مروری بر قانون خرید تتر در ایران؛ آیا خرید این ارز دیجیتال مجازات دارد؟

پارسینه: اگر همین حالا کلیدواژه «خرید قانونی تتر» را در گوگل سرچ کنید، مطالبی مبنی بر کلاهبرداری شرکت سازنده این ارز دیجیتال و تیترهایی با درونمایه موضوعات جنایی بالا میآیند. اما داستان تتر از کجا آب میخورد و چرا زمزمه غیر قانونی بودن آن در ایران هم به گوش رسیده است؟ با یک دودوتا چهارتای ساده میتوان فهمید که مبادلات انواع ارزهای دیجیتال در ایران به صورت مستقیم امکانپذیر نیست، اما موضوع قانون خرید تتر در ایران دقیقاً چیست؟ آیا این ارز دیجیتال در همه کشورها ممنوع شده است یا پای یک پرونده جنایی و مخوف در میان است؟
ما در این مقاله سعی کردهایم تا موضوع قانون خرید تتر در ایران را به صورت دقیق و موشکافانه زیر ذرهبین قرار دهیم تا گمانهزنیهای مرتبط با این قضیه را وارسی کنیم. با رجوع به چند رسانه معتبر و زیر و رو کردن اصل ماجرا به نتایجی رسیدیم که آنها را در ادامه با شما در میان خواهیم گذاشت.
تتر چیست؟
دنیای ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسی مملو از ارزهای دیجیتال مختلفی است که هر کدام از آنها در شبکههای بلاک چین متفاوتی قرار گرفتهاند. پیش از این که بخواهیم وارد بحث قانون خرید تتر در ایران شویم، لازم است که دنیای تتر را کمی مورد بررسی قرار دهیم. در دنیای ارزهای دیجیتال، ارزهایی با عنوان «استیبل کوین» وجود دارند، که از آنها به عنوان یکی از مطمئنترین ارزها یاد میشود. تتر (Tether) که عنوان اختصاری USDT شناخته میشود هم یکی از همان استیبل کوینهاست که در دنیای کریپتوکارنسی برای خرید و فروش قرار گرفته است.
ما در پاراگراف بالا، به وضوح از ارز دیجیتال تتر با عنوان یک استیل کوین یاد کردیم که به عنوان یک ارز دیجیتال مطمئن شناخته میشود؛ اما داستان این تضاد در مورد تتر چیست؟ قبل از این که بدانید، چرا تتر علیرغم این که یک استیبل کوین است، یک ارز دیجیتال غیر قانونی شناخته میشود، لازم است تا با استیبل کوینها بیشتر آشنا شوید.
ارزهای دیجیتالی که با عنوان استیبل کوین شناخته میشوند، اعتبار خود را مدیون پشتوانههای ارزشمند هستند. این پشتوانههای ارزشمند، به صورت اختصاصی به عنوان داراییهای نقدی و غیر نقدی در بین عموم مردم شناخته میشوند؛ مثل طلا، دلار و دیگر داراییهای ارزشمند دیگر. پشتوانهای که برای استیبل کوینها در نظر گرفته میشود، باعث شده است که این ارزهای دیجیتال دچار نوسانات قیمت نشوند و با ارائه یک قیمت ثابت برای همیشه در سبد معاملات کاربران دنیای کریپتوکارنسی قرار بگیرند. اما با این اوصاف، داستان قانون خرید تتر در ایران و جهان چیست و چرا این حجم از خبرهای حساس متوجه این ارز دیجیتال شده است؟
آیا غیر قانونی بودن تتر در ایران شایعه است؟
بیایید این بحث را در ابتدا با یک بررسس بسیار ساده شروع کنیم. همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، معامله ارزهای دیجیتال در ایران به صورت مستقیم امکانپذیر نیست و حتی در مواقعی مثل استخراج کردن بیت کوین هم ممکن است ماینر یا فردی که این عملیات را برعهده میگیرد، دستگیر شود. از طرفی به دلیل تحریمهای اقتصادی، ایران در جمع کشورهایی که کاربران آن میتوانند در دنیای کریپتوکارنسی فعالیت کنند، حضور ندارد.
حالا به بحث قانون خرید تتر در ایران برگردیم؛ آیا این مسئله برای شما قابل پذیرش است که یک کشور تحریمشده در حوزه اقتصاد که قانون خاصی برای معاملات ارزهای دیجیتال تصویب نکرده، برای ممنوعیت یک ارز دیجیتال مشخص، قانونگذاری کند؟ اگر به بحث قانون خرید تتر در ایران توجه داشته باشید، به خوبی متوجه میشوید که اگر قرار بود ایران با تتر مخالف داشته باشد، این مخالفت را برای همه ارزهای دیجیتال اعلام میکرد. بنابراین با این اوصاف، قانون خرید تتر در ایران و مجازاتی که از آن صحبت میشود، شایعهای بیش نیست.
شما حتی میتوانید برای حصول اطمینان از قانونی بودن خرید یا فروش انواع ارزهای دیجیتال به صرافیهای مجاز در داخل ایران مراجعه کنید و وارد سایت آنها بشوید. برای مثال، شما میتوانید همین حالا از طریق صرافیهای مجاز و فعال ایرانی در حوزه ارزهای دیجیتال مثل والکس هر مقدار که میخواهید، تتر بخرید یا بفروشید.
اصل ماجرای غیر قانونی شدن تتر از کجا آب میخورد؟
داستان از آنجایی شروع شد که در سال گذشته یعنی در 2021، بسیاری از خبرگزاریهای معتبر و مجلههای تخصصی ارزهای دیجیتال در آمریکا فریاد برآوردند که تتر متهم اصلی کلاهبرداریها و پولشوییهای این روزها است. بسیاری از کارشناسان، تتر را به این محکوم میکردند که شرکت سازنده آن علیرغم کمبود پشتوانه دلاری خود، واحدهای بسیار زیادی از این استیبل کوین را میفروشد. آنها معتقد بودند که تتر با این کار در حال گول زدن کاربران و معاملهگران است.
یکی دیگر از منابع هم مدعی شده بود که افراد سودجو، تروریستها و کلاهبرداران با استفاده از قابلیتهای تتر برای انتقال پول به منابع مورد نظرشان اقدام میکنند و با هیچ عواقبی هم روبهرو نمیشوند. همه این اتفاقات و سروصداها دستبهدست هم دادند تا خبرگزاریهای رسمی ایرانی به خصوص رسانه ایرنا مطلبی در مورد قانون خرید تتر در ایران تهیه کند. در این مطلب که بعدها به شایعه قانون خرید تتر در ایران تبدیل شد، تنها با نقل قول از منابع آمریکایی، به معاملهگران ایرانی هشدار داده شده بود که کمی بیشتر مراقب معاملاتشان باشند.
واکنش سایت تتر به این اتفاقات چه بود؟
از شایعه قانون خرید تتر در ایران که بگذریم، به مسائل مهمتری میرسیم که به صورت شفاف از پاسخ سایت این ارز دیجیتال پردهبرداری میکنند. در پی اتفاقات و البته اتهاماتی که از سوی خزانهداری ایالات متحده آمریکا و سایر منابع این کشور متوجه تتر شد، شرکت سازنده Tether تصمیم گرفتند تا با ارائه یک قابلیت ویژه در سایتشان، به تمام شایعات یا بدگمانیها پاسخ دهند.
پاسخی که تتر در مقابل اتهاماتی همچون کمبود دلار مورد نیاز برای عرضه USDT ارائه داد، ایجاد یک قابلیت بود که علاوه بر شفافسازی، باعث ایجاد تجربه کاربری بهتر برای معاملهگران این ارز دیجیتال منجر شد. در این قابلیت جدید که در سایت اختصاصی تتر اضافه شده است، کاربران میتوانند به ازای هر مقدار تتری که دارند، دلار آمریکا دریافت کنند. اینطوری همه کاربران به خوبی میدانند که به ازای ارائه شدن هر واحد تتر، یک واحد دلار آمریکا هم عرضه خواهد شد.
جمعبندی
با بررسی موضوع جالب قانون خرید تتر در ایران و شایعاتی که به دنبال آن در بین کاربران و علاقهمندان دنیای کریپتوکارنسی پیچیده است، به نکات مهمی دست یافتیم. در این مقاله خواندید که امکان خرید یا فروش و به طور کلی معامله همه ارزهای دیجیتال در ایران به واسطه صرافیهای مجاز امکانپذیر است.
از طرفی، موضوع و داستان خرید قانونی تتر و شایعات مربوط به آن را هم مورد بررسی قرار دادیم و تمامی سناریوهای مربوط به ارز دیجیتال USDT را کالبدشکافی کردیم. اگر شما هم در مورد موضوع قانون خرید تتر در ایران دچار وسواس یا دلهره شدهاید، این مقاله را مطالعه کنید و با خیالی راحت به معاملات خود بپردازید.
ارسال نظر