جنگ داخلی در جنگ داخلی؛ اعلام خودمختاری جداییطلبان جنوب یمن

پارسینه: شورای انتقالی جنوب که مورد حمایت امارات قرار دارد با اعلام خودمختاری در جنوب یمن، ضربهای تازه به دولت منصور هادی و عربستان سعودی وارد کرد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد شورای انتقالی جنوبی (STC) دولت هادی را به ناکامی در انجام وظایف خود و «توطئه» علیه جنوب متهم کرده و اعلام کرده است که خودمختاری این منطقه از نیمه شب یکشنبه آغاز شده است.
دولت هادی این اقدام را محکوم کرد و گفت که جدایی طلبان - که مدتهاست به دنبال استقلال جنوب کشور هستند- مسئول پیامدهای «فاجعه بار و خطرناک» آن خواهند بود.
شکاف بین متحدان سابق در حالی صورت میگیرد که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن، آتش بس یک جانبه را یک ماه دیگر تمدید کرده است. عربستان هدف آتش بس را مهار همه گیری ویروس کرون اعلام کرده، اما حوثیها این ادعا را رد میکنند.
جدایی طلبان یمن در ماه نوامبر گذشته توافقنامه تقسیم قدرت را در ریاض امضا کردند که منجر به فروکش کردن نبرد با نیروهای منصور هادی شد. به این نبرد لقب «جنگ داخلی درون جنگ داخلی» داده شده بود.
پیمان ریاض نتوانست مهلت تعیین شده برای اقدامات کلیدی از جمله تشکیل کابینه جدید با نمایندگی برابر برای جنوبیها و سازماندهی مجدد نیروهای نظامی را فراهم کند و به سرعت شکست خورد.
شورای انتقالی جنوب در بیانیه خود اعلام کرد «یک کمیته خودگردان با توجه به فهرستی از وظایف تعیین شده توسط ریاست شورا، کار خود را آغاز میکند.»
ساکنان عدن از استقرار سنگین نیروهای شورای انتقالی در شهر خبر دادند و یک منبع جدائی طلب به خبرگزاری فرانسه گفت که آنها ایست بازرسیهایی را در کلیه اماکن دولتی، از جمله بانک مرکزی و بندر عدن ایجاد کرده اند.
خودروهای نظامی با پرچمهای شورای انتقالی در سطح شهر حرکت میکنند.
چشم انداز سیاسی در جنوب پیچیده است و با وجود اعلامیه شورای انتقالی، برخی از شهرهای جنوبی گفتند که درخواست برای خودمختاری را به رسمیت نمیشناسند و با دولت هادی هماهنگ خواهند بود.
محمد الحضرمی، وزیر خارجه دولت هادی، گفت که این اقدام شورا تداوم شورش مسلحانه ماه اوت گذشته و بیانیهای در رد توافق نامه ریاض است.
امضای توافق صلح میان شورای انتقالی جنوب و دولت هادی در حضور رهبران عربستان، امارات و مصر، نوامبر 2019
شکاف عمیق در ائتلاف سعودی
امارات متحده عربی که حامی اصلی شورای انتقالی است، نسبت به اخوان المسلمین و حزب الاصلاح که تحت تأثیر اخوان المسلمین یمن است، کمترین تحملی ندارد. حزب اصلاح نمایندگانی در دولت منصور هادی دارد.
اوت گذشته، درگیریهای مرگبار بین دولت و نیروهای شورای انتقالی جنوب که کنترل عدن را به دست گرفتند رخ داد و به اخراج نیروهای طرفدار یکپارچگی منجر شد که پس از فرار منصور هادی از صنعا در سال ۲۰۱۵ در آنجا مستقر شده بودند.
مشاجره بر سر کنترل جنوب یمن موجب شده است که اختلاف میان عربستان سعودی که حامی هادی است و امارات که پشتیبان و بنیانگذار شورای انتقالی است، جدی شود.
توافق نامه ریاض به دلیل جلوگیری از تجزیه کامل و گامی احتمالی برای پایان دادن به درگیری گستردهتر در یمن مورد استقبال قرار گرفت.
اما خیلی زود و با شکایت از کمبود مواد غذایی در جنوب، کاهش شدید ارزش پول، و کمبود بودجه برای پرداخت به کارمندان بخش دولتی، شکافها در این توافق بروز کردند.
بیانیه شورای انتقالی اظهار داشته است که در ارائه خدمات عمومی مشکلاتی جدی رخ داده است، که «به وضوح در آخرین بارانهای موسمی که باعث رنج عمیق مردم عدن شد، منعکس شده است».
در این بیانیه گفته شده است که دولت از قدرت خود به عنوان «سلاحی برای به زانو درآوردن جنوبی ها» استفاده میکند.
در حالی که دولت و شورای انتقالی جنوب از لحاظ فنی در جنگ طولانی علیه حوثیها متحد هستند، اما در واقع جدایی طلبان بر این باورند که جنوب باید همچون سالهای پیش از اتحاد در ۱۹۹۰، یک کشور مستقل باشد.
این حرکت به معنی به رسمیت شناختن حکومت حوثی ها در یمن شمالی بدست شورشیان یمن جنوبی که تحت حمایت امارات هستند هم میشود تعبیر شود. یعنی امارات، عربستان را دور زده و با حمایت از استقلال جنوب، به حوثی ها در شمال چرا سبز نشان داده برای اعلام استقلال در شمال. این لابد نتیجه رفت و آمد مقامات اماراتی به ایران در ماههای گذشته است. این حرکت باعث تنش بین عربستان و امارات خواهد شد.
با شدت گرفتن
فتوحات و پیشروی های نیروهای متحد ما در
مناطق و معارک شمالی و مرکزی یمن خاصه استان مارب
ائتلاف شیطانی سعودی نیز
بیش از پیش متزلزل شده است و به جان همدیگر افتاده اند
ان شاءالله پس باز پس گیری کامل مناطق مرکزی و شمالی یمن
نوبت به جنوب یمن خواهد رسید
دخالت کشورهای دیگر این کشور و مردمش را به تباهی و قهقرا برده و این کشور روی سعادت و رفاه و آرامش را با ادامه این سیاست هرگز نخواهد دید...............
اگر از شما بپرسند که شاهمرادی را در یک جمله توصیف کنید؟ شاهمرادی را چطور توصیف می کنید .
جواب ۱ ،الو ۱۱۳خخخ
جواب ۲....
شاهمرادی مردم یمن از یک قوم ،یک فرهنگ ،یک مذهب ،از یک خون هستند ، در حالی که مردم عربستان ،امارات ،کویت ،قطر در رفاه اجتماعی و اقتصادی ،با آرامش زندگی می کنند ،روزانه شاهد مرگ هزاران کودک یمنی هستیم ، مردم یمن هم حق حیات و زندگی و آرامش دارند ، چرا بعضی کشورها از اعتقادات مذهبی و سادگی مردم یمن سوء استفاده می کنند و یک ملت را به جان هم دیگر انداخته اند . تو و همه مسلمانان منطقه بنا به وظیفه شرعی و انسانی باید برای پایان دادن به کشتار و نسل کشی مردم بی گناه یمن تلاش کنید . وقتش نیست که برای پایان دادن به درگیری و تنش در منطقه غرب آسیا که ملتها قربانیان آن هستند ،فکری بکنیم ؟! چرا جنگ و کشتار و تحریم فقط برای ملت این منطقه باشد ؟! وقتش نشده که با تعامل ،دیپلماسی ،دوستی و برادری و برابری برای همیشه پای کاسبان جنگ و اختلاف که به فکر سود کارخانه جات اسلحه سازی خود هستند و برای غارت مجانی نفت ملت منطقه نقشه می کشند ،قطع کنیم و با تاکتیک و برنامه ریزی آرامش و پیشرفت مردم اروپا ،آمریکا ،..... را به مردم منطقه هدیه دهیم . وقتش نشده ؟!
کمتر از %۳۷یمن زیدی هستند
و هیچ سندی بر طرفداری همه زیدی ها از حوثی ها نیست
نمونه اش طرفداران علی عبدالله صالح
پس انصارالله نمی تواند ادعا کند نماینده اکثریت یمن است