گوناگون

حکایت زنبوری که افسرده و اخراج شد

حکایت زنبوری که افسرده و اخراج شد

پارسینه: روزی روزگاری در سرزمینی دورزنبوری زیر دست یک بز کار میکرد و آنچنان با انرژی و شور کارش را شروع میکرد که بز به شعف آمده و گورخری را برای تهیه گزارشهای استاندارد دولتی بعنوان سرپرست زنبور استخدام کرد. گورخر سریعا...

پارسینه-سعید نوری آزاد: روزی روزگاری در سرزمینی دورزنبوری زیر دست یک بز کار میکرد و آنچنان با انرژی و شور کارش را شروع میکرد که بز به شعف آمده و گورخری را برای تهیه گزارشهای استاندارد دولتی بعنوان سرپرست زنبور استخدام کرد.

گورخر سریعا سیستم ثبت ورود و خروج و آیین نامه انظباطی را آماده و سپس گزارشها را برای تایپ به منشی جدیدش میداد و منشی هم پیشنهاد داد یک معاون بایگانی و ثبت استخدام شود و جناب بز به دلیل کیفیت موجود در کار با آن موافقت کرد.با بالا رفتن میزان گزارشها بز خواست تا خروجی کارها را روی نمودار ببیند و به دلیل سرعت کار مجموعه باید این کارها بصورت آنلاین هم کنترل میشد، پس دستور خرید تعدادی رایانه و تجهیزات صادر شد و برای راه اندازی و اداره آنها خرمگسی بعنوان معاون فنی به مجموعه اضافه شد .



جناب بز متوجه شد که زنبور بیش از حد در جلسه های مختلف وقت میگذراند پس او را به دست یک واحد آموزش سازمانی سپرد تا کمی با شیوه ها نوین کار آشنا شود و این واحد نیز یک شرکت خارجی بود که برای کاهش هزینه ها برون سپاری شده بود.

بعد از مدتی به دلیل دور بودن محل آموزش زنبور و غیبت زیاد او بز تصمیم گرفت تمام آن واحد آموزش را خریده و به سازمان خود اضافه کند. پس برای این کار یک بزغاله متعهد را بعنوان مدیر از بین آشنایانش استخدام کرد تا مسئول تدوین سیاستها و استراتژی ها سازمان باشد.

این مدیر استراتژی که چند صباحی در فرنگ درس خوانده بود به دلیل مشکلاتی نتوانسته بود مدرکش را از همانجا بگیرد اما در طی چند روز از یک دانشگاه معتبر داخلی مدرک پرفسوری هم گرفت و همچنین به دلیل عشق به آب و خاک و فرهنگ و تمدن خیلی دورو دراز سرزمینش دستور داد همه میزو صندلی ها که برآمده از فرهنگ منحط غرب است از پنجرهها به بیرون ریخته و تمام رایانه ها روی زمین و روی فرشها چیده شوند تا با این کار گام اولیه بومی سازی تولید برداشته شده باشد.

گورخر از شادی مدرن شدن سازمان جفتک زنان هر روز نمودارهای کنترل تولید را به بز نشان میداد و دستیارانش که حالا چند ده نفر شده بودند را مورد عنایت قرار میداد.

زنبور کم کم به فردی افسرده تبدیل شده بود که سنگینی کار او را هر روز ضعیف میکرد ، زنبور دیگر در محل کارش با انرژی ظاهر نمیشد و گاهی در هنگام کار حال میرفت.

بز اینک مقام های دیگری هم داشت پس کارها را به گورخر و بزغاله سپرده بود و آنها نیز متوجه ایجاد مشکلاتی در کار شدند و پس از 366 جلسه کاری که مستندات آن هم در بایگانی موجود است متوجه شدند در حقیقت بهره وری کم شده است. پس یک حلزون را بعنوان مشاور نظارتراهبردی وسنجش کیفیت منابع انسانی بصورت پروژه ای استخدام کردند .

حلزون به دلیل ماهیت کند بودن سرعتش یک ارابه چینی را با هزینه سازمان تهیه کرد تا سرعت حرکتش بیشتر شود. حلزون بعد از گذشت 13 ماه دوازده جلد مطالعات تحلیلی و تطبیقی خود را تحویل هیات مدیره داد و هیات مدیره با مطالعه صفحه اول از جلد هفتم متوجه شد اشکال کار یک چیز است : " حضور نیروی کار بی انگیزه و اضافه در سازمان".

فردای همان روز با امضای بز ، بزغاله و گورخر زنبور از آنجا اخراج شد، چرا که دیگر روحیه و توانایی کار کردن نداشت.

یک هفته بعد نیز سازمان به دلیل سود ده نبودن از دارایی های دولت آن سرزمین خارج و با یک دهم قیمت به بخش خصوصی واگذارشد .

این حکایت نه شوخی است و نه برای ایجاد ابعاد طنز در بدنه موضوه فروشگاه و کسب و کار آنلاین مطرح شد. این حکایت آینه دقیق و تمامنمای وضعیت موجود و جاری حاکم بر فروشگاه های آنلاین کشور است.

روزگاری فناوری اطلاعات آمد تا با کمک استعدادهای فکری مشکلات عقب ماندگی تجار و اقتصادی را جبران کند اما دیدگاه سنتی و سلیقه ای مدیران و قانون گذاران و کج فهمی بسیاری باعث شد از این مزرعه هیچ چیز جز علفهای هرز و قارچهای سمی رشد نکند هر نهال مفیدی هم خواست پا بگیرد آنچنان با آن سختگیری شد که عملا توانایی رشد نیافت.

نگاه دولتی به همه چیز و کوچک بودن سرمایه توانایی فروشگاه داران مجازی باعث شد تا نه با فروشگاه های خارجی ارتباط درستی برقرار شود و نه در داخل معنای این پدیده به درستی درک شود.

فروشگاه مجازی در بیشتر موارد به یک ویترین ساده اینترنتی تعبیر شد و خرید و فروش انواع کالا و خدمات در آن جریان پیدا نکرد. موضوعات دیگری مانند فیلترینگهای بی حساب و عدم علاقه طی مراحل قانونی فروش در بازار سنتی که کالای فروشگاه مجازی از آنجا تامین میشود باعث بالارفتن خطر و کم شدن اعتبار این فروشگاه ها شود.

مسئولان بهتر است درباره این نوع از کسب و کار به اجماعی بر مبنای عقلانیت برسند که در نتیجه آن بتوان بر اسا واقعیت های اقتصادی کشور گام برداشت. سیستمهای پشتیبانی پستی ، بانکی ، بیمه خرید و خدمات و انواع دیگر ضمانتها باید درلایه غیر دولتی به راه اندازی این خدمات مبادرت ورزند و دستور العملهای دولتی هیچگاه نمیتواند راهکار درست این صنعت باشد. در نهایت توصیه میشود به حال زنبورهای جوان فکری شود تا به جای کندو سازی به فکر نیش زدن نباشند...

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار