«شنبه طلایی» بورس چقدر به واقعیت نزدیک شد؟

پارسینه: مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس نیز امروز در حد متوسط قرار داشت و به حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی: پس از چند روز قرمزپوشی، شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۱۰ هزار واحد رشد کرد و وارد کانال یک میلیون و ۶۴۰ هزار واحدی شد. پیش از این، از کانالهای رسمی و غیررسمی خبر رسیده بود که قرار است امروز حمایتهای حقوقیها از بورس به شکلی جدیتر دنبال شود و ظاهراً این اتفاق به وقوع پیوسته است. با این همه، هنوز هم سهام برخی شرکتهای ارزنده با صفوف فروش مواجه هستند و به نظر میرسد بازار هنوز نه فقط با جاده صعود، که با مسیر تعادل هم فاصله دارد.
این در حالی است که بر اساس وعدههای داده شده برای رونق دوباره بورس، برخی معامله گران در فضای مجازی معتقد بودند امروز «شنبه طلایی» بورس رقم خواهد خورد و رالی صعودی دوباره آغاز میشود. هنوز برای اظهار نظر در این مورد زود است، اما بعید است تا پدید آمدن یک شوک مثبت یا منفی سیاسی، بورس تهران سوخت جدیدی برای صعود قدرتمند تدارک ببیند.
شاهد مثال این استدلال هم افت مجدد شاخص کل هم وزن در جریان معاملات امروز است. شاخص کل هم وزن امروز حدود ۰.۹۱ درصد افت کرد و به این ترتیب، عمده نمادهای حاضر در بازار امروز با کاهش قیمت مواجه بودند. شاخص کل هم وزن اکنون تقریباً چند هفته است که به طور مداوم قرمزرنگ است.
مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس نیز امروز در حد متوسط قرار داشت و به حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. بر این اساس، امروز حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در بورس و حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نیز در فرابورس معامله شد. این در حالی بود که نمادهای «فولاد»، «فملی» و «فارس»، بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص و نمادهای «شستا»، «حکشتی» و «اخابر» نیز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بر جای گذاشتند.
تغییر گروههای پر بازده
این، اما در حالی است که به نظر میرسد بازدهی گروههای کالایی در بازار سرمایه در جریان اصلاح اخیر تا حد بسیار زیادی تغییر کرده است. نمادهای پربازده گروه خودرویی که در تیرماه و مردادماه به شکل ممتد شاهد صفوف خرید بودند، اکنون افتهای قابل توجهی را تجربه کرده اند. به عنوان نمونه، نماد «خودرو» به عنوان یکی از پرطرفدارترین نمادهای بازار در ماههای گذشته، اکنون حدود ۵۰ درصد اصلاح قیمتی را تجربه کرده و امروز هم شاهد صف خریدی بود که البته جمع شد. نمادهای «خگستر»، «خزامیا» و «خساپا» امروز در میان ۵ نماد با طولانیترین صفوف فروش قرار داشتند.
از آن سو، به نظر میرسد گروه فلزات و بانکی، حالا در صدر توجه معامله گران هستند، کما اینکه امروز نمادهای این گروه شاهد رشد قیمت بودند. نمادهای «وبصادر» و «وتجارت»، امروز در میان ۵ نماد با طولانیترین صفوف خرید قرار داشتند. نمادهای پالایشی حاضر در نماد «پالایش یکم» هم احتمالاً در فهرست افزایش قیمت قرار خواهند گرفت و معامله گران، در یک چرخه بازخورد مثبت (Positive Feedback) قیمت این نمادها را بالا خواهند کشید.
بازار کامودیتیها هم در هفتهای که گذشت، پرنوسان بود. در جریان این هفته، همچنین عمده بورسهای آمریکایی و اروپایی هم شاهد افت بودند و در این میان، سهام شرکتهای فناوری محوری همچون «اپل» و «آمازون» مشهود بود. هر بشکه نفت برنت با افت ۴ دلاری در میانههای کانال ۴۲ دلار به کار خود پایان داد. هر اونس طلا نیز از مرز ۲ هزار دلار با افت قابل توجهی به محدوده ۱۹۴۰ دلار بازگشت.
منبع:
پارسینه
بورس بلای جان زندگی مردم شده و دولت به خاطر جلوگیری از سقوط بورس عمدا قیمت دلار را بالا نگه داشته و بالا بودن قیمت دلار باعث گرانی کالا های مصرفی و سرمایه ای مردم شده و زندگی مردم را با چالشی جدی روبرو کرده است.