گوناگون

بی‌خوابی چگونه درمان می‌شود؟

پارسینه: به طور کلی بی خوابی کوتاه مدت وقتی حل میشه که مشکل پایه که باعث بروز این اختلال شده حذف یا اصلاح بشه.

خواب شبانه مهمترین خوابیه که باید در زمان خودش به خوبی و به طور کامل انجام بشه، اما در این میان بعضی افراد هستن که با بی خوابی شبانه حسابی درگیرن و عذاب میکشن. بهتره که خواب شب بین ۷ الی ۸ ساعت صورت بگیره تا انرژی لازم را برای روز بعد بدست بیارین. بی خوابی شبانه در افراد باعث میشه به دلیل نداشتن خواب کافی در کار‌های دیگشونم به مشکل بخورن. این موضوع میتونه روی فعالیت روزانه و حتی ارتباطات افراد تاثیر منفی بگذاره، در ادامه در مورد برخی درمان‌های این بیماری توضیحاتی میدم.

بی خوابی شبانه چیست؟
بی خوابی یک اختلال در خواب است که میتونه زندگی شما رو تحت تاثیر قرار بده. افرادی که با این مشکل مواجه هستند تمام طول شب را نمیتونند با آرامش بخوابند و تا صبح بیدار میمونند و یا به صورت مقطعی میخوابن و باز بیدار میشن. مشکل بی خوابی مقطعی ممکنه با یک استرس کوتاه مدت همراه باشه که این بی خوابی میتونه تا چند هفته ادامه پیدا کنه و اغلب کمتر از یک ماه رفع میشه. اما بعضی افراد با بی خوابی مزمن روبرو هستن که میتونه دلایل مختلفی مانند افسردگی یا ابتلا به بیماری‌های سخت باشه که همه این عوامل باعث بی خوابی شبانه میشن.

زمان مراجعه به پزشک و در مان آن
فرد مبتلا به بی خوابی شبانه نیاز داره تحت نظر پزشک باشه، اگر این مشکل بیشتر از سه تا چهار هفته طول بکشه باید برای درمان آن اقدام جدیتری انجام بدین. به طور کلی برای مشکل بی خوابی یک فرد بستری نمیشه، اما اگر کمبود خواب منجر به حادثه یا آسیب‌های دیگری در بدن شده باشه ممکنه فرد به بیمارستان منتقل و در آنجا بستری بشه. اگر این بی خوابی تهدید یا مشکلی برای فرد نداشت نیاز به بستری شدن نیست.

بی‌خوابی چگونه درمان میشود؟
به طور کلی بی خوابی کوتاه مدت وقتی حل میشه که مشکل پایه که باعث بروز این اختلال شده حذف یا اصلاح بشه. اکثر مردم وقتی که با مشکل بی خوابی مزمن روبرو میشن به پزشک مراجعه میکنن. برای درمان بی خوابی شبانه باید علت اصلی آن را پیدا کنیم. وقتی که علت آن مشخص شد مشکل بی خوابی راحتتر قابل حله، چون تا زمانی که علت اصلی پیدا نشه درمان بی فایده است.

درمان‌های بی خوابی
درمان بی خوابی شامل درمان دارویی (تحت نظر پزشکی) و غیر دارویی است. اما مطالعات نشان داده که ترکیبی از این دو در درمان موثرترند.

درمان پزشکی
درمان‌های پزشکی شامل قرص‌های تجویزی، دارو‌های ضد افسردگی، خواب آور، آنتی هیستامین‌ها و ملاتونین است. دارو‌هایی که برای درمان بی خوابی در نظر گرفته میشه بستگی به میزان حاد بودن مشکل دارن، اما استفاده از دارو‌های بی خوابی باید همزمان با درمان رفتاری صورت بگیره تا نتیجه آن موثرتر باشه.

رعایت بهداشت خواب
بهداشت خواب یکی از درمان‌های رفتاری برای بی خوابیه. برای بهبود کیفیت و کمیت خواب بیمار می‌تونه چند مرحله ساده را انجام بده. این مراحل عبارتند از:

سعی کنید به همان اندازه‌ای که به خواب نیاز دارین و به آرامش میرسین بخوابید.
انجام تمرینات ورزشی به طور منظم به مدت ۲۰ دقیقه ۵ ساعت قبل از خواب را فراموش نکنید.
اجتناب از مجبور کردن خود به خوابیدن.
یک برنامه منظم برای خوابیدن و بیدار شدن داشته باشین، یعنی هر روز سر یک ساعت به رختخواب برین و سر یک ساعت هم بلند بشین.
از خوردن نوشیدنی‌های کافئین دار در بعد از ظهر مانند (چای، قهوه، نوشیدنی‌های غیر الکلی و غیره) اجتناب کنید.
در هنگام شب سیگار نکشین.
به هیچ وجه شکم گرسنه وارد رختخواب نشین.
محیط اتاق خواب را از لحاظ نور، دما و ... تنظیم کنید.

تکنیک‌های آرامش بخش
درمان آرام بخش شامل اقداماتی نظیر مراقبه (مدیتیشن) و ریلکس کردن بدن (شل کردن عضلات در آرامش) و یا کم نور کردن چراغ و پخش موسیقی آرام بخش قبل از رفتن به رختخوابه. این نوع تکنیک‌ها کمک میکنه تا فرد با آرامش کافی به رختخواب بره و خواب راحتی داشته باشه و تا صبح بیدار نشه.

کنترل محرک‌ها
هنگامی که احساس خواب آلودگی می‌کنید به رختخواب برین.
از تماشای تلویزیون، مطالعه، خوردن در رختخواب اجتناب کنید. از رختخواب فقط برای خواب و فعالیت جنسی استفاده کنید.
اگر بعد از رفتن به رختخواب ۳۰ دقیقه خوابیدین و دوباره بلند شدین به اتاق دیگر رفته و از تکنیک‌های آرامش خود کمک بگیرین.
ساعت زنگ داری را تنظیم کنید تا هر روز صبح، حتی آخر هفته‌ها سر ساعت خاصی بیدارتون کنه.

درمان‌های گیاهی برای بی خوابی
کسانی که با بی خوابی مواجه هستند علاوه بر درمان پزشکی و رفتاری شناختی میتونن از درمان‌های گیاهی هم بهره کافی را ببرن. داروی گیاهی مثل بابونه مشکل بی خوابی شبانه را درمان میکنه. بیمارانی که به بی خوابی مزمن مبتلا هستن میتونن این گیاه را از عطاری تهیه کرده و مصرف کنن و تاثیر شگفت انگیزشو ببینن. سعی کنید این دمنوش را در طول روز یا ۳۰ دقیقه قبل از خواب استفاده کنید.

منبع: ۲ نفره

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد