گوناگون

اگر وضع همین است، بهتر است فضای مجازی را تعطیل کنیم!

اگر وضع همین است، بهتر است فضای مجازی را تعطیل کنیم!

پارسینه: اگر دیدگاه ما نسبت به فضای مجازی این باشد که تا کنون بوده است، ‫فضای مجازی اصلا هیچ فایده ای ندارد‬، اتومبیلها را هم جمع کنیم و ‫همگی برویم خرسواری!‬

به گزارش پارسینه ، عباس خسرو بیگی، کارشناس فناوری اطلاعات(it) در خصوص مشکلات این حوزه نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور با عنوان " خود عقب نگهدار! " نوشت.

متن این نامه بدین شرح است:


بسمه تعالی



جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهور
با سلام؛

احتراما، حضرتعالی در ابتدای دوره مسئولیت سنگین خود می باشید و بدلیل خرابیهای فراوان مملکت، قطعا فرصت زیادی برای خواندن نوشته های طولانی ندارید. بنابراین بیهوده اطاله کلام نمی کنم. البته بد نیست بدانید که اینها را چه کسی نوشته مختصرا در همین حد عرض کنم که اینجانب از سال 69 تا کنون در ارتباط با برنامه نویسی و شبکه های کامپیوتری و اینترنت؛ در صنعت، کار کرده و در دانشگاه، تحصیل و تدریس داشته ام.

یادم هست که از اوایل انقلاب کشورها و ملل جهان را به 3 دسته تقسیم می کردیم:

1- عقب مانده: کسانی که استعداد پیشرفت را نداشتند

2- عقب نگه داشته شده: کسانی که استعداد پیشرفت داشتند اما استعمارگران مانع پیشرفت آنها بودند

3- پیشرفته

اما وضعیت کنونی ما، به نظر من دسته جدیدی ایجاد کرده است که آنرا "خود عقب نگهدار" نام نهاده ام!

خود عقب نگهدار یعنی کسانی که استعداد و توان و امکانات پیشرفت را دارند، اما خود و یا مسئولانشان (و نه بیگانگان) جلوی پیشرفت ملت و مملکت خود را گرفته اند. در تشریح بیشتر این وضعیت، به اختصار اوضاع مملکت خود و جهان را در رابطه با تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات عرض میکنم:

در خصوص شبکه های موبایل، جهان در حال ایجاد نسل پنجم میباشد که قرار است ظرف 5 یا 6 سال آینده به بازار عرضه شود. در این نسل از شبکه های موبایل امکان اتصال به اینترنت با سرعت دانلود 1 گیگا بیت در ثانیه فراهم خواهد شد. در حال حاضر نسل چهارم شبکه موبایل در دنیا موجود است و کشورهای همسایه ایران (مثلا عراق و افغانستان) از این نسل از شبکه استفاده میکنند. در نسل چهارم سرعت اتصال به اینترنت 100 مگا بیت در ثانیه میباشد.

توضیحا اینکه در شبکه های کامپیوتری و اطلاع رسانی،

هر 1024 بیت در ثانیه (bps) را 1 کیلو bps

و هر 1024 کیلو bps را 1 مگا bps

و هر 1024 مگا bps را 1 گیگا bps می نامند.

با وجود نسل چهارم موبایل در دنیا، در کشور ما اما؛ تنها یک اپراتور موبایل (رایتل) هست که خدمات نسل سوم را ارائه میدهد. در نسل سوم حداکثر سرعت دانلود اطلاعات در اتصال به اینترنت 21 مگا bps میتواند باشد. اما متاسفانه ما به مردم خود اجازه اتصال با سرعت بیش از 1 مگابیت در ثانیه (یعنی یک بیست و یکم قابلیت شبکه) را نمیدهیم. تازه آنهم برای سرعت بالاتر از 128 کیلو بیت در ثانیه کلی مدارک نیاز است! این عمل مصداق آن است که ما بنزی خریده ایم که میتواند با سرعت 300 کیلومتر در ساعت ما را جابجا کند. اما اجازه نداریم با سرعتی بیش از 14 کیلومتر در ساعت برانیم. در اینصورت آیا لزومی داشت که ما چنین اتومبیل آخرین سیستمی را خریداری کنیم؟ آیا بهتر نیست که با این وصف، ما از خیر سواری بر این بنز بگذریم و برویم خرسواری؟!

اصولا آیا جنابعالی فکر نمیکنید که برخی سیاستهای بکار گرفته شده در این کشور ما را به قهقرا میبرد؟ یقینا حضرتعالی فراموش نکرده اید که زمانی ویدئو قاچاق بود. آیا شما نیز فکر میکنید که ما میتوانیم جلوی پیشرفت تکنولوژی را بگیریم؟ و تنها به تماشای پیشرفت دنیا بنشینیم و حسرت بخوریم!

ذکر این نکته ضروریست که امروزه در دنیای کامپیوتر و اطلاع رسانی، روز به روز استانداردها بروز میشوند. زمانی در استانداردها، اتصال دایال آپ با سرعت حداکثر 56 کیلو bps به اینترنت را "متصل" محسوب میکردند. اما اینک، حتی سرعت 256 کیلو bps و کمتر را نیز "متصل" به حساب نمی آورند. با این وصف، آیا ارائه آمار و ارقام الکی ضریب نفوذ اینترنت 43 درصد یا بیشتر، شما را به خنده نمی اندازد؟ به عقیده حضرتعالی ما نباید در انتخاب کارشناسانی که برای تصمیم گیری مدیران زمینه سازی میکنند، دقتی به مراتب بیش از این به خرج دهیم؟

به نظر اینجانب اگر دیدگاه ما نسبت به فضای مجازی و ایجاد محدودیت در دسترسی به شبکه های اطلاع رسانی این باشد که تا کنون بوده است، ‫فضای مجازی اصلا هیچ فایده ای ندارد‬ و ‫بنابراین بهتر است ‫کلا جمعش کنیم. ‫اتومبیلها را هم جمع کنیم و ‫همگی برویم خرسواری!‬
امید که چنین مباد.

پیروز و سربلند باشید

ارسال نظر

  • ناشناس

    بردار محترم محقق کمتحقیق کن من مخابراتی هستم اگر سرعت اینترنت بخواهد بدلخواه خودت برسد باید سیستمهای مخابرات سمت مشترک سرعت اش افزایش یابد بعبارتی پهنای باند اش باید افزایش یابد ولی باید محیط انتقال تا مشترک تغییر کند به سرمایه زیاد نیاز است یهنی کابل مسی فعل برای همین سرعت یا کمی بیشتر جوابگو است چندین سال در حال خرید سیستمهای جدید برای سمت مشترکین که روی فیبرنوری کار میکنند هستند بنام fiber to home معروف است ولی تحریمها اگر نبود تا بحال خیلی جلوتر بودیم تنها فیبرنوری است برای امکانات جدیدتر.. توجه داشته باش تا محیط انتقال در ایران از کابل مسی و رادیویی بین مراکز شهری و بین شهری به فیبر تبدیل نشده بود خبری از دیتا و موبایل و واگذاری تلفن ثابت در نقاط دوردست یک شهر هم اکان پذیر بصورت امروزی نبود وقتی حرفی مزنی اول تحقیق کن بعد حرف بزن کارمند مخابرات -فیبرنوری

  • يوسف

    ايول! لذت برديم و ما هم اميدواريم تجديد نظري صورت گيرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار