روحانی حقوقهای نجومی را ریز میبیند؟

پارسینه: پرونده نجومی بگیران نیز همچون صدها پرونده دیگر که در آمد و رفت دولت ها گم شد حالا در دستان دولت است که سعی دارد با حرفهای تکراری گاه و بیگاهش آن را بی اهمیت جلوه دهد.

تحریریه پارسینه: هر از چند گاهی آتش زیرخاکستر و داغی که بر اثر نادیده گرفتن مسئولان در دل مردم باقی ماند، تازه میشود. اما این باز شدن زخمی که درمان نمیشود، چه سودی دارد؟ تاکنون صحبتهای تمامی نمایندگان مجلس و اکثر روحانیون در خصوص حقوق های ناروا در رسانه های دیداری و شنیداری انتشار یافته و به چاپ رسیده اما هنوز در این خصوص شفاف سازی صورت نگرفته است.
این موضوع پس از مدتی، با اظهارات نمایندگان، روحانیون و اصحاب رسانه تازه میشود و سر تیتر خبرهای روزنامه ها، نشریات و سایت های خبری قرار میگیرد. موضوعی که همچون سایر موضوع های دیگر پرونده اش باز است اما دست مسئولان ذی ربط از آن کوتاه!
اخیرا بازهم یکی از نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی در خصوص حقوق های نامتعارف صحبتهایی را بیان کرده مجتبی ذولنور نماینده مردم قم در این باره گفته است: "رئیسجمهور بارها صورت مسئله "حقوقهای نجومی" را پاک میکرد و انتقاد داشت که چرا این مسائل ریز را اینقدر برجسته میکنید؟"
حالا پس از گذشت ماه ها از برملاشدن حقوقهای نجومی مسئولان مربوطه و شخص رئیس جمهور معتقدند که این حقوق ها اصولی و بر اساس قانون به افراد داده شده است. به همین دلیل صرفاً ضوابط و آییننامهها را اصلاح کردند تا دیگر شاهد حقوقهای نجومی نباشیم. البته چند مدیر نجومی نیز برکنار شدند؛ اما علت برکناری این مدیران چه بود؟ به نظر میرسد مدیران برکنار شده به دلیل دریافت حقوق نجومی برکنار نشدند و صرفاً مدیرانی برکنار شدند که در رسانهها توجه ویژهای به آنها شده بود.
در این میان برخی مدیران قربانی رسانهها شدند و برخی دیگر که فیشهایشان دررسانهها پخش نشد، به راحتی توانستند از جان سالم بدر ببرند. درحالی که تخلف صورت گرفته در بسیاری از موارد مشابه بوده است.از این ماجرا که بگذریم به موضوع دیگری میرسیم که جای بسی تامل است، اینکه متاسفانه برخی مدیرانی که از سمت خود عزل شدهاند در جای دیگری به شغل دیگری مشغول شدند.
در این میان یکی از موضوعات مهمی که برخی رسانه ها به آن پرداختند عدم بی اعتمادی مردم است. حقوق های نجومی ضربه محکمی به اعتماد مردم زد البته نوع برخورد دولت و بی اهمیتی او نسبت به این اتفاق ضربه آخر را به اعتماد مردم وارد کرده است. بنابراین مهمترین موضوع در حال حاضر شفاف سازی و برخورد قاطع با افراد متخلف است تا هم مردم قانع شوند و اندکی از ناراحتی گسترده در میان مردم کاسته شود.
با این تفاسیر، تاکنون دولت، مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ واکنش و اقدام جدی برای برخورد با نجومی بگیران و حل این مسئله انجام ندادهاند. اخیرا یکی از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در این باره معتقد است که نباید عجولانه قانونی تصویب کنیم که نه جامعاست نه مانع، برخی افرادی که در لیست نجومیبگیران قرار دارند، مجازاتشان کیفری و برخی حقوقی است، بنابراین قانونی که تصویب میشود سالها اعتبار خواهد داشت، پس باید دقیق و حسابشده باشد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید پروندهها در کمیسیون اصل۹۰ یک به یک بررسی شود، خاطر نشان کرد: باید دستگاه قضا به عنوان یک دستگاه نظارتی، اختلافات دستگاهها و سازمانها را حل وفصل کند، زیرا جمهوری اسلامی بزرگترین سرمایهاش، مردم هستند و اگر مردم اعتماد خود را از دست بدهند دیگر سرمایهای در دست نیست. پس باید دستگاه قضا در این بین برخوردهای لازم را انجام دهد تا اعتماد مردم جلب شود.
آخرین وضعیت پرونده
چند روز گذشته نیز داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص آخرین وضعیت متخلفان فیشهای حقوق نجومی، از بررسی۱۶۷هزار پرونده فیشهای حقوق مدیران توسط دیوان محاسبات و احراز تخلف ۳۹۷ مدیر نجومیبگیر خبر داد و گفت: کمیسیون منتظر ارائه گزارش جامع دیوان محاسبات در خصوص فیشهای نجومی و وامهای کلان است.
او همچنین گفت: از دیوان محاسبات درخواست کردهایم آخرین بررسیها را در خصوص فیشهای حقوقی به کمیسیون ارائه کند. محمدی در مورد این موضوع که دیوان محاسبات اعلام کرده ۱۰ نفر از نجومیبگیران حاضر به استرداد مبالغ نیستند، گفت: در گزارش جامعی که از دیوان محاسبات درخواست کردهایم، این نکته و تعداد دقیق تخلفات، تعداد برخورد شده، میزان پولهای استرداد شده و بهطور کلی همه اطلاعات در این خصوص، اشاره شده و در حال حاضر منتظر این گزارش هستیم.
مساله فیشهای نجومی از تابستان سال جاری نقل محافل شد این مساله بازتاب بسیار گسترده ای داشت به صورتی که هنوز برخی ها خواستار شفاف سازی این موضوع هستند اما دولت از آن کناره می گیرد و سعی دارد هر چه زودتر این موضوع در پستویی پنهان شود و دیگر نامی از آن به میان نیاید.
ماجرای فیشهای نجومی به دلیل اینکه تفاوت فاحشی با دریافتی آحاد مردم بود به سرعت به بتی برای بی عدالتی و تبعیضآمیز در میان افکار عمومی تبدیل شد. اعداد و ارقامی که منتشر شد آنقدر چشمگیر بود که شاید سالها پس از این ماجرا همچنان در میان مردم برجا بماند و از صفحه ذهنشان پاک نشود. البته نکته ای که به این مسئله دامن می زند کوچک شمردن این اتفاق در نزد دولتمران است، آنها سعی دارند تا حد امکان این موضوع را بی اهمیت جلوه دهند!
معلومه که ریز می بینه... در نظر مسوولین این عددها رقمی نیستند...