوب درشدت آسیب مفصلی بیماران مبتلا به روماتیسم تاثیری ندارد، اما دردهای مفصلی بیماران درهوای سرد تشدید میشود. در بیمارانی که پدیده رینود دارند، احتمال ایجاد حملات در هوای سرد افزایش مییابد. به طور کلی دردهای عضلانی-اسکلتی ممکن است در هوای سرد تشدید شود.
آیا فشارهای عصبی در ایجاد رماتیسم دخیل است؟
بله. چون استرس روی عملکرد سیستم ایمنی تاثیر دارد و بیماریهای روماتیسمی بیماریهای خودایمنی هستند لذا استرس در ایجاد و تشدید بیماریهای روماتیسمی نقش دارد. در کسی که زمینه مساعد برای ابتلا به روماتیسم داشته باشد، فشارهای عصبی میتواند باعث شروع بیماریهای روماتیسمی شود.
آیا رژیم غذایی در ایجاد و درمان روماتیسم نقش دارد؟
از قدیم به نقش رژیم غذایی در ایجاد و درمان بیماریها (از جمله بیماریهای روماتیسمی) توجه میشده است. واقعیت این است که درایجاد و درمان بیشتر بیماریهای روماتیسمی، رژیم غذایی تاثیر زیادی ندارد.
رژیم غذایی حاوی مقدار مناسبی پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها، برای سالم بودن و سالم ماندن لازم است. کسانی که دچار بیماریهای مفصلی در اندامهای تحتانی (مفاصل ران، زانو و پا) هستند، با توجه به این که نمیتوانند فعالیت مناسب و کافی داشته باشند، مستعد چاقی و اضافه وزن هستند. از طرف دیگر، افزایش وزن باعث افزایش آسیب مفصلی در دراز مدت (به خصوص در کسانی که بیماری مفصلی دارند)، میشود؛ لذا در صورتی که شخص مبتلا به روماتیسم اضافه وزن داشته باشد، بهتر است با رژیم غذایی وزن خود را به میزان ایده آل برساند. کاهش وزن باعث کاهش تخریب مفاصل در مبتلایان به آرتروز میشود.
مصرف ماهی با توجه به این که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است، میتواند باعث کاهش درد مفصلی در بیماران مبتلا شود. البته در نقرس مصرف زیاد ماهی توصیه نمیشود. مصرف زیاد غذاهای حیوانی و چربیهای اشباع شده میتواند باعث تشدید علایم در بیماریهای مفصلی شود.
منبع: سیمرغ
ارسال نظر