آخرین مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی/ امشب مهلت تمام میشود
ساعت ۲۴ امروز (۲۵ اردیبهشت ماه)، آخرین زمان از مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی و شناسه یکتا است و مجوزهای کاغذی تبدیل شده به شناسه یکتا تا امروز از مرز ۷۴۲ هزار مجوز گذشت.
ساعت ۲۴ امشب (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین روز از مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغدی دستگاهها و اصناف به الکترونیکی و شناسه یکتا است. در یک سال گذشته، مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب وکار، بارها اعلام کرده است که صاحبان مجوزهای کاغذی و دستگاههای صادر کننده این مجوزها ملزم هستند هرچه زودتر مجوزهای کاغذی خود را در جهت تسهیل فضای کسب و کار به مجوز الکترونیکی تبدیل و شناسه یکتا دریافت کنند.
طبق قانون بهبود فضای کسب و کار، از این تاریخ به بعد، صاحبان مجوزهای کاغذی که مجوزهای خود را به شناسه یکتا تبدیل نکردهاند از خدمات دولتی محروم میشوند.
البته این محرومیت برای صاحبان مجوزهای زیرمجموعه برخی دستگاهها که در تبدیل مجوزهای زیرمجموعه خود کوتاهی کردهاند به تدریج و با مرور زمان اعمال میشود.
جندی پیش سید امیر سیاح – رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار - در گفتوگو با ایسنا در این رابطه اظهار کرد: بی شک، محدودیتهای دولتی برای کسانی که مجوز الکترونیکی و شناسه یکتا ندارند به تدریج شروع میشود و قطعا از مجوزهایی که دستگاههای مربوطه آنها در این زمینه کم کاری کردهاند، این محدودیتها آغاز نمیشود.
کدام دستگاهها بهترین عملکرد را داشتهاند؟
برخی از استانها و دستگاهها در این فرایند، نهایت همراهی را داشته و تا حد امکان شرایط تبدیل را تسهیل و بستر تبدیل مجوزها را در دستگاه خود فراهم کردهاند.
طبق اعلام مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد، وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی چهار دستگاهی هستند که تا ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری در صدر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار گرفتهاند.
تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز ۲۴ اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است به ۷۴۲ هزار و ۲۷۷ مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۷۰۴ هزار و ۷۲۳ مجوز است.
اصناف زیرمجموعه وزارت صمت با تبدیل ۲۹.۱ درصد، سازمان ملی استاندارد با تبدیل ۲۸.۴ درصد، وزارت ورزش و جوانان با تبدیل ۹.۶ درصد و سازمان نظام پزشکی با تبدیل ۶.۸ درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا در صدر جدول قرار دارند.
با این حال، تا امروز دستگاههای قوه قضائیه، وزارت تعاون، وزارت اموزش و پرورش، شهرداریها، وزارت کشور، وزارت علوم، بانک مرکزی و سازمان محیط زیست در تبدیل مجوزها ضعیفترین عملکرد را از خود نشان داده و در این فرایند ناموفق بودهاند.
البته باید اشاره داشت، علت عملکرد ضعیف برخی از دستگاهها، پیچیده و طولانی بودن فرایندهای صدور مجوز و نبود بستر فناوری لازم برای اتصال به درگاه ملی مجوزها است.
استانها برتر در تبدیل مجوز کداماند؟
بررسی آمارهای تبدیل کلیه مجوزها نشان میدهد که استانهای چهارمحال و بختیاری، گیلان، لرستان و همدان در صدر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند. در این استانها به ترتیب ۱۶.۹ درصد، ۱۶ درصد، ۱۵.۷ درصد و ۱۳.۶ درصد از مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است.
استان لرستان صدرنشین تبدیل مجوزهای صنفی
اما در مقایسه استانها در تبدیل مجوزهای صنفی کاغذی به شناسه یکتا همچنان رتبه نخست متعلق به لرستان است. در این استان ۴۷.۷ درصد از مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است. استانهای همدان، چهارمحال و بختیاری و گیلان در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. در هر یک از این استانها به ترتیب ۳۷.۷ درصد، ۳۷.۵ درصد، ۳۶.۱ درصد از مجوزهای صنفی کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است.
همچنین، استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس، اصفهان، ایلام و کردستان در قعر جدول رتبه بندی تبدیل مجوزهای صنفی کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند.
امروز آخرین فرصت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا
گفتنی است؛ در چند وقت اخیر نیز رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب وکار، چندین بار تاکید کرده که دستگاهها هرچه زودتر شرایط و بستر تبدیل مجوزهای قدیمی به الکترونیکی را فراهم کنند و در غیر این صورت با پایان مهلت نهایی برای تبدیل مجوزها، پیامدهای آن بر عهده دستگاهها خواهد بود.
در پایان باید اشاره داشت؛ از ساعت ۲۴ امشب یعنی پایان ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی بی اعتبار هستند و سامانههای دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) خدمت نمیدهند. بنابراین آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نام شان در درگاه ملی مجوزها به نشانی qr.mojavez.ir قرار ندارد، میتوانند با گوشی همراه خود و ورود فقط ۳ کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به سرعت، رایگان و غیرحضوری، مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.
ارسال نظر