آیا عروس می تواند با آرایش تیمم کند؟

پارسینه: شب ازدواج و مراسم عروسی، یکی از بیاد ماندنیترین شبهای زندگی هر کسی است. معمولا عروس خانمهایی که جشن ازدواج گرفته و لباس عروس بر تن میکنند، در آنشب هزینهی گزافی بابت آرایش به آرایشگاههای عروسی میپردازند و به علت داشتن آرایش غلیظ و ضدآب روی صورت قادر به وضو گرفتن نیستند و از طرفی پاک کردن آرایشی که میلیونی بابت آن هزینه پرداخت کرده اند برایشان سخت است
تیمم عروس خانم در شب عروسی اش از جمله مسائلی است که همیشه جای سوال دارد. مراجع تقلید تیمم کردن به جای وضو را در این شرایط جایز نمیدانند.
طبق نظر مراجع عظام تقلید، وجود آرایش در روز عروسی نمیتواند عذر برای ترک وضو یا غسل و انجام تیمم به جای آن باشد.
عروس خانم در روز عروسی از صبح به آرایشگاه میرود و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتش باشد، در این مدت طولانی معمولاً نگه داشتن وضو مشکل است.
آیا میتواند نماز را آنقدر به تاخیر بیاندازد که دیگر فرصت وضو نباشد و تیمم کند؟
طبق نظر مراجع عظام تقلید، این موارد نمیتواند عذر برای ترک وضو یا غسل و انجام تیمم به جای آن باشد و خانم،هایى که براى مجلس عروسى و مانند آن آرایش مى،کنند در هنگام وضو باید موانع وضو را برطرف کنند و وضو بگیرند.
در این گونه موارد، معمولاً بانوان متدیّن طوری برنامه ریزی میکنند و زمان را به شکلی با آرایشگر هماهنگ میکند تا در انجام واجبات دینی خویش کوتاهی نکنند.
با توجه به این که به طور عادی، زمان این عمل از پنج یا شش ساعت تجاوز نمیکند، عروس میتواند در هنگام ظهر در آرایشگاه، وضو گرفته و نماز بخواند، سپس مشغول آرایش شود و در فاصله مدتی که به نماز مغرب مانده از باطل شدن وضو جلوگیری کند و همزمان با اذان مغرب، نماز خویش را بخواند. روشن است که اجرای این امر ممکن خواهد بود.
البته باید توجه داشت که، این آرایش برای نماز صبح فردا باید پاک شود و موانع رسیدن آب به اعضای وضو برطرف گردد.
نظر آیت الله مکارم شیرازی در مورد تیمم عروس خانم
چنانچه عروس خانم آرایش زیاد و غلیظ داشته باشد و امکان پاک کردن آرایش مذکور نباشد، در صورت امکان بر سنگ صاف تیمم کند اگر نمیتواند همان گونه نماز بخواند و بعدا اعاده کند.
البته این مربوط به جایی است که واقعا نتواند آرایش را پاک کند، مثلا فرصت لازم را نداشته باشد، اما اگر بتواند پاک کند و این کار را برای نماز نکند گناه کرده است.
در هفت مورد باید به جای وضو و یا غسل تیمم کرد
پیدا نکردن آب
مشقت بیش از حد
ترس از ضرر
نیاز به آب برای حفظ جان
نیاز به آب برای تطهیر
نداشتن آب مباح
نداشتن وقت برای وضو یا غسل
تیمم بر چه چیزهایی صحیح است؟
تیمم به خاک، ریگ، کلوخ و سنگ، اگر پاک باشند و همچنین به آجر، کوزه، سنگ گچ و سنگ آهک پاک قبل از پخته شدن، صحیح است.
ارسال نظر