گوناگون

تسهیلات واحدهای صنعتی کجا می‌رود؟

تسهیلات واحدهای صنعتی کجا می‌رود؟

پارسینه: پس از بارها وعده کمک و ارائه تسهیلات به واحدهای صنفی باز هم وزیر صنعت طرحی را ارائه داده که در آن نیم میلیون صنعت گر زیر چتر حمایتی دولت قرار می‌گیرند این درحالیست پیش از این نیز صحبت از ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی به میان آمده بود اما متاسفانه نتیجه این اقدامات مشاهده نمی‌شود و همچنان واحدهای صنعتی از عدم حمایت مسئولان سخن می‌گویند.

تسهیلات واحدهای صنعتی کجا می‌رود؟

تحریریه پارسینه: پس از بارها وعده کمک و ارائه تسهیلات به واحدهای صنفی باز هم وزیر صنعت طرحی را ارائه داده که در آن نیم میلیون صنعت گر زیر چتر حمایتی دولت قرار می‌گیرند این درحالیست پیش از این نیز صحبت از ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی به میان آمده بود اما متاسفانه نتیجه این اقدامات مشاهده نمی‌شود و همچنان واحدهای از عدم حمایت مسئولان سخن می‌گویند.

اخیرا محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت طرح حمایتی دیگری را برای کمک به واحدهای تولیدی مطرح کرده و گفته است: طرحی برای اصناف طراحی شده و در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در حال پیگیری است که از طریق آن نیم میلیون واحد از صنوف تولیدی مورد حمایت قرار خواهند گرفت. او همچنین می‌گوید: باید از کارگاه‌های کوچک اشتغال آغاز شود و به مرور این کارگاه‌ها توانمند شوند و فعالیت‌شان را گسترش دهند.

اما در حقیقت می‌بینیم که امروز بسیاری از واحدهای تولیدی در حال ورشکستی هستند و برخی دیگر که قدمتی دیرینه دارند تعطیل شده اند. زمانی که از آنها در خصوص کمک‌ها و تسهیلات دولتی سوال می‌شود آنها پاسخ منفی می‌دهند و می‌گویند هیچ تسهیلات به واحد تولیدی‌شان تزریق نشده است.

گفتنی است که این اتفاق به دنبال ارائه یارانه تولید نیز رقم خورد به طوری که دولت اعلام کرده بود که یارانه تولید به واحدهای صنفی ارائه شده اما وقتی از مسئولان واحدهای صنفی در خصوص تسهیلات ارائه شده سوال می‌شد آنها اظهار بی اطلاعی کرده و می‌گفتند که تاکنون پولی بابت یارانه تولید به واحد تولیدی‌شان داده نشده است.

از سوی دیگر وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص طرح حمایت از صنایع کوچک و متوسط می‌گوید: حدود ۲۵ هزار واحد در قالب این طرح مورد حمایت قرار گرفتند و برای رونق تولید تسهیلات دریافت کردند.

در این میان سوالی که مطرح می‌شود که آیا چه میزان بودجه برای این واحدها تخصیص داده شده؟ این تسهیلات برای هر کدام از واحدها چه مقدار است و به چه واحدهایی ارائه شده است.

در این میان برخی از مسئولان معتقدند که مشکلات اقتصادی کشور و واحدهای تولیدی به یک باره ایجاد نشده‌اند که اکنون با یک دستور برطرف شوند بلکه مولفه‌ها و مسایل زیادی در این موانع دخیل است که باید یک به یک بررسی و برطرف شود.

متاسفانه تسهیلاتی که تاکنون به واحدهای تولیدی ارائه شده شفاف نبوده و این موجب شده که برخی از واحدها از عدم پرداخت تهسیلات و یارانه تولید گلایه کنند. بنابراین اگر یارانه و کمک مالی به واحدهای صنفی و بنگاه‌های کوچک صورت می‌گیرد باید لبست آن به صورت شفاف در رسانه ها منتشر شود. اما حالا وزیر صنعت، معدن و تجارت از طرح نیم میلیونی خبر می‌دهد که لیست واحدهای تولیدی که قرار است تسهیلات به آنها تعلق گیرد اعلام نشده است.

طی سال‌های گذشته خصوصا ماه‌های اخیر بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی ورشکست و تعطیل شدند و تعداد بسیاری از کارگران اخراج شدند. یکی از موضوعاتی که واحدهای صنعتی را از پا می اندازد مالیات است. البته این تنها مشکل موجود بر سر راه این واحدها به شمار نمی‌رود بلکه مسائلی همچون وام‌های پر سود و عدم حمایت دولت از واحدهای تولیدی اکنون آنها را با شکست روبه رو ساخته است.

البته پس از بارها تکذیب دولت در خصوص ورکشتگی تعداد بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی، قرار بود که در روزهای آینده دولت لیست تعداد کارخانه‌های تعطیل شده را اعلام کند. در همین باره، فرشاد مقیمی معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در مورد تعداد واحد و طرح‌های صنعتی متوقف در سال ۱۳۹۲ و پس از آغاز به کار دولت یازدهم، گفته بود: زمانی که دولت با تغییر و تحول مواجه شد بیش از ۱۲ هزار طرح و واحد صنعتی در کل کشور متوقف که از این تعداد بیش از ۶۸۰۰ واحد درون شهرک‌های صنعتی بودند.

اما از طرفی طبق آماری که برخی از خبرگزاری‌های کشور منتشر کردند؛ طی چهار ساله دولت یازدهم فقط ۵۱۰۰ بنگاه تولیدی تعطیل شده‌اند. همچنین نوشته اند که در کنار این ۵۱۰۰ بنگاه تعطیل شده در دولت یازدهم، ۱۲ هزار و ۲۰۰ بنگاه تولیدی جدید تکمیل شده و به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

برخی از رسانه ها نیز رقم ۵۰۰۰ بنگاه تولیدی احیاء شده در دولت یازدهم را تایید کرده اند و گفته اند که از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود ۷۰۰۰ واحد تولیدی توسعه یافته اند.

اما نکته قابل اشاره این‌که طی دو سال اخیر به تعداد بنگاه‌های تعطیل شده افزوده شده است و همیشه از رسانه‌ها گلایه فعالان اقتصادی به گوش می‌رسد. بدین ترتیب سوال دیگری که مطرح می‌شود این است که این آمارها بر چه اساسی منتشر می‌شود و چه واحدهای صنفی و با کدام ویژگی‌های مشخص را در برمی‌گیرد؟

اکنون مشکلات موجود درحوزه تولید به هیچ وجه قابل انکار نبوده و رفع مشکلات جاری و اصلی واحدها باید در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی امر سیاست‌گذاری و رفع موانع تولید است، قرار گیرد.

حالا اگرچه دولت یازدهم می‌گوید که تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی میراث دولت‌های گذشته است اما گفتنی است که در این دولت نیز همچون دیگر دولت‌ها به دلیل رکود و هجوم واردات به کشورتولیدکنندگان فرصت نفس کشیدن نیافته‌اند و مجبور شدند که با اخراج کردن کارگران خود دست به تعطیلی واحد تولیدی خود بزنند.

ارسال نظر

  • مهم نیست

    به قول بنده خدایی در تلویزیون / اقای نعمت زاده زمانی که نخست وزیر کنونی فرانسه یکسالش بود وزیر بود و اکنون هم بعد از 28 سال که او ریس جمهور شده ایشان وزیر است ؟! این رویه و تفکر و منش کاری میتواند برای اقتصاد و صنعت کشور کارساز باشد ؟!

  • ناشناس

    رای به روحانی رای به کسی است که مال بیت المال را گرفته ...

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار