"سون تزو" و معمای تقابل ایران و آمریکا

"سون تزو" و معمای تقابل ایران و آمریکا

«"سون تزو" تئوریسین مطرح چینی در بخشی از کتاب هنر جنگ تاکید می کند که وقتی شما دشمنتان را به خوبی بشناسید، تا حد زیادی موفقیت شما در نبرد علیه او و یا اعمال فشار به آن، تضمین می شود. این در حالی است که نه آمریکا و نه اسرائیل و نه دیگر رقبا و دشمنان ایران، تصویری روشن از ایران و قدرت کشورمان ندارند.»

به گزارش پارسینه؛ در روزهای اخیر شاهد تشدید تقابل میان ایران و آمریکا با محوریت مذاکرات هسته ای میان دو کشور بوده ایم. مقام های ارشد دولت آمریکا تهدیدات مختلفی را علیه ایران مطرح کرده و می کنند و تاکید دارند که اگر ایران به توافقی با آمریکا دست نیابد، این مساله می تواند زمینه را برای سناریوهای ناخوشایندی علیه این کشور هموار کند. در عین حال، وزیر خارجه آمریکا و نماینده ویژه دولت این کشور در مذاکره با ایران هم تاکید کرده اند که هیچ سطحی از غنی سازی برای ایران پذیرفته شده نیست و این کشور باید حوزه مذکور را به کل تعطیل کند.

در نقطه مقابل، مقام های ایرانی ادعاهای مقام های آمریکایی را رد کرد و تاکید کرده اند که ایران از حقوق حقه خود عقب نشینی نمی کند. حتی مقام معظم رهبری در موضع گیری که به تازگی ایراد شده تاکید کرده اند اینکه طرف آمریکایی می گوید به ایران اجازه نمی دهد که غنی سازی اورانیوم داشته باشد، "غلطِ اضافی" است و به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. مجموع این مسائل سبب شده اند تا کلاف پرونده هسته ای ایران و تنش میان ایران و آمریکا، پیچیده تر شود.

با این همه، باید توجه داشت که دیدگاه های تئوریسین های برجسته حوزه جنگ و روابط بین الملل که برخی از آن ها قرن ها قبل زندگی می کردند، می تواند چشم اندازهای معناداری را در مورد آینده روند تحولات بین المللی و رویدادهایی نظری مذامکرات ایران و آمریکا و طرح تهدیدات واشینگتن علیه کشورمان ارائه کند. در این راستا، سون تزو تئوریسین مشهور نظامیِ چین که کتاب مشهور هنر جنگ را نیز به رشته تحریر آورده، با دیدگاه های خاص خود در کتاب مذکور، تصویری روشن تر از پوچ بودن تهدیدات آمریکا علیه ایران با محوریت پرونده هسته‌ای کشورمان ارائه می کند.

تکیه آمریکا بر زور در مواجهه با ایران اشتباه محض است

سون تزو در بخشی از کتاب هنر جنگ تاکید می کند که وقتی که شما دشمنتان را به خوبی بشناسید، تا حد زیادی موفقیت شما در نبرد علیه او و یا اعمال فشار به آن، تضمین می شود. این در حالی است که نه آمریکا و نه اسرائیل و نه دیگر رقبا و دشمنان ایران، تصویری روشن از ایران و قدرت کشورمان ندارند. تاکنون بارها و بارها اندیشکده های غربی در گزارش های مختلف خود اعتراف کرده اند که جهان غرب هیچ دیدگاه روشنی در مورد زیرساخت های نظامی ایران، تنوع آن ها و البته تسلیحات ایرانی ندارد.

این مساله سبب می شود تا ریسک هرگونه ماجراجویی نظامی علیه کشورمان به شدت بالا باشد. از این رو، اینکه دولت آمریکا در مدت اخیر مدام با طرح تهدید علیه ایران سعی دارد اینطور وانمود کند که بر تهران اعمال فشار می کند و می تواند از این طریق به توافق مطلوب و مد نظر خود برسد، افسانه و توهمی بیش نیست.

جنگ علیه ایران سناریوی خسارتبار برای آمریکا است

سون تزو تئوریسین چینی تاکید می کند که اگر مجبور به جنگ و اقدام نظامی علیه کشوری شدید، باید آن را سریع انجام دهید و به پیروزی برسید. در غیراینصورت، دچار فرسایش و احتمالا شکست خواهید شد. اگر از این زاویه هم به ماجرا بنگریم، می بنیم که دست های واشینگتن در مطرح کردن گزینه نظامی علیه تهران به عنوان اهرم فشار علیه ایران جهت دستیابی به یک توافق با کشورمان، تا حد زیادی خالی است. زیرا آمریکا به هیچ وجه در موقعیتی نیست که به یک پیروزی برق آسا علیه ایران دست یابد.

هر ساعت ادامه جنگ علیه ایران که با واکنش قاطع کشورمان رو به رو خواهد شد نیز خسارت های اقتصادی و راهبردی آمریکا را بیشتر و بیشتر خواهد کرد. در عین حال، جنگ افروزی آمریکا علیه ایران، سناریوی نامطلوبی از منظر طیفی از دیگر کشورهای منطقه ای نیز است. از این رو، اساسا طرح فشار نظامی علیه ایران در بحبوحه مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، گزافه ای بیش نیست.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار