اروپا روند حقوقی مقابله با تحریمهای ضد ایرانی را آغاز کرد

پارسینه: ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرده است که اتحادیه اروپا از صبح جمعه ۱۸ مه (۲۸ اردیبهشت) روند حقوقی اجرای مقررات بازدارندهای را آغاز میکند که به موجب آنها میتواند با تحریمهای آمریکا علیه ایران مقابله کند.
پارسینه - دونالد توسک رییس شورای اروپا روز پنجشنبه در پایان جلسه رهبران ۲۸ کشور اتحادیه اروپا اعلام کرد که آنها به اتفاق آرا توافق کردهاند تا زمانیکه ایران به تعهداتش در برجام پایبند است، در این توافق بمانند.آقای توسک در عین حال اضافه کرد که شورای اروپا از کمیسیون اروپایی خواسته است برای اقدام در زمینه منافع اروپا که تحت الشعاع قرار میگیرند، آماده شود.
در همین حال ژان کلود یونکر رییس کمیسیون اروپا نیز به خبرنگاران گفت: اتحادیه باید از شرکتهایش حمایت کند و از همین رو کار برای تهیه متممی برای «قانون مسدودکننده» در این زمینه را آغاز میکند.این قانون که مربوط به سال ۱۹۹۶ میلادی است، حال باید شامل قانونهای تحریمی ایران نیز بشود تا اروپا بتواند از آن استفاده کند. بنا بر این قانون شرکتهای اروپایی ملزم به پیروی از قوانین تحریمی آمریکا نیستند.
مکرون گفت: "شرکتهای بینالمللی که منافع متنوعی در کشورهای مختلف دارند، تصمیمهایشان را بر مبنای منافعشان میگیرند و باید همچنان این آزادی عمل را داشته باشند. ""اما مهم است که شرکتها، مخصوصا شرکتهای متوسط، که احتمالا کمتر با بازارهای دیگر، مثل آمریکا، ارتباط دارند، بتوانند تصمیمهایشان را آزادانه بگیرند. "
امروز دونالد توسک، رئیس شورای اروپا هم از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای خروج از برجام انتقاد کرد. توسک گفت: "مشکل این است که نزدیکترین دوست شما قابل پیشبینی نباشد. شوخی نیست. این حالا اصل مشکل ما با دوستانمان در آن سوی اقیانوس اطلس است. من با حرف آقای ترامپ موافقم که پیشبینیناپذیری میتواند ابزاری موثر در سیاست باشد، اما این ابزار جلوی دشمنان و رقیبان، نه دوستان. "
به قول قدیمی ها>>یک تومان بده آش به همین خیال باش
اگر صحبت هاي آقاي يونكر در مورد گزينه هاي اروپا براي مقابله با تحريم هاي ثانويه آمريكا را بخوانيد كاملا شفاف است. او مي گويد اقداماتي را براي حفظ منافع شركت هاي اروپائي فعال در بازار ايران بكار خواهند گرفت از جمله گزينه احياء قانون مسدودسازي دهه ١٩٩٠ را تا منافع اروپا تضمين شود.
اين اظهارات ارتباطي با تضمين به ايران براي انتفاع از منافع اقتصادي معوقه مندرج در برجام براي تهران ندارد و دو مسأله كاملا جدا از هم اند كه در خبر فوق قاطي شده است.
برجام براي اروپا پوششي براي حفظ منافع شركت هاي خود است و اين لزوما تضمين به ايران براي انتفاع از برجام نيست.
ثانيا، رئيس جمهور فرانسه تصريح كرد كه نه بر سر برجام كه حتي در مورد تعرفه ها نيز قصد درگيري تجاري با آمريكا را ندارد.