گوناگون

وضعیت بلاتکلیف کارگران مجموعه صنعتی داروگر!

پارسینه: پیش از عید کارخانه داروگر نیروهای خود را به مرخصی فرستاد و دلیل این مرخصی را تعمیرات داخلی کارخانه اعلام کرد در این میان به دلیل طولانی شدن این مرخصی کارگران به اعتراض پرداختند اما به تازگی احتمالاتی که از سوی برخی ها اعلام می شد رنگ واقعیت گرفته است.

تحریریه پارسینه: پیش از عید کارخانه دروگر نیروهای خود را به مرخصی فرستاد و دلیل این مرخصی را تعمیرات داخلی کارخانه اعلام کرد در این میان به دلیل طولانی شدن این مرخصی کارگران به اعتراض پرداختند اما به تازگی احتمالاتی که از سوی برخی ها اعلام می شد رنگ واقعیت گرفت.

داروگر در سال ۱۳۰۷ تاسیس شد و بیش از سایر این کارخانه‌هایی که اکنون در ورطه ورشکستگی افتاده اند قدمت دارد، حالا داروگر به دلیل مشکلات مالی برخی از کارگران خود را اخراج کرده است اما در خصوص علت تعطیلی داروگر صحبت‌های ضد و نقیضی نیز مطرح می‌شد.

کارگران کارخانه داروگر از یک هفته مانده به شروع سال جدید به مرخصی نوروزی رفته‌اند و از آن زمان تاکنون درب‌های این واحد صنعتی به روی آنها بسته مانده است. این سومین باری بود که مرخصی نوروزی حدود ۵۰۰ کارگر کارخانه داروگر توسط مدیریت این واحد صنعتی تمدید شده است.

پس ازاین اتفاق افشار فتح‌اللهی معاون امور صنایع سازمان صنعت تهران گفت که این مرخصی به دلیل انجام تعمیرات و نگهداری تجهیزات انجام شده و در اردیبهشت ماه کارگران به کار باز خواهند گشت و طبق اطلاعاتی که از مدیران این مجموعه گرفته‌ایم، برنامه اورهال ماشین‌آلات و تجهیزات در این کارخانه در حال اجرا است و به همین دلیل تا پایان فروردین ماه به کارگران مرخصی داده شده است. او علاوه بر این گفته بود: بسیاری از واحدهای تولیدی ممکن است مشکل داشته باشند اما در شرکت داروگر مشکلات به شدتی نیست که کارخانه‌ای به این بزرگی تعطیل شود.

از سوی دیگر یک عضو سابق انجمن شویندگان نیز گفته بود: بارها مشکلات شرکت را گفتیم ولی کسی اهمیت نداد. حالا با تعطیلی داروگر باید منتظر تعطیلی سایر شرکت‌های وابسته به این برند از جمله تولی‌پرس، تولیددارو، کیوان و حتی روغن جهان باشیم. متأسفانه در طول این سال‌ها نقدینگی این شرکت کاهش و بدهی آن به سیستم بانکی افزایش یافته است اما هر بار که فعالان حوزه شوینده وضعیت وخیم این کارخانه را به وزارت صنعت بیان کردند، هشدارها شنیده نشده و گشایشی ایجاد نشده است.

او همچنین گفته است به‌دلیل مشکلات بانکی و مدیریتی طی سالهای گذشته مشکلات این شرکت شدت پیدا کرده و سهم این برند قدیمی در بازار کاهش پیدا کرده است. این عضو سابق می‌گوید: به‌صورت دقیق از میزان بدهی این واحد تولیدی به سیستم بانکی اطلاع ندارم اما تا حدودی می‌توان گفت بدهی داروگر به بانک‌ها ۸۰۰ میلیارد تومان است که این رقم بیش از ارزش دارایی کارخانه است.

اخیرا نیز یکی از خبرگزاری‌های کشور اخراج کارگران داروگر را به طور رسمی اعلام کرد. صبح امروز تعدادی از کارگران کارخانه ۹۰ ساله داروگر بدون اطلاع قبلی و به دلیل آنچه بی انضباطی آنها خوانده شده است اخراج شدند.

یکی از کارگرن اخراج شده کارخانه می‌گوید: بعد از تعطیلات نوروزی در هفته گذشته بعد از میلاد امیر المومنین، برای اولین روز توانستیم سر کار برگردیم اما از صبح امروز دوباره اجازه ورود به کارخانه به ما داده نمیشود.

او همچنین گفته بود که مسئولان این کارخانه به دلیل فشار رسانه‌ای مجبور شدند از امروز کارگران خود را به صورت موردی و در دسته‌هایی چند ده نفری اخراج کنند. طی روزهای اخیر با توجه به توجه رسانه‌ها به موضوع تعطیلی کارخانه داروگر، پلمب این کارخانه شکسته شده است و اکنون در حجم کمی تولید دارد. کارگران اخراج شده از داروگر معتقدند که صحبت‌هایی که مسئولان دولتی در رسانه‌ها درباره عدم تعطیلی این کارخانه‌ها مطرح می‌کنند حقیقت ندارد و حقیقت را باید از زبان کارگران اخراج شده شنید.

اکنون بسیاری از کارخانه‌ها در ایران با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند و با شرایط تحریم و رکود افتان و خیزان به تولید خود ادامه می‌دهند. از یک سو عدم حمایت مردم از تولید داخلی و از سوی دیگر عدم حمایت دولت و بانک ها این اتفاقات را رقم زده است. یکی از دلایل دیگر این است که قیمت تمام شده کالای ایرانی بیش از واردات کالای خارجی است، همچنین کیفیت کالای خارجی از کالای ایرانی بهتر است.

شرکت "داروگر" با عنوان شرکت سهامی عام دارای شرکت‌های زیرمجموعه‌ای مانند تولی‌پرس، کیوان، تولیددارو، کیمیا ایران و صنایع بسته‌بندی داروگر است که برندهای معتبر و مشهوری چون ریکا، خمیردندان پاوه، صابون نخل زیتون، شامپو پاوه، شوما، دریا، جام و ... را به بازار و مغازه‌ها عرضه می‌کند.

این کارخانه که قدمت ۹۰ساله در تولید انواع صابون، شامپو و سایر مواد شوینده دارد به‌دلایلی نامشخص در سال جاری تعطیل شده است و کارگران این شرکت در سال جاری با درهای بسته این کارخانه مواجه شده‌اند. گفتنی است که کارخانه داروگر یکی از بهترین تولیدکنندگان محصولات شوینده با ۲۵۰۰کارگر در سطح کشور بود که سال ۸۸ بعدا ازواگذاری این کارخانه به بخش خصوصی تعداد نیروی کار خود را به حدود ۵۰۰ کارگر کاهش داد و به این حال افتاده است.

اما اینکه کالای خارجی نسبت به کالای ایرانی ازکیفیت مطلوب‌تری برخوردار است به این دلیل است که قیمت تمام شده این محصولات هرساله تثبیت شده است، اما در داخل کشور، هرساله حدود ۲۰ درصد به قیمت تمام شده تولیدات داخلی افزوده شده است. بدین ترتیب، حالا دیگر کالای ایرانی توان رقابت با نوع خارجی خود را ندارد و در یک جدال نابرابر کالای خارجی پیروز می‌شود.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار