گوناگون

نادیده گرفتن فرمان مهاجرتی ترامپ توسط دادگاه فدرال!

نادیده گرفتن فرمان مهاجرتی ترامپ توسط دادگاه فدرال!

پارسینه: جف سشنز،‌ دادستان کل آمریکا روز جمعه گفته ضمن انتقاد از حکم یک دادگاه فدرال در خصوص افزایش معافیت از شمول فرمان اجرایی دونالد ترامپ برای منع موقت ورود شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان، گفته از این حکم تازه به دیوان عالی شکایت خواهد کرد.

نادیده گرفتن فرمان مهاجرتی ترامپ توسط دادگاه فدرال!
به گزارش پارسینه ، قاضی دریک واتسون، در هونولولو در ایالت هوایی، در حکم خود گفته بود، پدربزرگ و مادربزرگ، عمه، خاله، دایی، عمو و دیگر شهروندان ایران و پنج کشور دیگر، که عضو یا اعضای خانواده‌ آن‌ها شهروند آمریکا است، باید بتوانند روادید ورود بگیرند و از فرمان مهاجرتی رییس جمهوری آمریکا معاف شوند.

پیش از این ایالت هاوایی از قاضی واتسون خواسته بود تا تفسیر خود از حکم دیوان عالی آمریکا را ارائه کند.دیوان عالی ایالات متحده اوایل تیر ماه، رای به اجرای بخش‌هایی از فرمان ممنوعیت موقت ورود شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان و نیز پناهجویان به خاک این کشور داده بود.

بنا بر تفسیری که دولت پس از حکم دیوان عالی، به‌شکل مقررات برای مراکز دیپلماتیک ارسال کرد، تنها آن‌دسته از شهروندان ایران، لیبی، سوریه، یمن، سومالی و سودان می‌توانند درخواست روادید آمریکا بکنند، که دارای روابط خانوادگی بسیار نزدیک در آمریکا باشند: شامل، پدر و مادر، همسر، فرزند، دختر یا پسر بالغ، همسر فرزندان، خواهر یا برادر و نامزد.

در نتیجه این تفسیر دولت، پدربزرگ و مادربزرگ، نوه‌ها یا اعضای خانواده از جمله دایی، خاله، عمو، عمه یا فرزندان شامل پیوندهای لازم برای کسب روادید نشده‌اند.

به گزارش رویترز، جف سشنز در بیانیه‌ای در روز جمعه اعلام کرده است: دیوان عالی آمریکا می بایست حکم این دادگاه فدرال را تصحیح کند، ما بدون تردید درباره این حکم تازه به دیوان عالی رجوع خواهیم کرد تا بار دیگر قوه مجریه اجازه داشته باشد به وظیفه خود برای محافظت از ملت عمل کند.

یک وکیل وزرات داخلی آمریکا نیز به آسوشیتدپرس گفته است: دولت به دقت این حکم تازه را مورد بررسی قرار می دهد و در خصوص آن اقدام خواهد کرد.به دنبال فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ در خصوص منع ورود شهروندان شش کشور ، چند دادگاه فدرال آمریکا در ماه مارس رای به توقف کامل داده بودند ولی دیوان عالی در حکم پنجم تیرماه خود بخش‌هایی از این فرمان را قابل اجرا دانسته است.

دیوان عالی می‌گوید که آماده شنیدن استدلال‌های دولت آمریکا درباره فرمان مهاجرتی یاد شده در دوره بعدی فعالیت خود است که از ماه اکتبر آغاز می‌شود.در واقع، حکم دیوان عالی حالت اضطراری دارد تا بخش‌هایی از این فرمان شکل اجرایی به خود گیرد ولی بحث حقوقی برای صدور حکم نهایی ادامه خواهد یافت.
دادستانی ایالت هاوایی در طرح شکایت علیه فرمان رئیس جمهوری گفته بود که این فرمان "بین اعضای خانواده‌ها جدایی انداخته و باعث رنج مردم واقعی شده است." او گفت که باید به تمامی خویشاوندان شهروندان آمریکایی بدون توجه به مبدا و ملیت آنها اجازه ورود به آمریکا داده شود. دادستان ایالتی همچنین خواستار آن شده بود که همه پناهجویان واقعی از جمله از کشورهای مشمول فرمان رئیس جمهوری اجازه ورود به آمریکا را داشته باشند.

در فرمان رئیس جمهوری، برای ورود پناهجویان مجاز به آمریکا در طول مدت اجرای این فرمان سقف پنجاه هزار نفر تعیین شده است. براساس حکم قاضی واتسون، بیست و چهار هزار پناهجوی دیگر به این رقم افزوده می‌شود.

پیش از این هم برخی از احکام قضایی علیه اجرایی شدن فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ از سوی دادگاه‌های ایالت هاوایی صادر شده و با استقبال مخالفان این فرمان مواجه شده بود.

در نظام قضایی ایالات متحده، علاوه بر تشکیلات قضایی ایالتی، تعدادی دادگاه فدرال بخش در نقاط مختلف این کشور مستقر است و رسیدگی به برخی پرونده‌ها از جمله دعاوی شهروندان و نهادهای ایالتی در ارتباط با دولت فدرال در حوزه اختیارات آنها قرار می‌گیرد. قضات این محاکم به پیشنهاد رئیس جمهوری و تصویب سنای آمریکا منصوب می‌شوند اما پس از انتصاب، تا زمان مرگ، یا بازنشستگی یا محاکمه و برکناری به دلیل تخلف از قوانین، سمت‌های خود را مستقل از قوای دیگر حفظ می‌کنند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار