تجهیز خانه با وسایل دست دوم در ایران

​ روزگار گرانی کالاها و رونق قابل توجه بازار دست دوم فروشی ها

​ روزگار گرانی کالاها و رونق قابل توجه بازار دست دوم فروشی ها

در سال‌های اخیر، با افزایش مداوم قیمت کالاهای مصرفی و کاهش قدرت خرید مردم، بازار وسایل دست دوم در ایران جان تازه‌ای گرفته است. روزگاری خرید وسیله دست دوم نشانه بی‌پولی یا بی‌کلاسی تلقی می‌شد، اما امروز به یک انتخاب عقلانی و اقتصادی تبدیل شده است. بسیاری از زوج‌های جوان، مستأجران، دانشجویان یا حتی خانواده‌هایی که به‌دنبال تغییر دکوراسیون با بودجه محدود هستند، به سمت تجهیز منزل با کالاهای کارکرده رفته‌اند و این موضوع تنها تحت تاثیر بودجه اندک آنها برای تشکیل یک زندگی با حداقل امکانات است.

به گزارش پارسینه، سال هاست که مشکلات اقتصادی در ایران سبب شده است تا بازار اجناس دست دوم از رونق برخوردار شود.  در شرایطی که به عنوان مثال، خرید یک یخچال نوی معمولی با برند ایرانی، حداقل بیش از ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد، یا یک سرویس مبلمان ساده به بالای ۵۰ میلیون تومان می‌رسد، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند وسایل مورد نیازشان را از بازار دست دوم تهیه کنند. این وسایل گاهی به دلایل ساده‌ای چون تغییر محل سکونت، مهاجرت، یا تنوع‌طلبی فروشنده، وارد بازار شده‌اند و کاملاً قابل استفاده هستند.

بر خلاف گذشته که بازار کالاهای دست دوم چندان مورد توجه مردم نبود، خوشبختانه امروز دسترسی به وسایل دست دوم تحت تاثیر افزایش قیمت اجناس مختلف بسیار آسان شده است. برخی از مهم‌ترین منابع خرید این وسایل عبارتند از:

 • اپلیکیشن‌ها و سایت‌های آنلاین مانند دیوار، شیپور و باما

 • فروشگاه‌های مخصوص کالاهای دست دوم (به‌ویژه در شهرهای بزرگی مثل تهران، مشهد، شیراز، تبریز)

 • بازارهای هفتگی یا سمساری‌های سنتی که هنوز در بسیاری از شهرها فعال‌اند

 • پیج‌های اینستاگرامی فروش وسایل کارکرده

این تنوع دسترسی باعث شده قیمت‌ کالاهای دست دوم نیز به اندازه کالاها و اجناس نو رقابتی‌ شود و خریداران قدرت انتخاب بیشتری داشته باشند.

اگر بخواهیم یک برآورد تقریبی قیمت از وسایل دست دوم برای یک منزل معمولی در سال جاری داشته باشیم، می توان رقمی معادل 40 میلیون تا 80 میلیون تومان را به عنوان بازه منطقی در نظر گرفت با این فرض که برای یخچال فریزر (به‌عنوان یکی از ضروری‌ترین لوازم خانه) مبلغی بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان در نظر بگیریم، و برای اجاق گاز، که وسیله‌ای پایه‌ای و حیاتی در هر خانه‌ای است، حدود ۳ تا ۶ میلیون تومان، بخش قابل‌توجهی از بودجه صرف همین دو قلم کالای اساسی خواهد شد. این در حالی است که سایر اقلام مانند ماشین لباسشویی، مبلمان یا سرویس خواب نیز، هرکدام بین ۵ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه دارند و در مجموع، رقم نهایی را به محدوده ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان می‌رسانند.

  • افزایش قیمت قابل توجه کالاهای ایرانی

در گذشته، بسیاری از خانواده‌ها وقتی از خرید کالاهای خارجی منصرف می‌شدند، حداقل روی گزینه‌های ایرانی حساب باز می‌کردند. اما در سال‌های اخیر، قیمت کالاهای تولید داخل هم به‌شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است،تا جایی‌که حتی اقشار متوسط و پایین جامعه توان خرید وسایل نو، حتی از برندهای ایرانی را هم ندارند.

 به‌عنوان مثال، قیمت یک یخچال ایرانی ساده حالا از ۲۵ میلیون تومان شروع می‌شود، یا یک ماشین لباسشویی داخلی بیش از ۳۰ میلیون تومان قیمت دارد. همین موضوع باعث شده بازار کالای دست دوم، حتی در میان کسانی که پیش‌تر کالای ایرانی می‌خریدند، محبوبیت بیشتری پیدا کند. این بازار حالا نه‌تنها راه نجاتی برای مستأجرها و زوج‌های جوان است، بلکه به انتخاب اول خیلی‌ها تبدیل شده است.

در حال حاضر برخی از مهم ترین دلایل جذابیت کالاهای دست دوم در کشورمان را می توان اینطور عنوان کرد:

  •  صرفه‌جویی اقتصادی

در شرایطی که تفاوت قیمت برخی وسایل نو و دست دوم حتی به ۵۰ تا ۷۰ درصد می‌رسد، افراد زیادی ترجیح می دهند نیاز خود را در قالب همان کالاهای دست دوم تامین کنند.

  •  دسترسی به برندهای باکیفیت

در بازار کالاهای کارکرده می‌توان کالاهایی با برند خارجی و کیفیت بالا پیدا کرد که خرید نو آنها به آسانی ممکن نیست. این موضوع به طور ویژه در بین دسته از افرادی که تمایلی به استفاده از کالای داخلی ندارند، بیشتر به چشم می خورد. 

  •  دوستی با محیط زیست:

استفاده مجدد از کالاها تولید زباله و مصرف منابع را کاهش می‌دهد و این موضوع به شدت مورد توجه دوست داران محیط زیست قرار می گیرد.

  •  قابلیت چانه‌زنی بیشتر:  

با وجود آنکه اکثر مواقع در خرید کالاهای نو، امکان مذاکره و کاهش قیمت چندانی وجود ندارد، این موضوع برای خرید کالاهای دست دوم امکانپذیر بوده و خریداران می توانند تخفیف بیشتری از فروشنده دریافت کنند.

تجهیز منزل با وسایل دست دوم، راهکاری هوشمندانه در برابر گرانی سرسام‌آور امروز جامعه است. هرچند این مسیر نیازمند دقت و زمان برای انتخاب است، اما می‌تواند هزینه‌ها را به‌شکل چشمگیری کاهش داده و امکان تجهیز خانه‌ای ساده اما کامل را برای بسیاری از خانواده‌ها فراهم کند. با فرهنگ‌سازی صحیح و افزایش شفافیت بازار دست دوم، می‌توان این مدل مصرف را از انتخابی اضطراری به راهکاری پایدار برای بسیاری از خانوارها تبدیل کرد.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار