بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه

بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه

پارسینه: مغز شما به عنوان یک ارگان حیاتی و پراهمیت در بدن شما شناخته می‌شود. به عنوان مرکز کنترلی بدن شما، وظیفه حفظ ضربان قلب و تنفس ریه‌ها را بر عهده دارد و به شما اجازه می‌دهد حرکت کنید، احساس کنید و فکر کنید. به همین دلیل است که خوردن برخی غذاها می‌تواند به شما کمک کند مغز خود را در بهترین حالت کارکردش نگه دارید. هر کس هر از گاهی لحظات فراموشی را تجربه می‌کند، به خصوص زمانی که زندگی افراد رنگ شلوغی به خود می‌گیرد.

در حالی که این می‌تواند یک اتفاق کاملا طبیعی باشد، داشتن حافظه ضعیف می‌تواند ناامید کننده باشد. ژنتیک در از دست دادن حافظه نقش دارد، به ویژه در شرایط عصبی جدی مانند بیماری آلزایمر. با این حال، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی و سبک زندگی نیز تاثیر زیادی بر حافظه دارند.

استفاده از ویتامین‌ها می‌تواند نقش مهمی در تقویت حافظه‌ی افراد ایفا کند. در ادامه به بهترین قرص و مولتی ویتامین برای تقویت حافظه اشاره خواهیم کرد، با ما همراه باشید ...

1- ویتامین B12:

دانشمندان مدت‌هاست که در مورد رابطه بین سطوح پایین B12 (کوبالامین) و کاهش حافظه تحقیق می‌کنند. با این حال، اگر مقدار کافی B12 دریافت کنید، شواهدی وجود ندارد که مصرف بیشتر آن اثرات مثبتی داشته باشد.

کمبود B12 بیشتر در افراد مبتلا به مشکلات روده یا معده یا گیاهخواران سخت دیده می‌شود. خطر کمبود B12 نیز با افزایش سن افزایش می‌یابد. این به دلیل افزایش شیوع اسید معده پایین در افراد مسن است. استفاده ازداروی متفورمین باعث کاهش سطح B12 می‌شود.

سایر داروها مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون، داروهای ضد التهابی مانند پردنیزون و کنترل بارداری می‌توانند سطح B12 را کاهش دهند. شما باید بتوانید به اندازه کافی ویتامین B12 را به طور طبیعی دریافت کنید، زیرا در غذاهایی مانند ماهی و مرغ یافت می‌شود.

استفاده ازغلات برای صبحانه گزینه خوبی برای گیاهخواران است. با این حال، افرادی که دارای شرایط پزشکی خاص هستند، کسانی که از داروهای خاصی استفاده می کنند، یا افرادی که اسید معده پایینی دارند ممکن است نتوانند به درستی B12 را از غذا جذب کنند و ممکن است برای حفظ سطوح کافی به مکمل های غذایی نیاز داشته باشند.

2- ویتامین E:

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ویتامین E می‌تواند برای ذهن و حافظه در افراد مسن مفید باشد. یک مطالعه در سال 2014 در مجله JAMA نشان داد که مقادیر بالای ویتامین E می‌تواند به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط کمک کند.

شرکت‌کنندگان دوزهای 2000 واحد بین المللی (IU) در روز مصرف کردند. به گفته دکتر گاد مارشال از دانشکده پزشکی هاروارد، این مقدار ممکن است برای افراد خاصی ناامن باشد.

مصرف بیش از 400 واحد بین المللی در روز به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، به ویژه برای کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، خطرناک است. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مکمل ویتامین E ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.

صرف نظر از سن یا شرایط خود، باید بتوانید ویتامین E کافی را از غذا دریافت کنید. اگر به مقادیر اضافی علاقه دارید از پزشک خود بپرسید. کمبود ویتامین E نادر است، اگرچه ممکن است در افرادی که رژیم‌های غذایی کم چربی دارند، رخ دهد. این ویتامین در مواد غذایی زیر نیز یافت می‌شود: آجیل، دانه، روغن های گیاهی، سبزیجات، مانند اسفناج و کلم بروکلی.

3- ویتامین D

ویتامین D یک ماده مغذی مهم است که نقش‌های حیاتی زیادی در بدن ایفا می‌کند. سطوح پایین ویتامین D با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله کاهش عملکرد شناختی مرتبط است.

مطالعه‌ای که بر روی 318 فرد مسن به مدت 5 سال انجام شد، نشان داد که افرادی که سطح ویتامین D در خونشان کمتر از 20 نانوگرم در هر میلی‌لیتر بود، حافظه و سایر توانایی‌های شناختی خود را سریعتر از افراد دارای سطوح طبیعی ویتامین D از دست دادند. سطوح پایین ویتامین D همچنین با خطر بیشتر ابتلا به زوال عقل مرتبط است.

کمبود ویتامین D بسیار شایع است، به خصوص در آب و هوای سردتر و در افرادی که پوست تیره‌تری دارند. با پزشک خود در مورد انجام آزمایش خون صحبت کنید تا متوجه شوید که آیا به مکمل ویتامین D نیاز دارید یا خیر.

4- منیزیم Magnesium

شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد عوامل تغذیه‌ای شروع به ایفای نقش اصلی در وضعیت شناختی می‌کنند. یکی از این عوامل در حال ظهور، منیزیم (Mg2+) است. اگرچه بررسی فیزیولوژیکی Mg2+ سابقه طولانی دارد، نقش آن در عملکرد شناختی تازه در حال ظهور است.

بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه

در مغز، یکی از اقدامات اصلی Mg2+ تعدیل بلوک وابسته به ولتاژ گیرنده‌هایNMDA ، کنترل باز شدن آنها در هنگام تشخیص تصادفی است که برای شکل‌پذیری سیناپسی حیاتی است. می‌توان گفت بهترین فرم منیزیم برای جذب و اثرگذاری درمانی، فرم سیترات منیزیم هست که در ایران به نام بیومگنلیت شناخته می‌شود و قابل تهیه از داروخانه‌ها می‌باشد.

5- Omega

طی مطالعات زیادی، استفاده از ماهی به علت داشتن درصد بالایی از Omega-3 به تقویت حافظه کمک شایانی می‌کند. حدود 60 درصد از مغز شما از چربی تشکیل شده‌است و نیمی از آن چربی از اسیدهای چرب امگا 3 تشکیل شده است. مغز شما از امگا 3 برای ساخت سلول های مغز و عصبی استفاده می‌کند و این چربی ها برای یادگیری و حافظه ضروری هستند.

6- چای سبز

مانند قهوه، کافئین موجود در چای سبز عملکرد مغز را تقویت می‌کند. در واقع، مشخص شده است که هوشیاری، عملکرد، حافظه و تمرکز را بهبود می‌بخشد. اما چای سبز دارای اجزای دیگری نیز می‌باشد که آن را به یک نوشیدنی سالم برای مغز تبدیل می‌کند.

یکی از آن‌ها L-theanine است، اسید آمینه‌ای که می‌تواند از سد خونی مغز عبور کند و فعالیت انتقال‌دهنده عصبی GABA را افزایش دهد، که به کاهش اضطراب کمک می‌کند و باعث می‌شود احساس آرامش بیشتری داشته باشید. این اسید آمینه همچنین فرکانس امواج آلفا را در مغز افزایش می‌دهد، که به شما کمک می‌کند بدون ایجاد احساس خستگی، آرام شوید.

یک بررسی نشان داد که L-theanine موجود در چای سبز می‌تواند با مقابله با اثرات محرک کافئین به آرامش شما کمک کند. همچنین سرشار از پلی‌‌‌فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند از مغز در برابر زوال ذهنی محافظت کند و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. به علاوه، برخی مطالعات نشان داده‌اند که چای سبز به بهبود حافظه کمک می‌کند.

7- مکمل نوپتوگر

استفاده از ماده‌ی نیمه صناعی نوپپت، اخیرا در جهان مورد استقبال و بازخوردهای مثبتی قرار گرفته‌است و اثرات قابل توجهی در بهبود حافظه داشته‌است. این دارو در ایالات متحده‌ی اروپا و آمریکای شمالی درحال مصرف می‌باشد و شبیه به داروی پیراستام می‌باشد و عملکردی مشابه و به مراتب قوی‌تر از آن دارد.

بهترین مولتی ویتامین برای تقویت حافظه

در ایران، مکمل نوپتوگر مورد تجویز بسیاری از پزشکان است که حاوی ترکیب نوپپت می‌باشد. این دارو می‌تواند توسط دانشجویان و دانش‌آموزان برای تقویت حافظه استفاده شود و در کسانی که سابقه‌ی ابتلا به بیماری آلزایمر دارند تحت نظر پزشک یا داروساز مورد استفاده قرار گیرد.

در این راستا، مطالعه‌ای که در سال 2011 در روسیه انجام گرفت، نشان داد مصرف روزانه‌ی 20 میلی‌گرم از نوپپت به مدت 2 ماه، باعث بهبود شاخص‌های مربوط به حافظه‌ی اشخاص مبتلا به درجه‌ی ملایم تا متوسط آلزایمر شد. همچنین نوپپت باعث تولید آنتی‌بادی‌ها برعلیه بتا آمیلوئیدهای ایجادکننده‌ی اختلال آلزایمر می‌شود، از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند و علائم را بهبود می‌بخشد.

جمع‌بندی

استفاده از مولتی ویتامین های حاوی B12، E، D، منیزیم (بیومگنلیت) می‌تواند به شما برای داشتن حافظه‌ای قوی کمک کند. در ایران و چندین کشور اروپایی و آمریکای شمالی، استفاده از مکمل نیمه صناعی نوپپت اخیرا مورد استقبال بسیاری از پزشکان قرار گرفته است و از داروی پیراستام که در کنترل بیماری آلزایمر استفاده می‌شود اثرات به مراتب قوی‌تری نشان داده است.

شما می‌توانید این مکمل را تحت عنوان نوپتوگر از داروخانه برای افزایش حافظه و تمرکز در دوران کنکور و در بیماران با ریسک بالای ابتلا به آلزایمر با مشورت پزشک و داروساز خود تهیه و استفاده کنید. همچنین در کنار استفاده از این مکمل‌ها، از مصرف زیاد کربوهیدرات‌های موجود در کیک، برنج سفید و نودل که قندخون شما را ناگهان بالا می‌برند خودداری نمایید، برنامه‌ی منظمی برای ورزش کردن داشته باشید و تمرین‌ها و معماهای فکری حل کنید، خواب کافی ( بین 7 تا 9 ساعت ) داشته باشید و وزن خود را متعادل نگه دارید.

تهیه و تدوین: دکتر صدف عبدیان، داروساز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار