سایه اصلاح همچنان بر سر بورس

پارسینه: شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۴ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۲۷ درصد افت کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۶۹۹ هزار واحدی ایستاد. امروز شاخص کل هم وزن هم حدود ۰.۵۸ درصد افت کرد که بیش از افت شاخص کل بود و نشان میداد رنگ غالب در بازار قرمز بوده است.
شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۴ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۲۷ درصد افت کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۶۹۹ هزار واحدی ایستاد. امروز شاخص کل هم وزن هم حدود ۰.۵۸ درصد افت کرد که بیش از افت شاخص کل بود و نشان میداد رنگ غالب در بازار قرمز بوده است.
بورس، اما اولین روز هفته را در حالی با افت شروع میکند که طی هفته گذشته، بازدهی ۹.۵ درصدی داشت و بسیاری از تحلیل گران را به تداوم رشد طی هفتههای جاری امیدوار کرده بود. در این میان، تحلیل گران مختلفی میگفتند تداوم رشد بورس در نیمه دوم سال جاری تقریباً تضمین شده است و هرچند ممکن است خبری از رشدهای شارپی بهاره و تابستانه در کار نباشد، کف حمایتی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی برای شاخص کل تضمین شده است.
با این همه، به نظر میرسد مراجعه به دادههای مربوط به نوسانات شاخص کل هم وزن، تصویر دقیقترین از روند تغییرات در بازار به دست دهد. بر این اساس، طی هفته گذشته شاخص کل هم وزن تنها ۰.۷۵ درصد رشد داشته و این در حالی است که در یک ماه پیش از آن، کاملاً نزولی بوده است. به این ترتیب، مشخص است که رشدهای قیمتی طی هفته گذشته، عمدتاً از ناحیه رشد قیمت لیدرهای بازار بوده که مورد حمایت نهادهای حقوقی بوده اند و این در حالی است که نمادهای کوچک تر، همچنان در مسیر اصلاح قیمتی قرار دارند.
از آن سو، در جریان معاملات امروز در جریان معاملات امروز در مجموع به حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در این میان، مجموع ارزش معاملات بورسی امروز به حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات فرابورسی نیز به حدود ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با هفته گذشته، افتی نسبی را تجربه کرده اند.
امروز همچنین نمادهای «فولاد»، «فارس» و «کگل»، بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای «شتران»، «شپنا» و «وبملت»، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بر جای گذاشتند. در این میان، بازگشایی نمادهای گروه پتروشیمی همچون «شتران» و «شپنا»، عامل اصلی منفی شدن شاخص کل بود و این در حالی است که برای این نمادها، پیش بینی صعود وجود دارد.
فعلاً همه چیز آرام است
از آن سو، موعد تهدید آمریکا مبنی بر بازگشت تمام تحریمهای ایران سر رسید و در شرایطی که تروئیکای اروپایی (متشکل از بریتانیا، فرانسه و آلمان) در بیانیهای گفت که همچنان به تعلیق تحریمهای ایران پایبند است، قیمت ارز در داخل کشور شاهد جهش نبود. البته هنوز برای اظهارنظر در این مورد زود است، اما به نظر میرسد پیش دستی بانک مرکزی ایران در زمینه لغو سقف قیمتی برای دلار نیمایی موجب تزریق دلار به بازار شده و به این ترتیب، بازار ارز را دست کم فعلاً تحت کنترل نگه داشته است.
به این ترتیب، به نظر میرسد از یک سو با بازگشایی نمادهای گروه پتروشیمی که موجب افزایش بیش از پیش نقدشوندگی بازار شده و از دیگر سو با افزاش نرخ دلار و دست کم تثبیت آن در محدودههای کنونی، بازار سرمایه فعلاً آرام خواهد بود. با این همه، ممکن است فاز اصلاحی به شکلی کم رمق، این هفته هم ادامه داشته باشد.
خدا وکیلی متوجه نمیشید، یا نمیخواهید متوجه شوید، کدام حمایت حقوقی، حقوقی های بی وجدان فقط دارن جیب ملتو میزنن، حمایت