وعده لیندسی گراهام به نتانیاهو در خصوص جولان

پارسینه: یک سناتور منتفذ آمریکایی با سفر به «جولان اشغالی» از تلاشهای خود در کنگره آمریکا جهت به رسمیت شناخته شدن حق حاکمیت تل آویو بر این منطقه خبر داد.
یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی که در روزهای گذشته عازم سرزمینهای اشغالی شد، دوشنبه حین سفر به بلندیها جولان از تلاشهایی در به رسمیت شناختن حق حاکمیت تلآویو بر این منطقه از سوی واشنگتن خبر داد.
به گزارش «خبرگزاری فرانسه» سناتور «لیندسی گراهام» در آستانه برگزاری انتخابات در سرزمینهای اشغالی که قرار است نهم آوریل (۲۰ فروردین) برگزار شود همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به جولان اشغالی رفت.
وی همراه با نتانیاهو و «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در جولان اشغالی گفت: «من از لحاظ راهبردی اینک در یکی از مهمترین زمینهای اسرائیل ایستادهام. این منطقه را به چه کسی میخواهید واگذار کنید؟»
گراهام با اشاره به «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه گفت: «آیا شما آن را به اسد واگذار میکنید؟ شاید هم آن را به ایران بدهید. آیا شما قصد دارید آن را به روسیه بدهید؟ من چنین تصوری ندارم. پس ایده واگذار کردن این سرزمین به دیگران مطرح نیست.»
گراهام که از حامیان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکاست، در ادامه از تلاشهای خود در ترغیب کاخ سفید در به رسمیت شناختن بلندیهای جولان به عنوان بخشی از اسرائیل اشاره کرد.
به نوشته این منبع خبری، آمریکا در نوامبر گذشته (آبان) برای اولین بار علیه قطعنامه سالیانه سازمان ملل متحد که اشغال جولان از سوی اسرائیل را محکوم میکرد، رای داد.
«گیر پدرسون»، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در نشست شورای امنیت سازمان ملل که پنجشنبه (۹ اسفند) برگزار شد، از حاکمیت دولت سوریه بر بلندیهای جولان دفاع کرد.
او در این نشست گفت: «بر اساس قطعنامههای شورای امنیت و قطعنامه ۲۲۵۴ این شورا که بر یکپارچگی اراضی سوریه تأکید دارد، جولان بخشی از خاک سوریه است.»
رژیم صهیونیستی در جنگ ۶ روزه سال ۱۹۶۷ با کشورهای عرب منطقه، بخش اعظم بلندیهای جولان سوریه را به تصرف خود درآورد و در سال ۱۹۸۱ اعلام کرد که این بلندیها را به فلسطین اشغالی ضمیمه کرده است. این منطقه در جنوب غرب سوریه با مساحتی حدود ۱۸۰۰ کیلومتر مربع واقع است و بخش اعظم استان «قنیطره» سوریه را تشکیل میدهد. مرتفعترین نقطه این منطقه ۲۸۰۰ متر ارتفاع دارد.
جولان اشغالی به دلایلی همچون برخورداری از منابع غنی آب شیرین، فاصله اندک تا دمشق (۷۰ کیلومتر)، واقع شدن در محل تلاقی سوریه، سرزمینهای اشغالی فلسطین و اردن و مشرف بودن به مناطق اطراف از اهمیت بسیاری برخوردار است.
ارسال نظر