گوناگون

هاشمی رفسنجانی:سخنان اخیر رهبر انقلاب نگرانی ها را در مورد انتخابات برطرف کرد

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني گفت: مجريان و ناظران بايد از انتخابات مراقبت كنند و با صراحتي كه مقام معظم رهبري فرمودند ديگر جاي هيچ نگراني نيست و احزاب و رسانه‌ها و مردم وظيفه دارند انتخابات پرشوري را تدارك ببينند تا پشتوانه عظيمي براي جمهوري اسلامي فراهم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خطيب اولين نماز جمعه تهران در سال 88 هم‌چنين در بخش نخست خطبه‌ها با تاكيد بر اهميت مسجد به عنوان مهم‌ترين ساختار نظام اسلامي اظهار كرد: طبق فرمايشات قرآن ، مسجد از زمان هبوط حضرت آدم وجود داشته و ساختار اديان آسماني محسوب مي‌شود. تعبير مسجد مشتق از سجده است و پيش از اسلام نيز نام مسجد وجود داشته كه از جمله آن مسجدالاقصي است.

وي افزود: احكام مساجد در قرآن حتي در دوران مكه پيامبر يعني در سوره‌هاي مكي عنوان شده است؛ از جمله در سوره جن آمده است كه در طايفه جن‌ها نيز مسجد وجود دارد؛ البته اين احتمال اقواست؛ بنابراين مسجد محدود به زمان و مكان و حتي بشر نيست، بلكه انسان و ملائكه و جن همه مكلفند.

هاشمي رفسنجاني با بيان اين‌كه تاسيس و بهره‌برداري از مسجد بايد بر اساس اخلاص و قصد قربت و براي خدا و در جهت رفاه، تربيت و پيشبرد اهداف امت اسلامي انجام شود، افزود: در قرآن تاكيد شده كه در هر جا مسجدي بنا شد بايد آينده انسان را كه همان قيامت است و نيز عدل،‌ اعتدال و اخلاص را تامين كند؛ اين شرط مهمي است و در مقابل آن، چنانچه از مساجد به عنوان ابزار اهداف مادي استفاده شود، بسيار نارواست؛ چه مسجدسازي ، چه مسجدداري و چه بهره‌گيري از آن نبايد با نگاهي ابزاري و به عنوان پايگاهي براي قدرت‌طلبي باشد، كساني هم كه به مسجد مي‌روند، نبايد اين قصد را داشته باشند كه در ميان مردم براي خود جايگاهي ايجاد كنند؛ بنابراين ساخت و اداره مسجد بايد موحدانه، با اخلاص و هدف نزديك‌كردن راه رسيدن به خدا باشد؛ زيرا آلوده‌كردن هر عبادتي به موارد غيرخدايي، يك نوع شرك است.

رييس مجلس خبرگان رهبري در خطبه دوم نماز جمعه تهران نيز به تحليل مسائل سياسي روز پرداخت و با تبريك فرا رسيدن سال نو و حلول ماه فروردين به همه هموطنان گفت: حقيقتا نوروز سنت ارزشمندي است كه در كشور ما و نيز سراسر دنيا به مناسبت نو شدن طبيعت جشن گرفته مي‌شود . نوروز ملاقات‌ها ، تجديد روابط و پاكيزگي‌ها را براي ما دارد و با اضافاتي كه اسلام براي آن به همراه آورده، دعا مي‌كنيم كه خداوند لطف خود را در طول سال به ما عنايت فرمايد.

هاشمي در ادامه رحلت همسر مكرم حضرت امام راحل را تسليت گفت و خاطرنشان كرد: در سال‌هاي طولاني، چه در دوره زندان، چه تبعيد و چه رهبري حضرت امام ، ايشان با همدلي، شجاعت و همراهي در كنار امام بودند و حقيقتا نقش مهمي در پيروزي انقلاب داشتند، ان‌شاءالله خداوند اين بانوي پاك، دانا و حكيمه را مورد لطف و عنايت خود قرار دهد و به بيت امام (ره) صبر و اجر عنايت فرمايد.

وي افزود: من از همسر امام راحل طي اين سالهاي زيادي كه ارتباط خانوادگي داشتيم، چيزهاي مهمي به ياد دارم، از جمله شبي كه حضرت امام به رحمت خدا رفتند، قرار شد تا فردايش كه مقدمات مجلس خبرگان و ساير مقدمات را فراهم كنيم، اين خبر را اعلام نكنيم، اما به محض آنكه اين خبر به داخل بيت امام رسيد، صداي فرياد خانم‌ها را شنيديم و اين منافات داشت با تصميمي كه ما گرفته بوديم، من به اندرون رفتم و ديدم كه اشك از چشمان همسر حضرت امام جاريست، گفتم اگر صداي گريه‌هاي شما به كوچه‌هاي جماران برسد، ممكن است دشمن خبردار شود و اين خطرناك است و حقيقتا پس از مطرح شدن اين موضوع تا آخر شب كه ما آنجا بوديم ديگر صداي گريه‌اي شنيده نشد. ممكن بود مساله خاصي پيش نيايد، اما به هر حال احتياط واجب بود. من از اين نوع مسائل چه در زمان تبعيد امام و چه در زمان فوت حاج آقا مصطفي و چه حاج احمد آقا و صبر و استقامت همسر مكرم امام زياد به ياد دارم.

رييس مجلس خبرگان رهبري در ادامه با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در پيام نوروزي و سخنراني مشهد براي سال 88 گفت: مقام معظم رهبري بر الگوي مصرف و اصلاح آن تاكيد كردند و اين همان بحث مجلس و دولت، بحث يارانه‌ها ، بودجه، سياست‌هاي برنامه پنجم، سند چشم‌اندازبيست ساله و سياست‌هاي كلي اصل 44 است كه به عنوان كارهاي مهم امسال بايد مد نظر قرار بگيرد.

هاشمي رفسنجاني با بيان اين‌كه الگوي مصرف در كشور ما به ويژه در بخش انرژي نادرست است، اظهار كرد: در كشور ما مصرف انرژي عادلانه و مدبرانه نيست. اسراف بسيار زياد است و در مقايسه با كشورهايي كه چندين برابر ما جمعيت دارند، مصرف انرژي بالايي داريم؛ البته اين اسراف براي طبقات پايين جامعه نيست، آنها مصرف كمي دارند، اين تاكيدات بيشتر متوجه كساني است كه مصرف بالايي دارند و نظر رهبري به آن‌هاست، ضمن آنكه بايد مواظب بود به كساني كه مصرف زيادي ندارند، ستم نشود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اصلاح مصرف كار بزرگي است كه دانشمندان بايد الگوي مناسبي براي آن تهيه كنند و مجلس و دولت بايد با نهايت دقت، صداقت و به دور از بحث‌هاي تشنج‌زا آن را عملي كنند، اين ممكن است به شرط آن‌كه با تدبير و مناسب با زمان و مكان انجام شود و ما به عنوان ناظر و مردم به عنوان صاحب بايد اين سياست‌ها را پي‌گيري كنيم.

رييس مجلس خبرگان رهبري در بخش ديگري از سخنانش به موضوع انتخابات اشاره كرد و گفت: يكي ديگر از مسائلي كه مد نظر مقام معظم رهبري بود و ايشان در سخنان خود بسيار بر آن تاكيد كردند، مساله انتخابات بود، اين‌كه مردم صاحب انتخابات هستند و رايشان بسيار مهم است. مردم اگر ايمان و قبول نداشته باشند، ضعيف حركت مي‌كنند و تاثير آن بر انتخابات است؛ بنابراين بايد انتخابات را به گونه‌اي برگزار كرد كه مردم به طور انبوه در آن شركت كنند.

هاشمي ادامه داد: مقام معظم رهبري همچنين تاكيد داشتند كه انتخابات بايد سالم برگزار شود و شكي نيست كه مردم ما انتخابات مغلوط را نمي‌پذيرند. نكته ديگري كه در حرف‌هاي ايشان وجود داشت و به بسياري از شايعات پايان داد، اين بود كه ايشان فرمودند "از هيچ فرد خاصي حمايت نمي‌كنند بلكه يك راي دارند و آن را به هر كسي كه صلاح بدانند مي‌دهند". بنابراين مجريان و ناظران بايد از انتخابات مراقبت كنند و با صراحتي كه مقام معظم رهبري فرمودند ديگر جاي هيچ نگراني نيست و احزاب و رسانه‌ها و مردم وظيفه دارند انتخابات پرشوري را تدارك ببينند تا پشتوانه عظيمي براي حكومت جمهوري اسلامي فراهم شود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام هم‌چنين به پيام رييس‌جمهور آمريكا به مناسبت سال جديد در ايران اشاره كرد و گفت: بخش عمده پيام ويدئويي رييس‌جمهور آمريكا مربوط به ايران بود كه در ظاهر نشان مي‌داد به ارتباط با ايران متمايل است؛ اما حرف‌هايي كه زد دم خروسي بود كه از زير پوستين آنها بيرون آمد . او بحث تروريسم را مطرح كرد، گويي كه ايران حامي تروريسم است و يا بحث‌هايي در مورد سلاح هسته‌يي، در حالي كه اين‌ها مسائلي نيست كه پيش‌داوري شود، بلكه بايد در مذاكره مورد بحث قرار گيرد و با اين حرف‌ها رييس‌جمهور آمريكا نشان داد به دنبال چيست. رهبري هم خوب جواب دادند و گفتند ما تا اينجا تغييري در رفتار آمريكا نمي‌بينيم، حرف‌هاي آنها فرقي نكرده و تنها ادبياتشان متفاوت شده است. آمريكا چهل پنجاه سال است به ايران ظلم مي‌كند، پس بايد حسن نيتي در عمل نشان دهد؛ از جمله چنان‌چه ما خواستيم اموالي را كه به ناحق مسدود كرده، بازگرداند؛ بنابراين همان‌طور كه مقام معظم رهبري گفتند بايد تغييري در عمل آمريكا انجام شود و يا همان‌طور كه امام فرمودند « تا آمريكا آدم نشود با او مذاكره نمي‌كنيم.»

هاشمي رفسنجاني ادامه داد: ما با ملت آمريكا مشكلي نداريم، مشكل ما با دولت آمريكاست كه اگر رفتار درست از نظر بين‌المللي داشته باشد با او نيز مشكلي نخواهيم داشت و مقام معظم رهبري اين موضع را به خوبي روشن و مطرح كردند؛ اين همان چيزي است كه ما بايد در آن متفق باشيم و توصيه‌هاي ايشان جزو سياست‌هاي واجب‌الاتباع سال آينده ماست، ان‌شاءالله مردم ، احزاب و رسانه‌ها و مسوولان به آن عمل مي‌كنند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام هم‌چنين با اشاره به سفر خود به عراق يادآور شد: از اين سفر بسيار خوشحاليم؛ اولا احساس كرديم عراق در جهت امنيت پيش مي‌رود و آمريكايي‌ها را در مسير خود نديديم ، بلكه عراقي‌ها خود امنيتشان را حفظ مي‌كنند؛ البته كساني هم بودند كه مي‌خواستند حادثه‌آفريني كنند، اما نتوانستند. پيش از رفتن ما باقي‌مانده‌هاي حزب بعث كه منزوي هم شدند، اعتراض كردند و گفتند اين‌ها فرمانده جنگ ايران و عراق بوند و فرزندان ما را كشتند؛ اما مردم، رسانه‌ها و شخصيت‌هاي عراق در اين زمينه با آنها همكاري نكردند و آنها سرجمع توانستند 100 نفر را با اين حرف‌ها در فلوجه به بيرون بكشانند؛ در حالي كه شخصيت‌ها، مردم و رسانه‌هاي عراق گفتند كه اينها ( ايراني‌ها) خاتم جنگ بودند و فكر نمي‌كنم مسوولي با هياتي اينچنين مورد استقبال احزاب، شخصيت‌ها و علماي حوزه علميه عراق قرار گرفته باشد.

وي در پايان با بيان اين كه « ملت ايران و عراق با هم مشكلي ندارند و به آينده نگاه مي‌كنند» افزود: جاي اين است كه بيشتر با عراق همدلي كنيم، خصوصا براي ساختن اعتاب مقدس كه زمينه‌هاي آن نيز كاملا مهياست، ان‌شاءالله از اين نصر و پيروزي كه خداوند به ملت ايران و عراق اعطا كرده به درستي استفاده كنيم.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار