درخواست مقامات سابق آمریکایی از اوباما
پارسینه: در آستانه آغاز به کار رسمی دولت جدید در ایران و در شرایطی که نخستوزیر رژیم اسرائیل، بار دیگر به اظهارات جنگطلبانه خود درباره ایران شدت بخشیده، شماری از مقامات سابق آمریکایی با فرستادن نامهای برای باراک اوباما، رئیسجمهور این کشور، خواستار آن شدهاند که دولت آمریکا با دولت جدید وارد گفتوگو شود.
در شرایطی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل و همراهان جنگطلب آمریکایی وی خواستار تشدید فشارهای آمریکا بر ایران هستند، شماری از مقامات بلندپایه سابق آمریکایی از اوباما خواستهاند در قبال دولت جدید ایران، روند دیپلماسی در پیش بگیرد. خبرگزاری فرانسه مینویسد: در نامه این افراد آمده، انتخاب شخصی میانهرو چون حسن روحانی، «یک فرصت بالقوه بزرگ» را برای گفتوگوی ایران و آمریکا پدید آورده است.
در این نامه همچنین آمده است: «ما قویاً دولت شما را تشویق میکنیم که فرصت را غنیمت شمرده و با روی کار آمدن حسن روحانی، گفتوگوهای دوجانبه و چندجانبه جدیدی را با ایران در پیش بگیرد و همچنین از انجام هر گونه اقدام تحریکآمیز که سبب محدود شدن پنجره فرصت برای در پیش گرفتن سیاستی میانهروتر در قبال ایران شود، خودداری کند».
این مقامات سابق آمریکایی همچنین از اوباما خواستهاند تحریمها را صرفاً به مانند یک ابزار در نظر بگیرد که با استفاده از آن، روند امتیازگیری دیپلماتیک را به پیش ببرد. از جمله ۲۹ نفری که این نامه را امضا کردهاند، میتوان به توماس پیکرینگ، دیپلمات بازنشسته ـ که زمانی نماینده آمریکا در سازمان ملل بود ـ آنه ماری اسلاتر که به عنوان دستیار ارشد هیلاری کلینتون خدمت میکرد و لری ویکلسون، رئیس دفتر کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا اشاره کرد.
خبرگزاری فرانسه اشاره میکند، به جز این ۲۹ نفر، چارلز دنت جمهوری خواه و دیوید پرایس دمکرات، دو تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا، از اوباما خواستهاند از «همه ابزارهای دیپلماتیک» در قبال رئیس جمهور جدید ایران بهره گیرد.
گفتنی است، این دو تن تاکنون توانستهاند ۵۹ نفر دیگر از اعضای مجلس نمایندگان را نیز با خود همراه سازند که دوازده تن از آنها جمهوری خواه هستند. در نامهای که به امضای این افراد رسیده آمده، هرچند قدرت رئیس جمهور در ایران دارای محدودیت است، امتحان نکردن دولت جدید، اشتباه است. این افراد نیز همچون ۲۹ مقام سابق هشدار میدهند دولت اوباما کارهایی نکند که زمینه تضعیف موضع روحانی را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظر