چند راهکار ساده برای غلبه بر خودارضایی

پارسینه: خود ارضایی عادتی است که به سرعت ایجاد میشود و میتواند تاثیر نامطلوبی بر مردان و زنان تمامی سنین داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام شده خودارضایی اثرات منفی جسمی و روانی متعددی بر افراد میگذارد. اگر شما در تلاش هستید تا بر این عادت غلبه کنید، مطمئن باشید که ممکن است (اگرچه مثل هر عادتی نیاز به تلاش و زمان دارد).
خود ارضایی عادتی است که به سرعت ایجاد میشود و میتواند تاثیر نامطلوبی بر مردان و زنان تمامی سنین داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام شده خودارضایی اثرات منفی جسمی و روانی متعددی بر افراد میگذارد. اگر شما در تلاش هستید تا بر این عادت غلبه کنید، مطمئن باشید که ممکن است (اگرچه مثل هر عادتی نیاز به تلاش و زمان دارد).
تصمیم گیری اولین قدم است. شما باید تصمیم بگیرید این کار را کنار بگذارید. زمانی که این تصمیم را گرفتید، مشکل تا حد زیادی حل شده است. این تصمیم گیری باید فراتر از یک امید یا آرزو باشد. باید واقعا یک تصمیم باشد.
به یاد داشته باشید شما انسان هستید. انسان دچار اشتباه میشود و دارای تمایلات جنسی است. هیچ یک از این چیزها شما را به یک آدم بد تبدیل نمیکند. خودتان را ببخشید و به خاطر داشته باشید که شما بزرگتر از مشکلتان هستید.
در ادامه راهکارهایی ارائه شده است که به شما کمک میکند کنترل بیشتری بر تمایلات و عادات خود به دست آورید:
۱- تنبیه و سرزنش خود را متوقف کنید:
اگر شما مدام در حال تنبیه و سرزنش کردن خود برای انجام خودارضایی هستید، هم چنان در حال فکر کردن به این مسئله به صورت تمام وقت هستید. به جای سرزنش کردن، به این فکر کنید که این موضوع یک مسئله است و شما تصمیم دارید که برای آن راه حلی پیدا کنید.
۲- هر چیزی که شما را برای خودارضایی وسوسه میکند، حذف کنید.
برخی از این عوامل عبارتند از:
- دسترسی به مضامین پرونوگرافی: اگر شما عکسها یا فیلمهای تحریک کننده دارید باید آنها را دور بریزید. اگر در کامپیوتر خود تصاویر، فیلمها یا آدرس سایتهای پرونوگرافی دارید، آنها را حذف کنید.
- وسایل جنسی: اگر بازیچهها و وسایل تحریک کننده در دسترس دارید، آنها را دور بریزید.
- زمانهای خاصی از شبانه روز: اگر در زمانهای خاصی بیشتر وسوسه به خود ارضایی میشوید، برای آن زمان برنامهای را تنظیم کنید. مثلا اگر در پایان شب بیشتر وسوسه میشوید، تا زمانی که به شدت خواب آلوده نشده اید به اتاق خواب و تخت خواب خود نروید. سعی کنید با دیدن تلویزیون، کتاب یا مجله خواندن یا انجام کارهای مورد علاقه، خودتان را سرگرم کنید.
- کسالت: اگر کارهای کمی برای انجلم دادن دارید و این باعث میشود ذهنتان مدام به افکار جنسی مشغول شود، برای خودتان برنامه پرکاری تنظیم کنید. تعیین کردن هدفهای روشن برای آینده تاثیر فراوانی دارد. شما خواهید دید که در صورت مشغول بودن به کارهای مختلف، کمتر دچار وسوسه برای خودارضایی خواهید شد.
- تنهایی: اگر شما به دلیل زیاد تنها بودن دچار خودارضایی میشوید به دنبال راههایی برای پرکردن تنهایی تان باشید. افزایش ارتباطات با دوستان و خویشاوندان، شرکت در دورهها و جلسات عمومی، رفتن به پارک برای پیاده روی از راههای پرکردن تنهایی است.
۳- فعالیتهای دیگری برای صرف زمان و انرژی تان پیدا کنید:
زندگی تان را با فعالیتهای مختلف پر کنید. هیجان کارهای مختلف میتواند جایگزین تمایل به خودارضایی شود و باعث شود دفعه بعدی که دچار وسوسه خود ارضایی میشوید، روشی برای پرت کردن حواس خود داشته باشید. برخی از گزینههای زیر را امتحان کنید:
- خلاق باشید: فعالیتهای هنری مثل نقاشی، موسیقی و نمایش تا حد زیادی به تغییر مسیر تمایلات جنسی و قرار گرفتن در مسیر خلاقیت و سازندگی کمک میکند.
- ورزش کردن: ورزش مورد علاقه خود را پیدا کنید و آن را پیگیری کنید.
- تغذیه سالم: استفاده از میوهها و سبزیجات و غذاهای طبیعی قدرت کنترل شما را افزایش میدهد.
- یک سرگرمی جدید پیدا کنید یا مهارت جدیدی را فرا بگیرید: یاد گرفتن چیزی که نیازمند تلاش و وقت گذاشتن است تمرکز ذهن شما را به جای لذت زودهنگام حاصل از خودارضایی بر لذت تاخیر یافتهی حاصل از دستیابی به اهداف قرار میدهد. مهارتهایی مثل آشپزی، باغبانی، نجاری، موسیقی، سخنرانی و ... را امتحان کنید.
- کارهای داوطلبانه و خیریه انجام دهید: انرژی خود را به کمک به مردمی اختصاص دهید که نیاز به کمک شما دارند. عضویت و فعالیت در گروهها و انجمنهای مردم نهاد و خیریه علاوه بر اینکه در شما حس مفید بودن ایجاد میکند، باعث میشود در محیط اجتماعی قرار بگیرید و دوستان زیادی پیدا کنید.
۴- صبور و مقاوم باشید:
متوقف کردن اعتیاد به خودارضایی به آسانی خاموش کردن یک چراغ نیست. بلکه یک فرایندی است که نیازمند تعهد است و ممکن است شما در مراحل مختلف دچار برگشت یا اشتباه بشوید. مهم این است که بر تصمیم و تعهد خود باقی بمانید و در هر نقطه دوباره آغاز کنید.
۵- یک سیستم پاداش قرار دهید:
با خودتان قرارداد ببندید که به ازای هر روز که خود ارضایی نکنید هزار تومان در یک صندوق بیندازید و در پایان هفته با پول آن چیزی را که دوست دارید برای خود بخرید.
راهکارهای زیر هم به شما کمک خواهد کرد:
- اگر با دوستانی ارتباط دارید که آنها هم عادت به خودارضایی دارند ارتباطتان را کمتر کنید.
- زیاد در آینه خود را نگاه نکنید و دیدن خودتان را فقط محدود به نظافت و مرتب کردن در حد معمول بکنید.
- زمانی که به تخت خواب میروید لباسهایی بپوشید که درآوردن آنها دشوار باشد.
- ذهن خود را به مطالب مفید و آموزنده مشغول کنید. فهرستی از کتاب ها، مجلات و سایتهای مورد علاقه خود تهیه کنید و آنها را در دسترس خود قرار دهید. هر روز زمانی را به مطالعه کتاب ها، مجلات و رمانهای موردعلاقه تان اختصاص دهید. رمان به شما کمک میکند در طول روز به داستان آن فکر کنید.
- دعا و عبادت کنید: البته در دعاهایتان زیاد با مشکلتان مشغله ذهنی نداشته باشید. چون میخواهید کمتر به آن فکر کنید. بلکه از خدا بخواهید به شما کمک کند حقایق زندگی را بهتر درک کنید و رفتار و گفتار نیک را پیشه کنید.
- یک لیست از کارهای لذت بخش تهیه کنید (مثلا تماس تلفنی به یک دوست، رفتن کنار پنجره و نوشیدن یک لیوان چای یا قهوه، قدم زدن تا پارک نزدیک خانه، گوش دادن به یک موسیقی) و آن را درجایی از اتاقتان نصب کنید. زمانی که دچار وسوسه خود ارضایی میشوید دستهایتان را به هم بزنید و با صدای بلند یک کلمه یا عبارت را بگویید (مثلا: پاشو، بسه، استوپ و ...) و به لیست کارهای مورد علاقه تان نگاهی بیندازید و یکی از آنها را انتخاب کنید.
- به رشد شخصی خود بپردازید: شناخت ویژگیهای خود و تلاش در جهت بهبود آنها تاثیر ویژهای در کاهش عادات و رفتارهای منفی میگذارد.
- در ذهن خود، خود ارضایی را با یک تصویر یا کار ناخوشایند تجسم کنید. یعنی خودتان را در حالت خود ارضایی تجسم کنید در حالی که در یک جوی آب کثیف و پر از لجن خوابیده اید و لجنها روی صورت شما را پر کرده است. این صحنه را بارها و بارها تجسم کنید. خواهید دید که به تدریج لذت خودارضایی در شما از بین خواهد رفت.
منبع: ravvan.com
ارسال نظر