ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص/ چشم انداز رشد قیمت دلار ممکن است بورس را نجات دهد

پارسینه: بورس تهران امروز هم نزول خود را ادامه داد. در جریان معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران حدود ۳۰ هزار واحد، معادل ۱.۷۱ درصد افت کرد و به کانال یک میلیون و ۷۷۹ هزار واحدی پا گذاشت. شاخص کل هم وزن هم افتی معادل ۱.۵۳ درصدی را شاهد بود تا به این ترتیب، بازار سرمایه یک روز بد دیگر را پشت سر بگذارد.
بورس تهران امروز هم نزول خود را ادامه داد. در جریان معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران حدود ۳۰ هزار واحد، معادل ۱.۷۱ درصد افت کرد و به کانال یک میلیون و ۷۷۹ هزار واحدی پا گذاشت. شاخص کل هم وزن هم افتی معادل ۱.۵۳ درصدی را شاهد بود تا به این ترتیب، بازار سرمایه یک روز بد دیگر را پشت سر بگذارد.
برای بسیاری از معامله گران تازه کار، شرایط فعلی به شدت نگران کننده جلوه میکند و این در حالی است که برای معامله گران قدیمی، شرایط چندان هم دور از انتظار نیست. بورس تهران در طول دو سال گذشته بارها در معرض اصلاح قرار گرفته و تقریباً هر بار قدرتمندتر ادامه داده است. به عنوان نمونه، در مهرماه سال ۱۳۹۷، میزان اصلاح بازار در جریان فاز اصلاحی، حدود ۲۴ درصد بود و همین چند ماه پیش و در اردیبهشت ماه سال جاری نیز بازار در فاز اصلاحی حدود ۱۵ درصد از ارزش خود را از دست داد. در فاز اصلاحی کنونی و تا این لحظه هم حدود ۱۵ درصد از ارزش بازار کاسته شده و این در حالی است که متغیرهای بنیادی (چشم انداز نرخ ارز، تورم انتظاری، چشم انداز رشد نقدینگی و نیز حمایتهای دولت) همه حکایت از رشد احتمالی بازار در روزهای آتی دارند.
بازار همچنان محتاط است
در جریان معاملات امروز، حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در بورس و حدود ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان هم در فرابورس معامله شده تا به این ترتیب، مجموع ارزش معاملات در این دو بازار، به حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برسد. مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس در قیاس با روزهای اوج در حدود یک ماه گذشته بسیار افت کرده و این همچنان نشانهای است از اینکه بخش عمده معامله گران ترجیح میدهند سهامداری کرده و از فروش سهام خود با وجود روند نزولی در بازار خودداری کنند.
امروز نمادهای «فارس»، «شستا» و «فملی» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند و در حالی که دو نماد اول با افت قیمت همراه بودند، «فملی» رشد قیمت را تجربه کرد و به تنهایی شاخص کل را حدود ۳ هزار واحد به سمت بالا هل داد. در عین حال، حقوقیها هم دست به کار شدند و در نمادهای پرطرفدار، شروع به خرید کردند. نمادهای «وتجارت»، «وبصادر» و «خساپا» بیشترین افزایش مالکیت از حقیقی به حقوقی را در جریان معاملات امروز شاهد بودند.
در میان خبرهای جالب توجه برای اهالی بورس هم تاکید بر عرضه «دارا دوم» تا انتهای هفته و در دست بررسی بودن عرضه «دارا سوم» در آینده نزدیک است. علاوه بر این، امروز نخستین روز از تصمیم مجدد برای یکپارچه شدن دوباره زمان معاملات بود. این موضوع، در جریان معاملات هفته گذشته نقدشوندگی بازار سهام در ایران را به شدت مشکل کرده بود و به اعتقاد برخی کارشناسان، یکی از دلایل اصلی افت شاخص بود. از آن سو، مصوبه بحث برانگیز سازمان بورس درباره کاهش سقف مالکیت سهام در صندوقهای درآمد ثابت نیز متوقف شد و با تایید هیات مدیره سازمان بورس، حد نصاب سرمایه گذاری در اوراق بهادار برای این صندوقها به ۱۵ درصد بازگشت.
در بُعد سیاسی، اما خبرها چندان امیدوارکننده نیستند. آمریکا تلاش برای فعال سازی مکانیسم ماشه از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد را کلید زده و با وجود مخالفت ۱۳ عضو اصلی و فرعی این شورا با تصمیم آمریکا، وزیر خارجه این کشور اعلام کرده که برای تمدید تحریمهای ایران از کسی اجازه نخواهد گرفت. باید منتظر واکنش ایران ماند، اما با توجه به تاثیرپذیری بازار سرمایه از اخبار سیاسی، به نظر میرسد چشم انداز صعودی برای نرخ دلار میتواند طی روزهای آتی بر بورس تهران اثر بگذارد.
ارسال نظر