بحران لرستان را فرا گرفت/ احتمال ورود آب به داخل شهر پلدختر

پارسینه: سیل در چند روز اخیر در لرستان خسارات زیادی به روستاها و پلهای استان زده است. آبگرفتگی شهرها و روستاها همچنان ادامه دارد و امدادرسانی به مردم این استان ادامه دارد.
به گزارش پارسینه ؛«سیلاب در راه است» این هشداری بود که در روزهای گذشته هواشناسی لرستان نسبت به آن اخطار داد تا مسئولان استان و مردم برای مقابله با سیلاب احتمالی آمادگی داشته باشند تا همانند سیل ویرانگر فروردینماه امسال غافلگیر نشوند.
بارشهای سیلآسا که از چند روز گذشته در نقاط مختلف کشور آغاز شده، سبب وارد آمدن خساراتی در بخشی از روستاها و شهرستانها شده است بهگونهای که در حال حاضر شاهد انسداد بخشی از محورها و آبگرفتگی مسیرها و نیز لغو پروازهای فرودگاهها هستیم.
این بارندگیها همچنین در بخشی از شهرستانها و مناطق کشور علاوهبر اعلام شرایط بحرانی، سبب تخریب برخی منازل شده و اهالی این منطقه را در وضعیت قرمز بارندگی قرار داده است.
آخرین خبرها در ارتباط با آخرین وضعیت سیل در لرستان را با پارسینه دنبال کنید:
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمرکشور اعلام کرد: ۲۷۱ نیروی امدادی در قالب ۶۷ تیم عملیاتی به ۶۹۱ نفر از هموطنان ساکن در استان لرستان امدادرسانی و ۹ نفر را به مناطق امن منتقل کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مرتضی سلیمی ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در مقابله با سیلاب لرستان گفت: آماده سازی طرح عملیاتی نحوه مقابله با سیلاب، استقرار نماینده سازمان امداد و نجات در لرستان، اعزام تیم جست و جو و نجات در سیلاب از استان همدان به شهرستان پلدختر، پیش بینی ٨۵ نقطه جهت اسکان اضطراری، استقرار بالگردهای امدادی در سطح استان و استانهای معین، تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب و فراخوان تیمهای نجات در آبهای خروشان فدراسیون قایقرانی و استقرار در پلدختر از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر در استان لرستان است.
وی با اشاره به امدادرسانی به هموطنان ساکن در ۵۱ روستا تاکید کرد:۶۷ تیم عملیاتی شامل ۲۷۱ امدادگر و نجاتگر در حال امدادرسانی به هموطنان در لرستان هستند و تا این لحظه به ۶۹۱ نفر از هموطنان که شامل ۱۵۵ خانوار میشود، امدادرسانی شده است ۹ نفر هم به اماکن امن منتقل شدند.
به گفته رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ۴۰ دستگاه خودروی عملیاتی برای کمک به هموطنان در اختیار نیروهای امدادی هلال احمر قرار گرفته است و ۴۳ باب منزل هم از آب تخلیه شده است.
فارس/ معاون عملیات سازمان امداد و نجات از آمادگی کامل و امدادرسانی در ۷ استان کشور خبر داد و گفت: نگرانی در مورد شهر پلدختر با توجه به کاهش بارشها، کاملا رفع شده است.
حامد سجادی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات درباره «تمهیدات این سازمان برای امدادرسانی به مناطق درگیر با حوادث جوی»، اظهار داشت: به ۷ استان شامل استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، ایلام، اصفهان و قم آمادهباش اعلام کردیم و در این ۷ استان، طرح عملیاتی آماده و توسط ویدئوکنفرانس نکات لازم ارائه شده و مکاتباتی برای ایجاد آمادگی صددرصد صورت گرفته است.
*آماده باش بالگردهای امدادی در ۷ استان/تکمیل انبارهای امدادی
وی ادامه داد: یک نماینده از سازمان امداد و نجات در این استانها مستقر شده و انبارهای امدادی در این استانها از لحاظ تأمین اقلام امدادی تأمین شده است؛ ضمن اینکه چند بالگرد نیز در استانهای یاد شده مستقر شدهاند و استانهای معین این استانها نیز در آمادهباش قرار دارند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به آخرین وضعیت بارشها در استانهای اشاره شده، گفت: آخرین شرایط فشار بارشها صورت گرفت و در استانهای ایلام، چهارمحال و بختیاری اتفاق خاصی نیفتاده است؛ البته در کوهرنگ بیشترین بارش باران را داشتیم، اما خوشبختانه در این منطقه نیز اتفاق خاصی نیفتاده است.
سجادی متذکر شد: همچنین در استان خوزستان نیز مشکلی وجود ندارد؛ البته در استان لرستان برخی شهرها دچار آبگرفتگی شدند؛ به خصوص در شهر نورآباد که با توجه به آمادگی صددرصدی که وجود داشت، با مشکل خاصی روبهرو نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان لرستان به دلیل قطع راههای ارتباطی تعدادی از روستاها به محض بهتر شدن شرایط آب و هوایی ارزیابیهای دقیقتر با بالگرد انجام خواهد شد؛ ضمن اینکه در مراکز شهرستانهای الیگودرز، ازنا، نورآباد، خرمآباد، پلدختر و بخش معمولان مکانهایی بودند که در آنها سیلاب جاری شده بود، اما مشکل خاصی نداشتیم؛ البته تعدادی از این روستاها به دلیل قطع راههای ارتباطی با مشکلاتی روبهرو بودند.
*رفع نگرانی درباره پلدختر
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به وضعیت ویژه استان لرستان، ابراز داشت: با توجه به اینکه در این استان شرایط خاصتر بود، از قبل موضوع اسکان اضطراری، البته با ملاحظه توجه به ویروس کرونا درنظر گرفته شده بود؛ ضمن اینکه در نقاطی مانند شهر پلدختر، منازل خانوادههایی که در مسیر رودخانه قرار داشتند، تخلیه اضطراری داشتیم و این خانوادهها در مدارس و مکانهای عمومی که از نظر امکانات لازم مهیا شده بود، اسکان پیدا کردند.
سجادی متذکر شد:در شب گذشته نگرانی با توجه به بارندگی و طغیان رودخانهای که در خرمآباد قرار دارد، در خصوص شهر پلدختر نگرانی داشتیم، اما خوشبختانه این موضوع رفع شده و اکنون توده هوا به سمت شرق در حال حرکت است.
وی تصریح کرد: در استان تهران نیز تاکنون گزارشی در خصوص مشکلات ناشی از بارندگی نداشته امی البته همه نیروهای امدادی در آماده باش کامل هستند.
* آموزش درباره کرونا؛ تنها وظیفه هلال احمر
معاون عملیات امداد و نجات درباره فعالیت سازمان امداد و نجات در پیشگیری از کرونا در کشور، افزود: بخش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نقش دیگری برای هلال احمر تعریف نشده است.
سجادی یادآور شد: مدیریت اصلی موضوع کرونا با وزارت بهداشت است.
فارس/ مدیرعامل شرکت آبفا لرستان با بیان اینکه با توجه به رعایت نکاتی ایمنی که پس از سیل فروردین انجام شد در سیل اخیر آسیب جدی به شبکه آب شهری استان وارد نشد، گفت: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
حمیدرضا کرموند امروز اظهار داشت: پس از اینکه در سیل فروردین ماه آسیب جدی به شبکه استان وارد شد در سال جاری اقدام به مقاوم سازی تاسیسات کردیم.
وی با بیان اینکه با توجه به رعایت نکاتی ایمنی که پس از سیل فروردین انجام شد در سیل اخیر آسیب جدی به شبکه آب استان وارد نشد، افزود: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
مدیرعامل آب و فاضلاب لرستان بیان کرد: معمولا پس از سیلابها در حوزه بهداشتی آب مشکلاتی به وجود میآید، اما خوشبختانه پرسنل آبفا استان از لحاظ بهداشتی به صورت مضاعف آب شبکه را چک میکنند تا مشکلی پیش نیاید.
کرموند در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: در حال حاضر تمام منابع تولید آب در مدار هستند و همه شهرها آب کافی دارند.
حسن رضاییان فرماندار پلدختر با بیان اینکه بارندگیها در سطح این شهرستان متوقف شده است اظهار داشت: تاکنون آب وارد شهر پلدختر نشده و طبق گزارشات داده شده دبی آب رودخانه کشکان در حال کاهش است، ولی مشکلات ما در حوزههای بالادست است که امیدواریم اتفاق خاصی نیفتد.
او افزود: سیلاب وارد روستاهای چممهر و بابازید شده، ولی با توجه به تخلیه روستاها در روزهای گذشته مشکلی وجود ندارد.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه پل افرینه هماکنون زیر آب است، عنوان کرد: پل چمشهران در معمولان را سیلاب بهطور کامل تخریب و با خود برده و رمپهای خاکی پل کیانآباد، بابازید و چممهر هم تخریب شده است.
او بیان کرد: راه ارتباطی ۱۵ روستای بخش معمولان و ۳۹ روستای بخش مرکزی پلدختر هم بر اثر سیلاب قطع شده است.
سید حسین ریاضتی روز چهارشنبه در گفتگویی افزود: عملیات آوار برداری و تعیین خسارت این ۲ واحد که فرسوده بودند هنوز آغاز نشده است.
وی ادامه داد: بارندگی های شدید ۲ روز اخیر موجب شد تا در سطح شهر بروجرد به ویژه روستاها با وقوع سیل و محاصره روستاها در آب مواجه شویم.
ریاضتی بیان کرد: هم اکنون روستاهای رحیم آباد، شیروان، کاروانهٌ، همت آٍباد همچنان در محاصره آب هستند.
وی تاکید کرد: بدون شک سیلاب شب گذشته خسارتهایی به واحدهای مسکونسی روستایی وارد کرده اما تا فروکش نمودن آب نمی توان تعیین خسارت نمود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بروجرد اضافه کرد: ۴۴۰ واحد مسکونی روستایی تخریب شده از سیل فروردین ماه سالجاری در این شهرستان احداث شد.
وی ادامه داد: برای احداث این واحدهای روستایی ۷۶ میلیون تومان وام بلاعوض، تسهیلاتی و معیشتی پرداخت شده که در مجموع ۳۳ میلیارد و ۴۴ میلیون تومان می باشد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این راستا ۲۲ واحد مسکونی نیز در شهر بروجرد دچار آسیب شده بود که برای احداث هر واحد مسکن در شهر ۸۶ میلیون تومان در مجموع یک میلیارد و ۸۹ میلیوون تومان وام پرداخت شده است.
ریاضتی افزود: امسال همچنین در قالب تعمیرات واحدهای تخریبی از سیل ۱۹۰ واحد وام تعمیرات در شهر و روستا هر مورد ۱۵میلیون تومان در مجموع ۲ میلیارد و ۸۵ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: در سالجاری ۳۸ میلیارد و ۱۸میلیون تومان در راستای مسکن آسیب دیده ناشی از سیل در سطح شهر و روستاهای بروجرد هزینه شده که در این راستا کار تعمیرات ۱۰۰ درصد و واحدهای احداثی نیز تا ۷۰درصد احداث شده اند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بروجرد گفت: ۸۴درصد واحدهای مسکونی این شهرستان از مجموع ۲۴ هزار واحد تبدیل به احسن شده اند.
حسن رضاییان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با رصد کارشناسی و عنایت خداوند تابحال مشکلی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه اکثر بارندگیهای بالادست به رودخانه کشکان ملحق میشوند، عنوان کرد: در حال حاضر دبی آب کشکان ۳۲۰۰ مترمکعب در ثانیه است.
فرماندار پلدختر ادامه داد: در معمولان راه ارتباطی ۱۵ روستا و در بخش مرکزی پلدختر راه ارتباطی ۳۹ روستا قطع شدهاست.
وی با اشاره به اینکه در بحث باران جدی که داشتیم تا الان مشکل خاصی نداشتیم و آب هم وارد شهر نشده، بیان کرد: با عنایت خدا مشکلات را پشت سر بگذاریم و بعداز ساعت ۱۳ مشکلی نداشته باشیم.
رضاییان عنوان کرد: ما با تمام توان پای کار هستیم، در حوادث احتمال قطعی آب، برق و گاز وجود دارد در معمولان مقطعی آب قطع شد و مشکل قطعی گاز زمانی که رودخانه فروکش کند حل میشود.
فرماندار پلدختر افزود: راه دسترسی به روستاهای بخش آمیران قطع شده که در این رابطه جهت کمک رسانی به این روستاها تقاضای پشتیبانی بالگرد را از هلال احمر داشتیم.
قدرتاله ترابینژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی سه روز گذشته تاکنون در آماده باش کامل هستیم.
وی عنوان کرد: در اثر بارشهای سنگین و حجم زیاد سیلاب خیلی از پلها و ابنیه فنی از بین رفت.
ترابینژاد با اشاره به قطع ارتباط روستاها و همچنین قطع راه ارتباطی ویسیان به سراب دوره، بیان کرد: شاهیوند بخشیاز جاده را سیل برده دنبال استقرار دستگاههای سنگین راهداری هستیم.
فرماندار چگنی با اشاره به اینکه پل دوآب آسیب جدی دیده است، ادامه داد: ارتباط از سمت پل کشکان برقرار است و به کمک سپاه پاسداران درحال ریزش برداری هستیم که ارتباط روستاها وصل شود.
وی ادامه داد: کل راههای استان آسیب دیدهاند و از ظرفیت ارتش، سپاه، پادگان امام علی(ع) و بخش خصوصی استفاده میکنیم که ارتباط را برقرار کنیم.
ترابینژاد با اشاره به اینکه از نظر آب، گاز و برق مشکلی نداریم با تمام توان پیگیری میکنیم بتوانیم راه مردم را وصل کنیم، افزود: انتهای بخش شاهیوند ۱۳ روستا داریم که راه ارتباطی آنها قطع شدهاست و در دیگر روستاها ارتباط به سختی برقرار است.
فرماندار چگنی ادامه داد: پل موقت حیاتالغیب را کامل آب برد و ارتباط از طریق روستای زم زم برقرار است.
وی افزود: سیلاب وارد روستاهای چممهر و بابازید شده، ولی با توجه به تخلیه روستاها در روزهای گذشته مشکلی وجود ندارد.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه پل افرینه هماکنون زیر آب است، عنوان کرد: پل چمشهران در معمولان را سیلاب بهطور کامل تخریب و با خود برده و رمپهای خاکی پل کیانآباد، بابازید و چممهر هم تخریب شده است.
وی بیان کرد: راه ارتباطی ۱۵ روستای بخش معمولان و ۳۹ روستای بخش مرکزی پلدختر هم بر اثر سیلاب قطع شده است.
فیروز خدایی در گفتگویی اظهار کرد: اکیپهای شرکت گاز استان در سراسر استان آمادهباش هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر فقط گاز شهر معمولان که ۲۱۰۰ مشترک بوده، قطع است و روستاها این شهر مشکلی ندارند. خدایی اضافه کرد: به محض اینکه کشکان کمی فروکش کند خط موقت شهر معمولان را اجرا میکنیم.
سرپرست شرکت گاز لرستان بیان کرد: مابقی استان مشکل قطع گاز ندارند.وی بیان کرد: در سراسر استان اکیپهای شرکت گاز آمادهباش هستند.
فرماندار الیگودرز از خسارت سیلاب لرستان به ۲۷ واحد مسکونی این شهرستان خبر داد.
حمید کشکولی، با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمدهای از معابر الیگودرز دچار آبگرفتگی شده است افزود: نیروهای امدادی، شهرداری و هلال احمر مشغول رفع آب گرفتگیها هستند.
فرماندار الیگودرز با اشاره به اینکه جاده اصلی شول آباد-خرم آباد به علت ریزش برای مسافران در حال حاضر بسته است گفت:در مسیر ذلقی رانش زمین داشته ایم و جاده الیگودرز به بخش ذلقی بسته است.
کشکولی با اشاره به اینکه چند روستای شهرستان نیز در محاصره آب قرار گرفته است، گفت: ساکنین این روستاها منازل خود را تخلیه کرده و به جاهای امن منتقل شده اند.
او در پایان گفت: با تمهیدات خاص تردد ماشینهای سنگین در محور الیگودرز- اصفهان تا صبح چهارشنبه متوقف شده است.
حمیدرضا کرموند اظهار کرد: خوشبختانه بعد از سیل فروردین ماه امسال تأسیسات را مقاوم کردیم و در بازسازیها نکات ایمنی را رعایت کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
مدیرعامل آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: باتوجه به اینکه تابآوری تأسیسات را بالا بردیم در حال حاضر تمام منابع تولید در مدار هستند و همه شهرها آب کافی دارند.
کرموند افزود: از لحاظ بهداشتی به صورت مضاعف چک میکنیم و امیدواریم در آینده نیز هیچ مشکلی پیش نیاید.
بهروز مرادپور با اشاره به میزان بارشهای ۴۵ ساعت گذشته در لرستان تا ساعت ۶:۳۰ صبح امروز چهارشنبه، اظهار کرد: این میزان بارش در خرم آباد ۸۹ میلیمتر، بروجرد ۱۱۷.۳، الیگودرز ۸۳.۱، کوهدشت ۹۴.۹، پلدختر ۷۰.۱، دورود ۱۲۸.۸ و در الشتر ۱۲۲ میلیمتر بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین بارش با ۱۴۴.۹ میلیمتر مربوط به نورآباد بوده است، اضافه کرد: در ازنا ۸۹.۸ میلیمتر، رومشکان ۹۹.۳ و در سراب دوره ۱۰۵.۱ میلیمتر بارش باران ثبت شده است.
مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: میانگین بارشها در لرستان ۱۰۴ میلیمتر بوده است.
فریدون خودنیا با اشاره به وضعیت برق اظهار کرد: چنانچه وضعیت آب گرفتگی در همین حد بماند در این آزمون سربلند بیرون میآییم اما چنانچه میزان بارندگی بیشتر شود قطعا با خسارت و مشکلاتی مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ۳۷ روستا در استان با خاموشی برق مواجه شدند، که ۲۷ روستا مربوط به پلدختر و ۱۰ روستای دیگر مربوط به سایرشهرستانهاست، افزود: با توجه به اینکه راههایی در استان مسدود شدن از وضعیت تاسیسات برق و شبکه در این مناطق بیخبریم که در چه وضعیتی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت برق لرستان عنوان کرد: پرسنل و ۱۲۰ اکیپ شرکت برق استان در آمادگی کامل بسر میبرند.
وی افزود: در شهرهای معمولان، پلدختر و سایر شهرستانهای استان مشکل حادی نداریم و میزان خسارت را با توجه به میدود شدن برخی راهها نمیتوانیم برآورد کنیم.
وی با اشاره به اینکه پل روستای چم شهران را آب با خود برد و پل روستای دمرود افرینه هم زیر آب است افزود: گاز شهر معمولان روز گذشته به سبب بالا آمدن دبی رودخانه کشکان و ترکیدن لوله گاز در ورودی شهر معمولان قطع شده و همچنان قطع است.
سرپرست بخشداری معمولان عنوان کرد: راه ارتباطی ۲۰ روستای بخش معمولان قطع شده و ارتباط معمولان با مرکز استان و مرکز شهرستان قطع است و این شهر در بن بست ارتباطی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۵ منزل روستا را در روستای کاروانه تخلیه کردیم و متاسفانه حدود چهار صبح پنج منزل در این روستا تخریب شد افزود: در بخش مرکزی قطعا خسارات زیادی به بخش کشاورزی ما وارد شده است، ولی در حال حاضر نمیتوان آمار دقیقی اعلام کرد.
معاون فرماندار بروجرد عنوان کرد: خوشبختانه به دامهای روستایی بروجرد آسیبی نرسیده است شب گذشته روستای والانشان، کیدان و جاده روستای رحیم آباد مسدود بود که مشکل آنجا هم برطرف شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر مقابل دانشگاه آیتالله بروجردی بهصورت نقطهای آبگرفتگی داریم و روستاهای اسدخانی و عباسآباد نیز دچار آبگرفتگی شده که همکاران ما در حال برطرف کردن این موارد هستند.
دبیر ستاد بحران بروجرد تاکید کرد: تنها خسارت عمده ما در بارندگیهای اخیر و شب گذشته در بخش کشاورزی بوده است، از عزیزان همشهری تقاضا دارم به اعداد و آماری که در فضای مجازی و یا بعضا برخی سایتها اعلام میشود توجه نکنند میزان خسارت و تعداد تخریب هنوز بهصورت کارشناسی بهدست نیامده است.
مرتضی کائیدیفرد در گفتگویی در پلدختر با بیان اینکه دبی رودخانه کشکان در حال افزایش است اظهار داشت: راه ارتباطی ۵۰ روستای بخش مرکزی پلدختر قطع شده و سیلاب وارد دو روستای چممهر و بابازید شده است.
وی افزود: با توجه به اطلاعرسانیهای انجامشده طی روزهای گذشته اهالی بابازید و چممهر این روستاها را تخلیه کردهاند و مشکل خاصی در روستای چممهر و بابازید وجود ندارد.
بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه در برخی روستاها بهسبب بروز سیلاب نوسان برق گزارش شده است عنوان کرد: بخشهایی از پلهای بابازید، چممهر و کیانآباد تاکنون بر اثر سیلاب تخریب شدهاند.
مسعود فلاحاظهار داشت: به علت بارندگی شدید باران و جاری شدن سیل شب گذشته کلیه راههای ارتباطی روستاهای بخش مرکزی این شهرستان قطع و روستاها در محاصره شدید آب قرار گرفتند.
وی ادامه داد: به دلیل احساس خطر ناشی از سیل در روستای کاروانه ۱۵ واحد مسکونی واقع در مسیر رودخانه تخلیه شدند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد بیان کرد: هم اکنون راه ارتباطی این روستاها برقرار و تردد در این روستاها برقرار است.
وی افزود: بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی نیز به دلیل بارش شدید باران و جاری شدن سیل دچار خسارت شده که با همکاری بنیاد مسکن تعیین خسارت خواهند شد.
فلاح اضافه کرد: با توجه به شدت بارشها و حجم بالای آب که در مقایسه با سیل فروردین ۹۸ بیشتر بود بدونه شک بعد از فروکش کردن آب شاهد تخریب بخش عمده ای از پلها و جاده ها خواهیم بود.
وی یادآور شد: اکیپ های امدادی لازم برای مهار سیل و جلوگیری از ورود آب به داخل منازل روستاییان و حمایت از مردم همچنان مشغول فعالیت هستند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: در برخی از خیابان های شهر بروجرد آبگرفتگی وجود داشت که توسط اکیپ های امدادی و عوامل شهرداری رفع شد.
فلاح افزود: از شب گذشته همه عوامل امداد و نجات و راهداری و پلیس راه به حالت آماده باش درآمدند و در سطح شهر شهرداری و در جاده و روستاها عوامل راهداری، راه و شهرسازی و هلال احمر در حال خدمت رسانی هستند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد اظهارداشت: هم اکنون تردد در همه جادههای شهرستان بروجرد در جریان است و از رانندگان تقاضا می شود از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند.
فرماندار نورآباد گفت: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پلهای بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شدهاست.
حشمت بهمنی فرماندار نورآباد اظهار داشت: از دیروز ظهر بارندگی شدید در دلفان آغاز شد که بیسابقه بود و تمهیداتی از قبل اندیشیده بودیم و اقدامات لازم به عمل آمد و با آمدگی کامل به مقابله با سیلاب رفتیم.
او با اشاره به اینکه میزان آب رودخانه نورآباد چهار برابر ظرفیتش بود، عنوان کرد: برخلاف سیل فروردین ماه مردم نهایت همکاری را با ما داشتند و خودشان خانهها را تخلیه کرده و با ایزوگام درها را بسته بودند.
بهمنی با بیان اینکه شب گذشته دو تا سه هزار نفر را به محلهای امن جابجا کردیم، تصریح کرد: چهار کمپ در شهر نورآباد، دو روستا و سه مسجد برای اسکان مردم آماده شده بود.
فرماندار نورآباد ادامه داد: با وجود اینکه محلات عظیمی از شهر زیر آب رفته بود، اما حداقل خسارات را در این دوره داشتیم و تعدادی از منازل و مغازهها دچار آبگرفتگی شده بودند.
او اظهارداشت: در بخش خاوه دو روستا دچار آبگرفتگی شدند که با اعزام ماشین آلات خطر برطرف شد.
بهمنی افزود: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پلهای بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شدهاست.
فرماندار نورآباد با اشاره به اینکه راههای نفوذ آب به داخل شهر بسته شده، عنوان کرد: آب، برق و گاز برقرار است تنها در برخی محلات آب در سطح معابر است.
او افزود: کمبودهایی هست که باید برای آمادگی برای بحرانهای بعدی برآورده شود چراکه نورآباد با ۱۴۵ میلیمتر بیشترین بارندگی را داشته است.
بهمنی ادامه داد: دوستان هواشناسی ومدیریت بحران در دو سیل اشارهای به نورآباد بهعنوان کانون خطر و وضعیت قرمز نکردند که جای سؤال دارد.
فرماندار نورآباد بیان کرد: یکیاز آمادهترین ستادهای بحران استان را داریم که در دو سیل درخشانترین کارنامه را در خدمترسانی داشتیم.
در پی طغیان رودخانه کشکان پل بابازید در شهرستان پلدختر تخریب شد و همچنین محور پلدختر_اندیمشک نیز مسدود شد.
مصطفی دالوند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محور قدیم خرمآباد به پلدختر باتوجه به آسیبی که درابتدای سال براثر سیل دیده بود و هشدارهای هواشناسی دوشنبه بعدازظهر بسته شد.
وی ادامه داد: مسیر پلدختر به کوهدشت در کول کش به علت ریزش و آبگرفتگی و در منطقه سهراهی بابازید پلدختر به علت آب گرفتگی جاده مسدود شدهاست.
دالوند بافزود: جاده خرمآباد به الشتر در منطقه روستای چشمهسرده به علت احتمال تخریب پل، مسیر یکطرفه شدهاست.
رئیس پلیس راهور لرستان با بیان اینکه گردنه گلهبادوش الیگودرز باتوجه به سقوط بهمن فعلاً مسدود است، اظهار کرد: تردد در بقیه راههای استان در حال انجام است.
وی ادامه داد: هموطنان عزیز طی دو روز گذشته با ما همکاری لازم را داشتند انتظار میرود امروز نیز کمک کرده و تردد نداشته باشند تا بحران رفع شود.
شهردار پلدختر با بیان اینکه طی روزهلی گذشته ۱۰۰۰واحد مسکونی در ضلع غربی شهر پلدختر تخلیه شده است گفت: در صورت افزایش دبی رودخانه کشکان آب وارد شهر پلدختر خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچ گونه آبگرفتگی در داخل شهر پلدختر در سطح خیابانها ومعابر وجود ندارد افزود: یک ساختمان فرسوده جنب پارک صخرهای تخریب شد و اگر بارندگیها در بالادست وقفه داشته باشد شاید آبها مدیریت شده و وارد شهر نشوند.
شهردار پلدختر عنوان کرد:برآورد ما این است که حداکثرپیک عبوری آب رودخانه کشکان فردا ساعت هشت صبح تاساعت ۱۳ بعد ازظهر خواهد بود.
وی بیان کرد:حداکثر پیش بینی که برای دبی رودخانه کشکان شده چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب است که در این صورت آب وارد شهر پلدختر خواهد شد، ولی به نظر میرسد آب وارد منازل مردم نخواهد شد.
چراغی پور گفت:بیش از هزار واحد مسکونی در ضلع غربی شهر پلدختر تخلیه شده و برخیها وسایل زندگی خود را به طبقات بالاتر انتقال دادند که در صورت ورود آب به داخل شهر حجم خسارات پایین خواهد بود.
وی تصریح کرد: اماکن دولتی و مدارس ضلع غربی به طبقات بالا نقل مکان کرده ودر صورتی که آب وارد شهر شود مقدارآب کم خواهد بود و خسارات زیادی ندارد.
گودرز امیری معاون عمرانی استاندار لرستان گفت: بارش شدید باران موجب وقوع سیل در لرستان و قطع شدن راه ارتباطی ۱۵۰ روستا در این استان شده است.
او با اشاره به اینکه میزان بارشها در لرستان ۱۳۵ تا ۱۶۵ پیش بینی شده است، اضافه کرد: تاکنون ۷۰ میلیمتر بارش داشتیم و سطح آب در حال افزایش است.
امیری گفت: پس از اخطار هواشناسی ستاد بحران در مرکز استان، شهرستانها و بخش ها تشکیل و ۴۰۰ اکیپ امدادی به شهرستانهای خطرپذیر از جمله پلدختر اعزام شدند.
او با اشاره به اینکه اطلاع رسانی به خوبی صورت گرفته و اقلام و مواد غذایی در پلدختر انبار شده است، از برپایی مکانهای مناسب اسکان اضطراری در پلدختر خبر داد و گفت: راه دسترسی ۱۵۰ روستا در استان و گاز شهر معمولان قطع شده است.
امیری با اشاره به اینکه تعدادی از منازل مسکونی در دلفان، خرمآباد و چگنی خسارت و زیرساختهای استان آسیب جدی دیدند، ادامه داد: رانش در برخی روستاها رخ داده و تیمهای ارزیاب در حال بررسی میزان خسارتها هستند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمرکشور اعلام کرد: ۲۷۱ نیروی امدادی در قالب ۶۷ تیم عملیاتی به ۶۹۱ نفر از هموطنان ساکن در استان لرستان امدادرسانی و ۹ نفر را به مناطق امن منتقل کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مرتضی سلیمی ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در مقابله با سیلاب لرستان گفت: آماده سازی طرح عملیاتی نحوه مقابله با سیلاب، استقرار نماینده سازمان امداد و نجات در لرستان، اعزام تیم جست و جو و نجات در سیلاب از استان همدان به شهرستان پلدختر، پیش بینی ٨۵ نقطه جهت اسکان اضطراری، استقرار بالگردهای امدادی در سطح استان و استانهای معین، تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب و فراخوان تیمهای نجات در آبهای خروشان فدراسیون قایقرانی و استقرار در پلدختر از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر در استان لرستان است.
وی با اشاره به امدادرسانی به هموطنان ساکن در ۵۱ روستا تاکید کرد:۶۷ تیم عملیاتی شامل ۲۷۱ امدادگر و نجاتگر در حال امدادرسانی به هموطنان در لرستان هستند و تا این لحظه به ۶۹۱ نفر از هموطنان که شامل ۱۵۵ خانوار میشود، امدادرسانی شده است ۹ نفر هم به اماکن امن منتقل شدند.
به گفته رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ۴۰ دستگاه خودروی عملیاتی برای کمک به هموطنان در اختیار نیروهای امدادی هلال احمر قرار گرفته است و ۴۳ باب منزل هم از آب تخلیه شده است.
فارس/ معاون عملیات سازمان امداد و نجات از آمادگی کامل و امدادرسانی در ۷ استان کشور خبر داد و گفت: نگرانی در مورد شهر پلدختر با توجه به کاهش بارشها، کاملا رفع شده است.
حامد سجادی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات درباره «تمهیدات این سازمان برای امدادرسانی به مناطق درگیر با حوادث جوی»، اظهار داشت: به ۷ استان شامل استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، ایلام، اصفهان و قم آمادهباش اعلام کردیم و در این ۷ استان، طرح عملیاتی آماده و توسط ویدئوکنفرانس نکات لازم ارائه شده و مکاتباتی برای ایجاد آمادگی صددرصد صورت گرفته است.
*آماده باش بالگردهای امدادی در ۷ استان/تکمیل انبارهای امدادی
وی ادامه داد: یک نماینده از سازمان امداد و نجات در این استانها مستقر شده و انبارهای امدادی در این استانها از لحاظ تأمین اقلام امدادی تأمین شده است؛ ضمن اینکه چند بالگرد نیز در استانهای یاد شده مستقر شدهاند و استانهای معین این استانها نیز در آمادهباش قرار دارند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به آخرین وضعیت بارشها در استانهای اشاره شده، گفت: آخرین شرایط فشار بارشها صورت گرفت و در استانهای ایلام، چهارمحال و بختیاری اتفاق خاصی نیفتاده است؛ البته در کوهرنگ بیشترین بارش باران را داشتیم، اما خوشبختانه در این منطقه نیز اتفاق خاصی نیفتاده است.
سجادی متذکر شد: همچنین در استان خوزستان نیز مشکلی وجود ندارد؛ البته در استان لرستان برخی شهرها دچار آبگرفتگی شدند؛ به خصوص در شهر نورآباد که با توجه به آمادگی صددرصدی که وجود داشت، با مشکل خاصی روبهرو نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان لرستان به دلیل قطع راههای ارتباطی تعدادی از روستاها به محض بهتر شدن شرایط آب و هوایی ارزیابیهای دقیقتر با بالگرد انجام خواهد شد؛ ضمن اینکه در مراکز شهرستانهای الیگودرز، ازنا، نورآباد، خرمآباد، پلدختر و بخش معمولان مکانهایی بودند که در آنها سیلاب جاری شده بود، اما مشکل خاصی نداشتیم؛ البته تعدادی از این روستاها به دلیل قطع راههای ارتباطی با مشکلاتی روبهرو بودند.
*رفع نگرانی درباره پلدختر
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به وضعیت ویژه استان لرستان، ابراز داشت: با توجه به اینکه در این استان شرایط خاصتر بود، از قبل موضوع اسکان اضطراری، البته با ملاحظه توجه به ویروس کرونا درنظر گرفته شده بود؛ ضمن اینکه در نقاطی مانند شهر پلدختر، منازل خانوادههایی که در مسیر رودخانه قرار داشتند، تخلیه اضطراری داشتیم و این خانوادهها در مدارس و مکانهای عمومی که از نظر امکانات لازم مهیا شده بود، اسکان پیدا کردند.
سجادی متذکر شد:در شب گذشته نگرانی با توجه به بارندگی و طغیان رودخانهای که در خرمآباد قرار دارد، در خصوص شهر پلدختر نگرانی داشتیم، اما خوشبختانه این موضوع رفع شده و اکنون توده هوا به سمت شرق در حال حرکت است.
وی تصریح کرد: در استان تهران نیز تاکنون گزارشی در خصوص مشکلات ناشی از بارندگی نداشته امی البته همه نیروهای امدادی در آماده باش کامل هستند.
* آموزش درباره کرونا؛ تنها وظیفه هلال احمر
معاون عملیات امداد و نجات درباره فعالیت سازمان امداد و نجات در پیشگیری از کرونا در کشور، افزود: بخش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نقش دیگری برای هلال احمر تعریف نشده است.
سجادی یادآور شد: مدیریت اصلی موضوع کرونا با وزارت بهداشت است.
فارس/ مدیرعامل شرکت آبفا لرستان با بیان اینکه با توجه به رعایت نکاتی ایمنی که پس از سیل فروردین انجام شد در سیل اخیر آسیب جدی به شبکه آب شهری استان وارد نشد، گفت: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
حمیدرضا کرموند امروز اظهار داشت: پس از اینکه در سیل فروردین ماه آسیب جدی به شبکه استان وارد شد در سال جاری اقدام به مقاوم سازی تاسیسات کردیم.
وی با بیان اینکه با توجه به رعایت نکاتی ایمنی که پس از سیل فروردین انجام شد در سیل اخیر آسیب جدی به شبکه آب استان وارد نشد، افزود: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
مدیرعامل آب و فاضلاب لرستان بیان کرد: معمولا پس از سیلابها در حوزه بهداشتی آب مشکلاتی به وجود میآید، اما خوشبختانه پرسنل آبفا استان از لحاظ بهداشتی به صورت مضاعف آب شبکه را چک میکنند تا مشکلی پیش نیاید.
کرموند در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: در حال حاضر تمام منابع تولید آب در مدار هستند و همه شهرها آب کافی دارند.
حسن رضاییان فرماندار پلدختر با بیان اینکه بارندگیها در سطح این شهرستان متوقف شده است اظهار داشت: تاکنون آب وارد شهر پلدختر نشده و طبق گزارشات داده شده دبی آب رودخانه کشکان در حال کاهش است، ولی مشکلات ما در حوزههای بالادست است که امیدواریم اتفاق خاصی نیفتد.
او افزود: سیلاب وارد روستاهای چممهر و بابازید شده، ولی با توجه به تخلیه روستاها در روزهای گذشته مشکلی وجود ندارد.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه پل افرینه هماکنون زیر آب است، عنوان کرد: پل چمشهران در معمولان را سیلاب بهطور کامل تخریب و با خود برده و رمپهای خاکی پل کیانآباد، بابازید و چممهر هم تخریب شده است.
او بیان کرد: راه ارتباطی ۱۵ روستای بخش معمولان و ۳۹ روستای بخش مرکزی پلدختر هم بر اثر سیلاب قطع شده است.
سید حسین ریاضتی روز چهارشنبه در گفتگویی افزود: عملیات آوار برداری و تعیین خسارت این ۲ واحد که فرسوده بودند هنوز آغاز نشده است.
وی ادامه داد: بارندگی های شدید ۲ روز اخیر موجب شد تا در سطح شهر بروجرد به ویژه روستاها با وقوع سیل و محاصره روستاها در آب مواجه شویم.
ریاضتی بیان کرد: هم اکنون روستاهای رحیم آباد، شیروان، کاروانهٌ، همت آٍباد همچنان در محاصره آب هستند.
وی تاکید کرد: بدون شک سیلاب شب گذشته خسارتهایی به واحدهای مسکونسی روستایی وارد کرده اما تا فروکش نمودن آب نمی توان تعیین خسارت نمود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بروجرد اضافه کرد: ۴۴۰ واحد مسکونی روستایی تخریب شده از سیل فروردین ماه سالجاری در این شهرستان احداث شد.
وی ادامه داد: برای احداث این واحدهای روستایی ۷۶ میلیون تومان وام بلاعوض، تسهیلاتی و معیشتی پرداخت شده که در مجموع ۳۳ میلیارد و ۴۴ میلیون تومان می باشد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این راستا ۲۲ واحد مسکونی نیز در شهر بروجرد دچار آسیب شده بود که برای احداث هر واحد مسکن در شهر ۸۶ میلیون تومان در مجموع یک میلیارد و ۸۹ میلیوون تومان وام پرداخت شده است.
ریاضتی افزود: امسال همچنین در قالب تعمیرات واحدهای تخریبی از سیل ۱۹۰ واحد وام تعمیرات در شهر و روستا هر مورد ۱۵میلیون تومان در مجموع ۲ میلیارد و ۸۵ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: در سالجاری ۳۸ میلیارد و ۱۸میلیون تومان در راستای مسکن آسیب دیده ناشی از سیل در سطح شهر و روستاهای بروجرد هزینه شده که در این راستا کار تعمیرات ۱۰۰ درصد و واحدهای احداثی نیز تا ۷۰درصد احداث شده اند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بروجرد گفت: ۸۴درصد واحدهای مسکونی این شهرستان از مجموع ۲۴ هزار واحد تبدیل به احسن شده اند.
حسن رضاییان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با رصد کارشناسی و عنایت خداوند تابحال مشکلی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه اکثر بارندگیهای بالادست به رودخانه کشکان ملحق میشوند، عنوان کرد: در حال حاضر دبی آب کشکان ۳۲۰۰ مترمکعب در ثانیه است.
فرماندار پلدختر ادامه داد: در معمولان راه ارتباطی ۱۵ روستا و در بخش مرکزی پلدختر راه ارتباطی ۳۹ روستا قطع شدهاست.
وی با اشاره به اینکه در بحث باران جدی که داشتیم تا الان مشکل خاصی نداشتیم و آب هم وارد شهر نشده، بیان کرد: با عنایت خدا مشکلات را پشت سر بگذاریم و بعداز ساعت ۱۳ مشکلی نداشته باشیم.
رضاییان عنوان کرد: ما با تمام توان پای کار هستیم، در حوادث احتمال قطعی آب، برق و گاز وجود دارد در معمولان مقطعی آب قطع شد و مشکل قطعی گاز زمانی که رودخانه فروکش کند حل میشود.
فرماندار پلدختر افزود: راه دسترسی به روستاهای بخش آمیران قطع شده که در این رابطه جهت کمک رسانی به این روستاها تقاضای پشتیبانی بالگرد را از هلال احمر داشتیم.
قدرتاله ترابینژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی سه روز گذشته تاکنون در آماده باش کامل هستیم.
وی عنوان کرد: در اثر بارشهای سنگین و حجم زیاد سیلاب خیلی از پلها و ابنیه فنی از بین رفت.
ترابینژاد با اشاره به قطع ارتباط روستاها و همچنین قطع راه ارتباطی ویسیان به سراب دوره، بیان کرد: شاهیوند بخشیاز جاده را سیل برده دنبال استقرار دستگاههای سنگین راهداری هستیم.
فرماندار چگنی با اشاره به اینکه پل دوآب آسیب جدی دیده است، ادامه داد: ارتباط از سمت پل کشکان برقرار است و به کمک سپاه پاسداران درحال ریزش برداری هستیم که ارتباط روستاها وصل شود.
وی ادامه داد: کل راههای استان آسیب دیدهاند و از ظرفیت ارتش، سپاه، پادگان امام علی(ع) و بخش خصوصی استفاده میکنیم که ارتباط را برقرار کنیم.
ترابینژاد با اشاره به اینکه از نظر آب، گاز و برق مشکلی نداریم با تمام توان پیگیری میکنیم بتوانیم راه مردم را وصل کنیم، افزود: انتهای بخش شاهیوند ۱۳ روستا داریم که راه ارتباطی آنها قطع شدهاست و در دیگر روستاها ارتباط به سختی برقرار است.
فرماندار چگنی ادامه داد: پل موقت حیاتالغیب را کامل آب برد و ارتباط از طریق روستای زم زم برقرار است.
وی افزود: سیلاب وارد روستاهای چممهر و بابازید شده، ولی با توجه به تخلیه روستاها در روزهای گذشته مشکلی وجود ندارد.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه پل افرینه هماکنون زیر آب است، عنوان کرد: پل چمشهران در معمولان را سیلاب بهطور کامل تخریب و با خود برده و رمپهای خاکی پل کیانآباد، بابازید و چممهر هم تخریب شده است.
وی بیان کرد: راه ارتباطی ۱۵ روستای بخش معمولان و ۳۹ روستای بخش مرکزی پلدختر هم بر اثر سیلاب قطع شده است.
فیروز خدایی در گفتگویی اظهار کرد: اکیپهای شرکت گاز استان در سراسر استان آمادهباش هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر فقط گاز شهر معمولان که ۲۱۰۰ مشترک بوده، قطع است و روستاها این شهر مشکلی ندارند. خدایی اضافه کرد: به محض اینکه کشکان کمی فروکش کند خط موقت شهر معمولان را اجرا میکنیم.
سرپرست شرکت گاز لرستان بیان کرد: مابقی استان مشکل قطع گاز ندارند.وی بیان کرد: در سراسر استان اکیپهای شرکت گاز آمادهباش هستند.
فرماندار الیگودرز از خسارت سیلاب لرستان به ۲۷ واحد مسکونی این شهرستان خبر داد.
حمید کشکولی، با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمدهای از معابر الیگودرز دچار آبگرفتگی شده است افزود: نیروهای امدادی، شهرداری و هلال احمر مشغول رفع آب گرفتگیها هستند.
فرماندار الیگودرز با اشاره به اینکه جاده اصلی شول آباد-خرم آباد به علت ریزش برای مسافران در حال حاضر بسته است گفت:در مسیر ذلقی رانش زمین داشته ایم و جاده الیگودرز به بخش ذلقی بسته است.
کشکولی با اشاره به اینکه چند روستای شهرستان نیز در محاصره آب قرار گرفته است، گفت: ساکنین این روستاها منازل خود را تخلیه کرده و به جاهای امن منتقل شده اند.
او در پایان گفت: با تمهیدات خاص تردد ماشینهای سنگین در محور الیگودرز- اصفهان تا صبح چهارشنبه متوقف شده است.
حمیدرضا کرموند اظهار کرد: خوشبختانه بعد از سیل فروردین ماه امسال تأسیسات را مقاوم کردیم و در بازسازیها نکات ایمنی را رعایت کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر آب هیچ منطقهای قطع نیست.
مدیرعامل آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: باتوجه به اینکه تابآوری تأسیسات را بالا بردیم در حال حاضر تمام منابع تولید در مدار هستند و همه شهرها آب کافی دارند.
کرموند افزود: از لحاظ بهداشتی به صورت مضاعف چک میکنیم و امیدواریم در آینده نیز هیچ مشکلی پیش نیاید.
بهروز مرادپور با اشاره به میزان بارشهای ۴۵ ساعت گذشته در لرستان تا ساعت ۶:۳۰ صبح امروز چهارشنبه، اظهار کرد: این میزان بارش در خرم آباد ۸۹ میلیمتر، بروجرد ۱۱۷.۳، الیگودرز ۸۳.۱، کوهدشت ۹۴.۹، پلدختر ۷۰.۱، دورود ۱۲۸.۸ و در الشتر ۱۲۲ میلیمتر بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین بارش با ۱۴۴.۹ میلیمتر مربوط به نورآباد بوده است، اضافه کرد: در ازنا ۸۹.۸ میلیمتر، رومشکان ۹۹.۳ و در سراب دوره ۱۰۵.۱ میلیمتر بارش باران ثبت شده است.
مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: میانگین بارشها در لرستان ۱۰۴ میلیمتر بوده است.
فریدون خودنیا با اشاره به وضعیت برق اظهار کرد: چنانچه وضعیت آب گرفتگی در همین حد بماند در این آزمون سربلند بیرون میآییم اما چنانچه میزان بارندگی بیشتر شود قطعا با خسارت و مشکلاتی مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ۳۷ روستا در استان با خاموشی برق مواجه شدند، که ۲۷ روستا مربوط به پلدختر و ۱۰ روستای دیگر مربوط به سایرشهرستانهاست، افزود: با توجه به اینکه راههایی در استان مسدود شدن از وضعیت تاسیسات برق و شبکه در این مناطق بیخبریم که در چه وضعیتی قرار دارند.
مدیر عامل شرکت برق لرستان عنوان کرد: پرسنل و ۱۲۰ اکیپ شرکت برق استان در آمادگی کامل بسر میبرند.
وی افزود: در شهرهای معمولان، پلدختر و سایر شهرستانهای استان مشکل حادی نداریم و میزان خسارت را با توجه به میدود شدن برخی راهها نمیتوانیم برآورد کنیم.
وی با اشاره به اینکه پل روستای چم شهران را آب با خود برد و پل روستای دمرود افرینه هم زیر آب است افزود: گاز شهر معمولان روز گذشته به سبب بالا آمدن دبی رودخانه کشکان و ترکیدن لوله گاز در ورودی شهر معمولان قطع شده و همچنان قطع است.
سرپرست بخشداری معمولان عنوان کرد: راه ارتباطی ۲۰ روستای بخش معمولان قطع شده و ارتباط معمولان با مرکز استان و مرکز شهرستان قطع است و این شهر در بن بست ارتباطی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۵ منزل روستا را در روستای کاروانه تخلیه کردیم و متاسفانه حدود چهار صبح پنج منزل در این روستا تخریب شد افزود: در بخش مرکزی قطعا خسارات زیادی به بخش کشاورزی ما وارد شده است، ولی در حال حاضر نمیتوان آمار دقیقی اعلام کرد.
معاون فرماندار بروجرد عنوان کرد: خوشبختانه به دامهای روستایی بروجرد آسیبی نرسیده است شب گذشته روستای والانشان، کیدان و جاده روستای رحیم آباد مسدود بود که مشکل آنجا هم برطرف شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر مقابل دانشگاه آیتالله بروجردی بهصورت نقطهای آبگرفتگی داریم و روستاهای اسدخانی و عباسآباد نیز دچار آبگرفتگی شده که همکاران ما در حال برطرف کردن این موارد هستند.
دبیر ستاد بحران بروجرد تاکید کرد: تنها خسارت عمده ما در بارندگیهای اخیر و شب گذشته در بخش کشاورزی بوده است، از عزیزان همشهری تقاضا دارم به اعداد و آماری که در فضای مجازی و یا بعضا برخی سایتها اعلام میشود توجه نکنند میزان خسارت و تعداد تخریب هنوز بهصورت کارشناسی بهدست نیامده است.
مرتضی کائیدیفرد در گفتگویی در پلدختر با بیان اینکه دبی رودخانه کشکان در حال افزایش است اظهار داشت: راه ارتباطی ۵۰ روستای بخش مرکزی پلدختر قطع شده و سیلاب وارد دو روستای چممهر و بابازید شده است.
وی افزود: با توجه به اطلاعرسانیهای انجامشده طی روزهای گذشته اهالی بابازید و چممهر این روستاها را تخلیه کردهاند و مشکل خاصی در روستای چممهر و بابازید وجود ندارد.
بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه در برخی روستاها بهسبب بروز سیلاب نوسان برق گزارش شده است عنوان کرد: بخشهایی از پلهای بابازید، چممهر و کیانآباد تاکنون بر اثر سیلاب تخریب شدهاند.
مسعود فلاحاظهار داشت: به علت بارندگی شدید باران و جاری شدن سیل شب گذشته کلیه راههای ارتباطی روستاهای بخش مرکزی این شهرستان قطع و روستاها در محاصره شدید آب قرار گرفتند.
وی ادامه داد: به دلیل احساس خطر ناشی از سیل در روستای کاروانه ۱۵ واحد مسکونی واقع در مسیر رودخانه تخلیه شدند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد بیان کرد: هم اکنون راه ارتباطی این روستاها برقرار و تردد در این روستاها برقرار است.
وی افزود: بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی نیز به دلیل بارش شدید باران و جاری شدن سیل دچار خسارت شده که با همکاری بنیاد مسکن تعیین خسارت خواهند شد.
فلاح اضافه کرد: با توجه به شدت بارشها و حجم بالای آب که در مقایسه با سیل فروردین ۹۸ بیشتر بود بدونه شک بعد از فروکش کردن آب شاهد تخریب بخش عمده ای از پلها و جاده ها خواهیم بود.
وی یادآور شد: اکیپ های امدادی لازم برای مهار سیل و جلوگیری از ورود آب به داخل منازل روستاییان و حمایت از مردم همچنان مشغول فعالیت هستند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: در برخی از خیابان های شهر بروجرد آبگرفتگی وجود داشت که توسط اکیپ های امدادی و عوامل شهرداری رفع شد.
فلاح افزود: از شب گذشته همه عوامل امداد و نجات و راهداری و پلیس راه به حالت آماده باش درآمدند و در سطح شهر شهرداری و در جاده و روستاها عوامل راهداری، راه و شهرسازی و هلال احمر در حال خدمت رسانی هستند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد اظهارداشت: هم اکنون تردد در همه جادههای شهرستان بروجرد در جریان است و از رانندگان تقاضا می شود از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند.
فرماندار نورآباد گفت: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پلهای بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شدهاست.
حشمت بهمنی فرماندار نورآباد اظهار داشت: از دیروز ظهر بارندگی شدید در دلفان آغاز شد که بیسابقه بود و تمهیداتی از قبل اندیشیده بودیم و اقدامات لازم به عمل آمد و با آمدگی کامل به مقابله با سیلاب رفتیم.
او با اشاره به اینکه میزان آب رودخانه نورآباد چهار برابر ظرفیتش بود، عنوان کرد: برخلاف سیل فروردین ماه مردم نهایت همکاری را با ما داشتند و خودشان خانهها را تخلیه کرده و با ایزوگام درها را بسته بودند.
بهمنی با بیان اینکه شب گذشته دو تا سه هزار نفر را به محلهای امن جابجا کردیم، تصریح کرد: چهار کمپ در شهر نورآباد، دو روستا و سه مسجد برای اسکان مردم آماده شده بود.
فرماندار نورآباد ادامه داد: با وجود اینکه محلات عظیمی از شهر زیر آب رفته بود، اما حداقل خسارات را در این دوره داشتیم و تعدادی از منازل و مغازهها دچار آبگرفتگی شده بودند.
او اظهارداشت: در بخش خاوه دو روستا دچار آبگرفتگی شدند که با اعزام ماشین آلات خطر برطرف شد.
بهمنی افزود: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پلهای بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شدهاست.
فرماندار نورآباد با اشاره به اینکه راههای نفوذ آب به داخل شهر بسته شده، عنوان کرد: آب، برق و گاز برقرار است تنها در برخی محلات آب در سطح معابر است.
او افزود: کمبودهایی هست که باید برای آمادگی برای بحرانهای بعدی برآورده شود چراکه نورآباد با ۱۴۵ میلیمتر بیشترین بارندگی را داشته است.
بهمنی ادامه داد: دوستان هواشناسی ومدیریت بحران در دو سیل اشارهای به نورآباد بهعنوان کانون خطر و وضعیت قرمز نکردند که جای سؤال دارد.
فرماندار نورآباد بیان کرد: یکیاز آمادهترین ستادهای بحران استان را داریم که در دو سیل درخشانترین کارنامه را در خدمترسانی داشتیم.
در پی طغیان رودخانه کشکان پل بابازید در شهرستان پلدختر تخریب شد و همچنین محور پلدختر_اندیمشک نیز مسدود شد.
مصطفی دالوند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محور قدیم خرمآباد به پلدختر باتوجه به آسیبی که درابتدای سال براثر سیل دیده بود و هشدارهای هواشناسی دوشنبه بعدازظهر بسته شد.
وی ادامه داد: مسیر پلدختر به کوهدشت در کول کش به علت ریزش و آبگرفتگی و در منطقه سهراهی بابازید پلدختر به علت آب گرفتگی جاده مسدود شدهاست.
دالوند بافزود: جاده خرمآباد به الشتر در منطقه روستای چشمهسرده به علت احتمال تخریب پل، مسیر یکطرفه شدهاست.
رئیس پلیس راهور لرستان با بیان اینکه گردنه گلهبادوش الیگودرز باتوجه به سقوط بهمن فعلاً مسدود است، اظهار کرد: تردد در بقیه راههای استان در حال انجام است.
وی ادامه داد: هموطنان عزیز طی دو روز گذشته با ما همکاری لازم را داشتند انتظار میرود امروز نیز کمک کرده و تردد نداشته باشند تا بحران رفع شود.
شهردار پلدختر با بیان اینکه طی روزهلی گذشته ۱۰۰۰واحد مسکونی در ضلع غربی شهر پلدختر تخلیه شده است گفت: در صورت افزایش دبی رودخانه کشکان آب وارد شهر پلدختر خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچ گونه آبگرفتگی در داخل شهر پلدختر در سطح خیابانها ومعابر وجود ندارد افزود: یک ساختمان فرسوده جنب پارک صخرهای تخریب شد و اگر بارندگیها در بالادست وقفه داشته باشد شاید آبها مدیریت شده و وارد شهر نشوند.
شهردار پلدختر عنوان کرد:برآورد ما این است که حداکثرپیک عبوری آب رودخانه کشکان فردا ساعت هشت صبح تاساعت ۱۳ بعد ازظهر خواهد بود.
وی بیان کرد:حداکثر پیش بینی که برای دبی رودخانه کشکان شده چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب است که در این صورت آب وارد شهر پلدختر خواهد شد، ولی به نظر میرسد آب وارد منازل مردم نخواهد شد.
چراغی پور گفت:بیش از هزار واحد مسکونی در ضلع غربی شهر پلدختر تخلیه شده و برخیها وسایل زندگی خود را به طبقات بالاتر انتقال دادند که در صورت ورود آب به داخل شهر حجم خسارات پایین خواهد بود.
وی تصریح کرد: اماکن دولتی و مدارس ضلع غربی به طبقات بالا نقل مکان کرده ودر صورتی که آب وارد شهر شود مقدارآب کم خواهد بود و خسارات زیادی ندارد.
گودرز امیری معاون عمرانی استاندار لرستان گفت: بارش شدید باران موجب وقوع سیل در لرستان و قطع شدن راه ارتباطی ۱۵۰ روستا در این استان شده است.
او با اشاره به اینکه میزان بارشها در لرستان ۱۳۵ تا ۱۶۵ پیش بینی شده است، اضافه کرد: تاکنون ۷۰ میلیمتر بارش داشتیم و سطح آب در حال افزایش است.
امیری گفت: پس از اخطار هواشناسی ستاد بحران در مرکز استان، شهرستانها و بخش ها تشکیل و ۴۰۰ اکیپ امدادی به شهرستانهای خطرپذیر از جمله پلدختر اعزام شدند.
او با اشاره به اینکه اطلاع رسانی به خوبی صورت گرفته و اقلام و مواد غذایی در پلدختر انبار شده است، از برپایی مکانهای مناسب اسکان اضطراری در پلدختر خبر داد و گفت: راه دسترسی ۱۵۰ روستا در استان و گاز شهر معمولان قطع شده است.
امیری با اشاره به اینکه تعدادی از منازل مسکونی در دلفان، خرمآباد و چگنی خسارت و زیرساختهای استان آسیب جدی دیدند، ادامه داد: رانش در برخی روستاها رخ داده و تیمهای ارزیاب در حال بررسی میزان خسارتها هستند.
حمید جمشیدی نماینده ویژه مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان در دورود گفت: تمامی امکانات، تجهیزات، مکان های عمومی و عوامل امدادی در بحران احتمالی سیلاب در این شهرستان بکارگیری شده است.
ارسال نظر