ضربه خروج پژو-سیتروئن به قطعهسازان ایرانی

پارسینه: بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، هر کدام از این کمپانیهای بزرگ طرف قرارداد با ایران یکی بعد از دیگری از صنعت نفت گرفته «توتال» تا خودروسازی «پژوسیتروئن» اعلام کرده اند از چرخه صنعتی و تولیدی ایران خارج خواهند شد.

یکی از مدیران پژو سیتروئن اعلام کرده در شرایطی جدید و اعلام تحریمهای آمریکا، توانایی استمرار فعالیتهای شان در صنعت خودروسازی ایران وجود ندارد و کلیه فعالیتهای خود در ایران را بعد از ضرب الاجل اواسط مردادماه دولت آمریکا در خروج از برجام به حالت تعلیق درخواهند آورد.
این شرکت اعلام کرده است اگر از دولت آمریکا و خزانهداری این کشور معافیت و مجوز ماندن در ایران را کسب کند، احتمال ادامه فعالیتها در ایران وجود دارد. هر چند خروج این شرکت بیشترین ضربه را به ایران خودرو و سایپا به عنوان شرکای اصلی تجاری داخلی این تولید کننده بزرگ خودرو وارد خواهدکرد، اما صنعت قطعهسازی کشور نیز از خطرات خروج این شرکت مصون نیستند.
اخبار حکایت از آن دارند که تمام قطعه سازان مرتبط با پژو سیتروئن از سوی ایالات متحده آمریکا در صورت تداوم فعالیتهای شان بعد از مرداد ماه مورد تهدید فشارهای مالی و جریمههای سنگین قرار گرفتهاند. این قطعه سازان در صورت پذیرش خواستههای ایالات متحده آمریکا حق هیچگونه همکاری با شرکتهای قطعه سازی داخلی ایران را نخواهند داشت. در غیر این صورت پژو سیتروئن و شرکتهای تابعه آن با فشار و تهدیدات فزآینده واشنگتن مواجه خواهند شد. به عبارت دیگر تمام قراردادهای بین خودروسازها و قطعه سازهای داخلی با شرکتهای فرانسویها تا اواسط مرداد ماه امسال عمر خواهند داشت.
مسئله مهم دیگر تاثیر تحریمها از سوی ایالات متحده آمریکا بر صنعت قطعه سازی ایران است و ایجاد اختلال در روند تامین مواد اولیه برای کارخانههای قطعه سازی خودرو داخل کشور میباشد. در صورت تحقق یافتن تهدیدهای ایالات متحده آمریکا به نسبت شرکتهای خارجی که طرف قرارداد با کارخانههای تولید قطعات داخلی خودرو ایران هستند صنعت قطعه سازی کشور با مشکلات عدیدهای مواجه خواهند شد.
در واقع به دلیل نقش آمریکا در مراودات بانکی، مالی جهانی و بازار مصرفی داخلی بزرگ آن، هیچکدام از کمپانیهای اروپایی و مطرح جهان چه در صنعت خودروسازی ایران چه صنایع دیگر از جمله پتروشیمی نمیتوانند بدون در نظر داشتن سیاستهای تحریمی آمریکا به فعالیتهای خود ادامه دهند. در کل این مسئله در نهایت به کاهش محسوس تیراژ تولید خودرو در ایران منجر خواهد شد.
ارسال نظر