۶ آمادگی دختران و پسران برای ازدواج

پارسینه: بسیاری از دختران و پسران جوان، تصور میکنند با رسیدن به بلوغ جسمانی، آمادگیهای لازم برای ازدواج را پیدا کرده اند بنابراین توانایی لازم برای اداره زندگی مشترک را دارند و میتوانند بر مشکلات و دست اندازهای آن فائق شوند.

بسیاری از دختران و پسران جوان، تصور میکنند با رسیدن به بلوغ جسمانی، آمادگیهای لازم برای ازدواج را پیدا کرده اند بنابراین توانایی لازم برای اداره زندگی مشترک را دارند و میتوانند بر مشکلات و دست اندازهای آن فائق شوند. در صورتی که اگر یک نفر برخی آمادگیهای مورد نیاز برای ازدواج را در خود رشد و پرورش نداده باشد، لزوما با یافتن فردی که دارای تمام ملاکهای مد نظرش باشد، نمیتواند ازدواج پایداری داشته باشد. وقتی این آمادگیها نباشد، کم کم تنشها شروع خواهد شد، دو طرف حرف همدیگر را نخواهند فهمید، درگیریها بیشتر میشود و روز به روز از هم دور خواهند شد؛ بنابراین در مبحث ازدواج، خیلی مهم است که بدانیم آیا آمادگی ازدواج را داریم یا نه؟ شاید با خودتان بگویید مگر ازدواج هم آمادگی میخواهد؟
ازدواج مانند سفری چند ده ساله است!
در جواب سوال مطرح شده، برای تان یک مثال میزنم. فرض کنید قرار است به سفر بروید. چقدر برای تان مهم است زمانی سفر بروید که حال تان خوب باشد و شرایط خوبی داشته باشید؟ به طور مثال اگر مریض باشید، دوست ندارید به سفر بروید. اگر از نظر مالی در مضیقه باشید، سفر رفتن را به تعویق خواهید انداخت. از چند روز قبل وقت قابل توجهی را صرف خرید وسایل مورد نیاز، ایجاد آمادگیهای لازم برای سفر در خودتان، انتخاب همسفر و... میکنید. به این موضوع فکر خواهید کرد با چه فردی سفر بروید که بیشتر خوش بگذرد. با توجه به همه این موارد، فراموش نکنید که ازدواج یک سفر چند ده ساله است، پس خیلی مهم است که هم آمادگیهای لازم برای ازدواج را کسب و هم فردی را انتخاب کنیم که در زندگی به هر دو نفرمان خوش بگذرد!
۶ آمادگی قبل از ازدواج
از بحث اهمیت آمادگیهای قبل از ازدواج که بگذریم، باید بدانیم که آمادگی قبل از ازدواج، شامل چند جنبه است که در ادامه، نکاتی را در این باره خواهید خواند.
آمادگی روانی
بحث مسئولیت پذیری، توانایی مقابله با مشکلات، خوش بینی و مثبت اندیشی، توانایی تصمیم گیری مستقل و پختگی هیجانی از جمله مباحثی است که در این حیطه قرار میگیرد. شما باید به صورت جداگانه، شخصیت خودتان را در حوزههای مطرح شده بررسی کنید تا با آمادگی کامل به سراغ زندگی مشترک بروید. توجه داشته باشید داشتن آمادگی در تمام موضوعات مطرح شده در حیطه آمادگی روانی، برای موفقیت زندگی مشترک الزامی است.
آمادگی اجتماعی
بحث آمادگی اجتماعی برای همسران بسیار مهم است، چون بعد از ازدواج، شما دارای خانواده جدیدی میشوید و اگر در این آمادگی دچار مشکل باشید، در رفت و آمد با خانواده همسر یا دوستان همسر به مشکل جدی برخواهید خورد. بررسی این آمادگی در خودتان کار سختی نیست و باید نحوه تعامل تان با دیگران را ارزیابی کنید.
آمادگی مالی
این آمادگی به خصوص برای آقایان بسیار مهم است، چون کفایت مردانه در زندگی مشترک تا حدی از شغل و آمادگی مالی فرد به دست میآید. همین طور اگر از طرف خانواده حمایت مالی میشوید، بهتر است بدانید هر حمایتی، دخالتی هم به دنبال دارد و این نکتهای است که از دید بیشتر زوجهای جوان پنهان میماند.
آمادگی جسمانی
برای مثال سن و سال فرد و طرف مقابل در این بخش قرار میگیرد. به طور معمول اختلاف سن بین ۲ تا ۷ سال را ایده آل در نظر میگیریم. این تفاوت در سنین بالای ۳۰ سال از بین میرود، چون فرض میشود که فرد تا ۳۰ سالگی به بلوغ فکری کامل رسیده است یعنی اگر زوجی که سن شان بیشتر از ۳۰ سال است، قصد ازدواج دارند، ضروری نیست که اختلاف سن شان در محدوده ۲ تا ۷ سال باشد. اگرچه سن به تنهایی عامل خوشبختی یا بدبختی زوج نیست، ولی توصیه میشود با فردی ازدواج کنید که در این محدوده سنی باشد. ازدواج با فردی که در دهه متفاوتی با شماست، منجر به نداشتن تفاهم میشود و همچنین بعدها در فرزند پروری میتواند مشکل ایجاد کند. همین طور ازدواج در سنین پایین ممکن است باعث بروز نارضایتی در سنین بالاتر شود، چون فرد در وقت ازدواج دارای بلوغ هیجانی نبوده و ملاکهای مشخصی برای ازدواج نداشته است و در بزرگ سالی با بالارفتن سن، ملاک هایش تغییر میکند. همین طور توصیه نمیشود که ازدواج خود را تا سنین بالا به تعویق بیندازید، چون بالا رفتن سن، موجب کاهش انعطاف پذیری میشود که این ویژگی در رضایت زناشویی نقش مهمی دارد.
آمادگی اعتقادی
خط قرمزهایی که ما در زندگی برای خود داریم و بایدها و نبایدهایی که برای خود تعیین کرده ایم، باید کاملا مشخص باشد تا بتوانیم برای طرف مقابل مان در جلسات خواستگاری به خوبی توضیح دهیم.
آمادگی خانوادهها
آیا خانواده، مستقل شدن من را میپذیرد؟ آیا طرف مقابل را به عنوان عروس یا داماد میپذیرد؟ آیا اگر روی حمایت مالی خانواده حساب باز و آنها را مطلع کنم، این توانایی را دارند؟ بعضی از جوانان، خانوادهها را از ارتباط هایشان آگاه نمیکنند تا زمانی که تصمیم نهایی را بگیرند. این کار، درست نیست. پنهان کردن مسئله مهمی مانند ازدواج از خانواده موجب رنجش آنها میشود و حتی میتواند باعث بروز مقاومت در برابر ازدواج شما بشود. حتی ممکن است خانواده طرف مقابل را در این پنهان کاری دخیل بدانند و دید منفی به وی پیدا کنند. به همین دلیل است که در جلسات خواستگاری، خانوادهها با هم رفت و آمد میکنند تا با هم بیشتر آشنا شوند.
منبع: سیمرغ
ارسال نظر