۲۵ استان درگیر آنفولانزای حاد پرندگان شد

پارسینه: آنفلوانزای پرندگان که از نیمه سال ۹۵ در تهران رقم خورد تاکنون ۲۵ استان را دربرگرفته و این موضوع موجب کاهش قیمت تخم مرغ شده است.

تحریریه پارسینه: اکنون ۸ ماه از فراگیری آنفلوانزای حاد پرندگان در کشور میگذرد و تنها ۶ استان از وجود این بیماری جان سالم به در بردند. براساس آماری که سازمان دامپزشکی کشور تهیه و در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار داده است، شیب شیوع آنفولانزا به طور نامحسوس افزایش داشته به طوری که کانونهای آلوده نیز با یکی دو درصد افزایش همراه بوده است، ولی وضعیت کاملا تحت کنترل است.
در این میان، اخیرا ناصر نبی پور نائب رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران در خصوص آخرین وضعیت شیوع آنفولانزای حاد پرندگان گفته است که در شرایط کنونی شیوع آنفولانزای حاد پرندگان در ۲۵ استان کشور کماکان وجود دارد و تاکنون بیش از ۱۲ میلیون قطعه مرغ از سوی سازمان دامپزشکی معدوم شده است.
نبی پور با بیان اینکه روز گذشته آنفولانزای حاد پرندگان مجدداً در تهران شیوع یافت، گفته است که تا زمانیکه تمهیداتی برای پرندگان رنگی و بومی اندیشیده نشود، شیوع این بیماری همچنان در استانهای تولیدکننده تخم مرغ ادامه دارد.
از آنجایی که تنها ۵۰ درصد غرامت مرغداران در پی شیوع آنفولانزا از سوی صندوق بیمه پرداخت و مابقی به تأمین اعتبار موکول شده است متاسفانه مرغداران در شرایط بحرانی نامناسبی به سر میبرند.
گفتنی است که در حال حاضر متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳ هزار و ۸۰۰ تومان معادل دانهای ۲۵۰ تومان است که نسبت به ۱۵ روز اخیر هزار و ۲۰۰ تومان کاهش یافته است.
از سوی دیگر چندی پیش مرتضی اکبر پور، معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور نیز گفته است: در همه کشور شیوع آنفولانزا مرغی را نداریم، ولی ده استان به طور جدی دچار این معضلاند که به ترتیب اصفهان دارای بیشترین کانون بیماری و پس از آن چهارمحال و بختیاری، گیلان، قم، تهران، مرکزی، خراسان رضوی، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی و قزوین هستند.
با توجه به آغاز فصل گرم به گفته مسئولان این ویروس در فصلهای سرد سال بیشتر احتمال شیوع دارد و در سالهای گرم کنترل و پیشگیری از آن بیشتر است.
همچنین محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور در گفتگو با پارسینه میگوید: آنفلوانزای پرندگان درمیان مرغهای تخم گزار مادر بوده و سازمان دامپزشکی با توجه به تشخیص خود گلههای بیمار را معدوم کرده است و پرندگانی که را که در فاصله یک کیلومتری قرار داشته اند نیز به کشتارگاه انتقال دادند.
او می گوید: در همه نقاط این بیماری فراگیر نشده به عنوان مثال در استان تهران، بخش شهریار این بیماری دیده نشده اما در بخش ورامین فراگیر شده است و در برخی استانها فقط مرغهای بومی دچار مشکل بودند. همچنین در استان تهران در قطعه ۴ ما بین ساوه و تهران بیشترین میزان مرغ آلوده به ویروس آنفلوانزا معدوم شده است.
یوسفی همچنین در خصوص پیگیری این بیماری گفت: سازمان دامپزشکی تمهیداتی اندیشیده که برخی از آن در دست اقدام است ضمن اینکه به صورت مرتب رصد میشود و هر جا آلودگی دیده شود اقدامات لازم صورت میگیرد.
او در پاسخ به این پرسش که با توجه به این پیگیری ها چرا این بیماری به سرعت تمامی استان ها را دربرگرفته است، گفت: به دلیل اینکه بیماری آنفلوانزا ویروسی است که به سرعت منتقل می شود و به صورتهای مختلفی پخش میشود. به عنوان مثال یک کامیون مرغ که مسافت تهران تا تبریز را طی میکند امکان دارد از طریق هوا این ویروس را به سایر استان ها منتقل سازد.
یوسفی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا آنفلوانزای مرغی بر روی قیمت و میزان خرید و فروش مرغ تاثیر گذاشته یا خیر، گفت: بر روی هیچ کدام تاثیر نگذاشته است و قیمت مرغ نسبت به سال گذشته نیز تغییری نداشته است. او معتقد است: با توجه هزینههایی که وجود دارد مرغ نباید کمتر از ۸ هزار تومان باشد.
در حال حاضر قیمت مرغ زنده ۴ هزار و ۸۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۶ هزار و ۸۰۰ تومان است. در این میان برخی از فروشگاههای سطح شهر اقدام به گران فروشی میکنند که وظیفه دستگاه های نظارتی ورود به این مسئله است.
ارسال نظر