بازار موبایل راکد شد
پارسینه: رئیس انجمن فروشندگان موبایل گفت: مردم در ماه مبارک رمضان بیشتر توجهشان به انجام فرائض دینی جلب شود و این مسئله موجب میشود که فعالیتهای اقتصادی فروکش کند و بازار گوشیهای تلفن همراه نیز با رکود مواجه میشود.
وی با اشاره به اینکه الزاما این سکون بازار منجر به کاهش قیمتها نمیشود، ابراز کرد: کاهش و افزایش قیمت کالاها در ارتباط با اتفاقات خاص اقتصادی مطرح میشود اما در ماه مبارک رمضان در بازار موبایل نوعی سکون ایجاد میشود و وضعیت سابق تداوم مییابد.
او درباره روند کنونی بازار کنونی و نوسان قیمت کالاهای موبایلی در کشور نیز گفت: متأسفانه در طول چند سال گذشته با افزایش تعرفه واردات موبایل از 4 به 60 درصد همواره نوعی تلاطم در این بازار وجود داشته و این خود به دلیل شوکی بوده که از افزایش تعرفهها به مردم وارد شده است.
فروتن افزود: همین موضوع موجب میشد که نتوانیم برنامهای برای ساماندهی این کالای پرمصرف در کشور داشته باشیم و با افزایش نرخ ارز نیز وضعیت تشدید شد و موجب شد وضعیت رکودی بیش از پیش به چشم آید.
وی در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی اختصاص ارز مبادلهای میتوانست کاری از پیش ببرد؟، گفت: من معتقد بودم اگر اختصاص ارز به سهولت انجام میشد، میتوانستیم انتظار کاهش قیمتها را داشته باشیم و الّا اعلام تخصیص ارز نمیتوانست کاری از پیش ببرد و عملا هم دیدیم که ارزی تعلق نگرفت و وضعیت هم به منوال گذشته ادامه یافت.
فروتن معتقد است که تعرفه بالا در این بخش موجب شده، 70 تا 80 درصد واردات از مبادی غیرقانونی و قاچاق باشد و برای اصلاح ساختار اقتصادی این بخش پیش از هر کاری باید تعرفههای منطقی را در نظر گرفت تا جلوی مبادی غیر قانونی واردات گرفته شود.
او ادامه داد: تا زمانیکه تعرفهها به این شکل باشد، متقاضیان نیز میلشان به سمت کالاهای با قیمت پایینتر است و بنابراین کسی که دنبال برندی خاص است هیچگاه به سراغ فروشندهای که واردات رسمی داشته نمیرود و با این رویه طرحهایی چون شبنم هم عملا بینتیجه میماند.
رئیس انجمن صنفی سیمکارت و موبایل با تأکید بر اینکه ما در داخل نمیتوانیم موبایل تولید کنیم و برای واردات آن باید شرایط را بهبود بخشیم، اذعان کرد: در این وضعیت و با توجه به درخواست بالا برای این کالا، باید زمینهای فراهم آوریم که تبادلات مالی نیز شفافتر باشد و واردکنندگان غیرقانونی نتوانند مانع کسبوکار کسانی شوند که سالهاست در این حوزه فعال هستند.
وی در پایان با ابراز امیدواری از صحبتهای رئیس جمهور منتخب، ابراز کرد: رویکرد آقای روحانی به فعالیت تشکلهای صنفی امیدوارکننده است و با توجه به اشاراتی که او در سخنانش به توسعه ارتباطات دولت با این بخشها داشته انتظار میرود در سالهای آینده جایگاه این تشکلها در کشور برجستهتر شود و در نهایت بخشهای نظارت، ساماندهی و خدمات بهتر برای خریداران تقویت شود.
ارسال نظر